تحلیل آنچین ارزهای دیجیتال

تحلیل آنچین هفتگی ارزهای دیجیتال (۳۰ آذر) – موقعیت سرمایه‌گذاران چگونه است؟

کوین‌های سرمایه‌گذاران بیت کوین به طور فزاینده‌ای در محدوده ضرر قرار گرفته است. از هر چهار کوین، یک کوین در بازه ضرر قرار گرفته است. در این هفته (۱۴-۲۱ دسامبر) قصد داریم خصوصیات وضعیت کنونی بازار را ارزیابی کنیم و حرکات پیش روی بازار را بر اساس الگوهای پیشین، تجزیه و تحلیل کنیم.

بیت کوین برای بار دوم پس از افت قیمت شدید در اوایل دسامبر، در هفته‌ای که گذشت نوسانات شدیدی را تجربه کرد. پس از اینکه بازار کارش را در ۵۰۰۹۳ دلار آغاز کرد، قیمت تا ۵۰۱۸۶ دلار بالا رفت و تا ۴۵۶۷۱ دلار سقوط کرد. یک سقوط ۴۵۱۵ دلاری که افت ۶.۱ درصدی را برای بیت کوین رقم زد. بسیاری معتقدند که کاهش مذکور در ارتباط با تصمیمات Federal Reserve، پس از جلسه چهارشنبه کمیته بازار آزاد، است.

پیشنهاد مطالعه: آن‌چین دیتا چیست؟ آموزش تحلیل بازار رمزارزها به کمک دیتای آنچین

در این نسخه از تحلیل آنچین قصد داریم موقعیت سرمایه‌گذاران بیت کوین را از مناظر زیر بررسی کنیم:

  • روند کند سود و زیان محقق شده
  • ارزیابی گروه‌هایی که در این موقعیت مشغول عرضه بیت کوین هستند
  • روند پیوسته انباشت کوین‌ها توسط سرمایه‌گذاران قدرتمند

تحلیل آنچین

شاخص قدمت کوین‌های خرج شده در تحلیل آنچین

به طور معمول زمانی که قیمت به یک قله می‌رسد، کوین‌‌هایی که در بازه سود قرار دارند خرج می‌شوند. سرمایه‌گذارانی که در قیمت‌های پایین‌تر کوین‌ها را خریداری کردند و ریسک صبر کردن برای افزایش قیمت را پذیرفتند، در قله‌های قیمتی، جهت کسب سود وارد بازار شده و کوین‌های خود را خرج می‌کنند. به عبارتی در این مناطق فعالیت دارندگان کوین‌های قدیمی‌تر افزایش می‌یابد.

نوارهای نشان داده شده در نمودار زیر بر اساس قدمت کوین‌های خرج شده مرتب شده‌اند تا میزان خرج شدن کوین‌هایی با قدمت بیش از ۶ ماه را نمایش دهند. در اواخر بازار صعودی سال ۲۰۲۰، کوین‌های خرج شده با قدمت بیشتر از ۶ ماه، ۷ درصد کل کوین‌های خرج شده را به خود اختصاص دادند. از آن زمان تا به حال قله‌های خرج شدن چنین کوین‌هایی همواره کاهش داشته و در بیشترین حد خود به ۳.۵ درصد از فروش روزانه رسیده است.

تحلیل آنچین

شاخص انباشت کوین‌ها توسط خریداران

این روند را می‌توان در شاخص امواج انباشت کوین‌ها نیز مشاهده کرد. این نمودار کل کوین‌های در گردش را بر مقدار ارزش واقعی بازار تقسیم می‌کند و از این طریق به نمایان شدن کوین‌هایی که اخیرا خرج شده‌اند، کمک می‌کند.

یکی از نکات کلیدی این نمودار ارزیابی موج کوین‌های ۳ تا ۶ ماهه است که در بازه اواسط جون تا سپتامبر خریداری شده‌اند. این موج پایین‌ترین سطح در سال اخیر را به خود اختصاص داده است. فشرده شدن نوار کوین‌هایی با قدمت ۳ تا ۶ ماه، در حالی که نوار کوین‌های ۶ ماهه تا یکساله پهن‌تر می‌شود، نشان می‌دهد که کوین‌ها به سر رسید خود رسیده‌اند. از آنجایی که بازار بیت کوین در حال حاضر با فعالیت کمتری پیش می‌رود، این وضعیت موفقیتی برای دارندگان قدیمی محسوب می‌شود.

تحلیل آنچین

در حین رشد گروه کوین‌های ۶ ماهه تا یکساله، گروه‌های جدید‌تر در ماه اکتبر و نوامبر به بالاترین حد خود رسیده‌اند. این وضعیت نشان می‌دهد که کوین‌های قدیمی‌تری که خرج شده‌اند، قدمتشان صفر شده است. بر اساس نوار فشرده کوین‌های ۳ تا ۶ ماهه و تا حدی ۱ تا ۳ ماهه، اکثر کوین‌هایی که اخیرا خرج شده‌اند، متعلق به این دسته از خریداران میان مدت است.

در نهایت می‌توان اینطور نتیجه گرفت که اکثر کوین‌های خرج شده، جزو کوین‌هایی هستند که در ۳ تا ۶ ماه گذشته خریداری شده‌اند و ارتباطی به خریداران بلند مدت ندارد.

توزیع کوین‌ها توسط خریداران بلندمدت در تحلیل آنچین

بخشی از سرمایه‌گذارانی که فعالیت بازار را در قله‌های قیمتی اخیر افزایش می‌دهند، خریداران بلندمدت هستند. این دسته از سرمایه‌گذاران کوین‌های خود را در سطوح مختلف قیمتی توزیع می‌کنند. استراتژی کلی خریداران بلندمدت به شرح زیر است:

  • انباشت کوین‌ها در مراحل مختلف بازار نزولی تا جایی که امکان آن وجود دارد.
  • خرج کردن کوین‌‌های سودآور در بالاترین حد قیمتی
  • پس از آنکه که قیمت به اوج خود می‌رسد، خریداران بلند مدت دوباره شروع به جمع‌آوری و انباشت کوین‌ها می‌کنند.

با توجه به نمودار زیر که بر اساس توزیع کوین‌های دارندگان بلند مدت در بازه ۷ روزه مرتب شده است، ۲ درصد یا کمی بیشتر از کوین‌های این خریداران، به خریداران جدید انتقال یافته است. با این حال در قله تاریخی قیمت بیت کوین میزان این توزیع ۰.۶ درصد بوده، یعنی یک سوم میزانی که از خریداران بلند مدت انتطار می‌رود. به نظر می‌رسد که خریدارن بلند مدت در این سطح قیمتی تمایلی به خرج کردن کوین‌های خود نداشته‌اند، که نشان‌دهنده یک سیاست‌گذاری پیچیده‌تر است.

تحلیل آنچین

سرمایه‌گذاران جدید اولین گروهی هستند که نسبت به افت قیمت واکنش نشان می‌دهند. در روزهای پس از قله قیمتی نوامبر و بسته شدن حساب‌ها در ۴ دسامبر، زیان محقق شده روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون دلار بود. خرج‌کنندگانی که پس از ثبت قله تاریخی قیمت، متحمل زیان شدند، قاعدتا باید خریداران جدید باشند.

شاخص برآیند سود و زیان تحقق یافته کوین‌های خرج شده، به شکل روزانه و بر اساس اطلاعات آنچین مرتب شده است. این نمودار تفاسیر زیر را در اختیار ما می‌گذارد.

  • تداوم کسب سود در قله قیمتی با خرج شدن کوین‌هایی با قیمت پایه کمتر و خریداری شدن آن‌ها توسط خریداران جدید
  • زیان محقق شده پس از قله قیمتی و افت ۳۰ درصدی آن، نشان‌دهنده حجم فزاینده‌ای از خرید کوین‌ها در قله قیمت است.
  • فعالیت به نسبت ثابت و بدون نوسان دو هفته گذشته نشان‌دهنده عدم تمایل سرمایه‌گذاران به فعالیت مالی در این بازه قیمتی است.

تحلیل آنچین

برآیند سود و زیان خریداران کوتاه مدت در تحلیل آنچین

با توجه به مطالب گفته شده می‌توان فهمید که حجم کوین‌های خرج شده‌ای که توسط خریداران بلندمدت انباشت شده‌اند، به شکل محسوسی کاهش یافته و بخش عمده‌ای از فعالیت‌های اخیر توسط خریداران کوتاه مدت صورت گرفته است. نگاهی به نرخ سود و زیان خریداران کوتاه مدت می‌تواند این امر را تا حد قابل قبولی روشن کند.

  • وقتی میزان شاخص بالای ۱۰۰۰ قرار می‌گیرد (قرمز)، نشان دهنده سود حداکثری برای خریداران جدید است. این وضعیت مقطعی است و معمولا در نقاط تغییر روند حرکات قیمتی روی می‌دهد.
  • وقتی میزان شاخص بین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ قرار می‌گیرد (زرد)، به این معنا است که خریداران جدید توانسته‌اند سود قابل قبولی کسب کنند.
  • وقتی که میزان شاخص کمتر از ۱ است (آبی)، به این معنا است که خریداران کوتاه مدت در محدوده زیان قرار دارند.
  • وقتی میزان شاخص به نزدیک ۰.۱ می‌رسد (سبز)، به معنای آسیب پذیری جدی خریداران جدید است. این وضعیت معمولا در کف‌‌های قیمتی روی می‌دهد.

همانطور که مشاهده می‌کنید، زمانی که در اواخر اکتبر قیمت به قله تاریخی خود رسید، خریدارانی که کوین‌های خود را در بازه زمانی آگوست تا سپتامبر انباشت کرده بودند، با سود ۶۰ درصدی مواجه شدند. بنابراین بازار برای تعدیل این نرخ سود مجبور به عقب‌ نشینی از قله قیمتی بود.

در حال حاضر خریداران کوتاه مدت به طور کلی در بازه زیان قرار گرفته‌اند، اگرچه سرعت کاهش قیمت نیز کم شده است، اما کوین‌ها همواره بین خریداران مختلف دست به دست می‌شوند و همین امر باعث می‌شود کوین‌ها همچنان در دسته کوین‌هایی با قدمت کم قرار بگیرند و متعلق به خریداران کوتاه مدت باشند.

تحلیل آنچین

قیمت پایه خریداران کوتاه‌مدت در تحلیل آنچین

چرخش کوین‌ها بین خریداران جدید را می‌توان از طریق شاخص قیمت پایه کوین‌های خریداران کوتاه مدت نیز ارزیابی کرد. قیمت پایه خریداران کوتاه مدت به شدت وابسته به حرکات قیمتی است در صورتی که برای خریداران بلند مدت اینگونه نیست. بر همین مبنا روش تفسیر قیمت پایه در هر یک از این گروه‌ها متفاوت است:

  • قیمت پایه خریداران کوتاه مدت زمانی افزایش می‌یابد که کوین‌هایی با قیمت پایه پایین‌تر خرج می‌شوند و توسط خریداران کوتاه مدت دیگری با قیمتی بالاتر خریداری می‌شوند. همین امر باعث می‌شود قیمت پایه کلی در دسته خریداران کوتاه مدت افزایش یابد.
  • قیمت پایه خریداران کوتاه مدت زمانی کاهش می‌یابد که قیمت سقوط کند. کوین‌هایی با قیمت پایه بالا با زیان خرج می‌شوند و جای خود به کوین‌های خریداری شده با قیمت پایین‌تر می‌دهند. این امر در مجموع باعث کاهش قیمت پایه در دسته خریداران کوتاه مدت می‌شود.
  • قیمت پایه خریداران بلند مدت زمانی افزایش می‌یابد که در پی افزایش فزاینده قیمت بیت کوین، سر رسید کوین‌های متعلق به این گروه رخ دهد. تاخیر تطبیق این دسته از خریداران با وضعیت بازار باعث می‌شود واکنش کمتری نسبت به حرکات قیمتی نشان دهند و قیمت پایه بیشتر وابسته به وضعیت سر رسید کوین‌ها است.
  • کاهش قیمت پایه خریداران بلندمدت به ندرت اتفاق می‌افتد و معمولا فقط در شرایطی که یک روند نزولی طولانی مدت بر بازار حاکم شود و سر رسید کوین‌ها رخ دهد، باعث کاهش قیمت پایه می‌شود.

توجه داشته باشید که افزایش اخیر قیمت پایه برای خریداران کوتاه مدت، در محدوده قله قیمتی اکتبر و نوامبر، نشان دهنده دست به دست شدن کوین‌ها میان خریداران کوتاه مدت و خریداری شدن آن در قیمت‌های بالاتر است.

تحلیل آنچین

شاخص میزان کوین‌های در بازه سود

وجه نهایی بررسی کوین‌های دست به دست شده توسط خریداران کوتاه مدت، ارزیابی درصد کوین‌هایی است که در بازه سود قرار گرفته‌اند. نکته قابل توجه در نمودار زیر خط شیب‌دار شکل گرفته از اواخر جولای تا حال حاضر است.

  • در اواخر جولای قیمت ۳۲۳۰۰ دلار بود و ۷۶ درصد کوین‌ها در بازه سود قرار داشتند.
  • زمانی که قله‌های قیمتی اکتبر و نوامبر شکل گرفت، ۱۰۰ درصد کوین‌ها در بازه سود قرار داشتند که بر اساس صعود قابل توجه قیمت، یک نتیجه قابل انتظار بود.
  • حالا در اواخر دسامبر، قیمت ۴۷۶۰۰ دلار است (۱۵۰۰۰ دلار بالاتر) و دوباره ۷۶ درصد کوین‌ها در بازه سود قرار دارند.

برای آنکه قیمت به اندازه ۱۵۰۰۰ دلار افزایش یابد و همان مقدار از کوین‌ها در بازه سود قرار داشته باشند، لازم است تغییری اساسی رخ داده باشد. با توجه به اینکه می‌دانیم خرج شدن سکه‌های قدیمی‌تر همچنان روندی ساکن دارند، می‌توان نتیجه گرفت که یک جابه‌جایی بزرگ در میان دسته خریداران کوتاه مدت اتفاق افتاده است. این امر نشان می‌دهد که اکثر کوین‌های این گروه از جولای به بعد خریداری شده است. به عبارتی بسیاری از کوین‌ها با قیمت بالایی خریداری شده‌اند و اکنون در بازه زیان قرار دارند.

تحلیل آنچین

توزیع قیمت پایه کوین‌ها در تحلیل آنچین

به عنوان یک موضوع مهم در خصوص ذخیره کوین‌ها با قیمت پایه بالا، نگاهی به شاخص توزیع قیمت بالقوه خواهیم کرد که روند چرخش کوین‌ها را در بازار بر اساس قیمت تبادل کوین‌ها، نمایش می‌دهد. یک نگاه اجمالی به این شاخص مشخص می‌کند که ۲۴.۶ درصد از کوین‌ها قیمت پایه‌ای بالاتر از ۴۷۰۰۰ دلار دارند. به عبارتی می‌توان گفت در حال حاضر از هر ۴ کوین، یکی در بازه ضرر واقع شده است.

تحلیل آنچین

علیرغم افت قیمت، سرمایه‌گذاران قدرتمندی به انباشت کوین‌ها ادامه می‌دهند

نکته‌ای که می‌توان به عنوان عنصر کلیدی بازار بیت کوین در سال ۲۰۲۱ در نظر گرفت، تداوم فرآیند انباشت و سرمایه‌گذاری افرادی است که به ندرت کوین‌های خود را خرج می‌کنند. ذخیره غیر نقدی میزان بیت کوینی است که توسط افرادی انباشت شده است که جریان ورودی کوین‌های آن‌ها بیش از ۷۵ درصد است.

کوین‌هایی که در اختیار این انباشت‌کنندگان بزرگ است در ماه می همراه با موج فروش در بازار، توزیع شد. از ماه می تا به امروز این دسته از سرمایه‌گذاران به شکل پیوسته‌ای مشغول انباشت کوین‌ها هستند و در حال حاضر حجم قابل توجهی از کوین‌ها را در اختیار دارند.

این انباشت‌کنندگان قدرتمند بیش از سه برابر استخراج روزانه بیت کوین، را جذب سرمایه‌های خویش می‌کنند.

تحلیل آنچین

این گروه قدرتمند سرمایه‌گذاری در بازار بیت کوین، نه تنها تلاش می‌کنند که تا کوین‌ها را از دسترس خریداران بالقوه دور نگه دارند بلکه پس از ورود حجم گسترده‌ای از نقدینگی به صرافی‌ها در ماه می (بیش از ۳۰۰ میلیون دلار در طول دو هفته)، توانستند وضعیت بازار را با عدم توزیع کوین‌ها راکد نگه دارند و حرکات قیمتی را به سمت کف قیمتی پاییز هدایت کنند.

نمودار زیر تفاوت میان حجم ورودی به صرافی‌ها و حجم خروجی از آن‌ها را نمایش می‌دهد. به عبارتی در نمودار زیر تفاوت میان میزان سپرده‌گذاری در صرافی‌ها را در مقابل میزان نقد کردن سرمایه و خارج شدن از صرافی، قرار می‌دهد. در اواخر اکتبر امسال بیشترین حد ورودی با حدود ۱۰۰ میلیون دلار ثبت شده است، اما در هفته‌های پس از آن جریان خروجی سرمایه‌ها رو به افزایش رفت و میانگین ۱۵۰ تا ۱۷۵ میلیون دلار را در دو هفته ثبت کرد.

معمولا افت قیمت به تنهایی نمی‌تواند باعث خروج گسترده سرمایه‌گذران از بازار شود. اما اگر مالکان احساس کنند که توانایی فروش سرمایه خود را ندارند (افت شدید تقاضا) وضعیت متفاوت است.

تحلیل آنچین

نقش ماینرها در بازار بر اساس دیتای آنچین

یکی از این گروه‌های قدرتمند در کنترل بازار، ماینرها هستند. از ابتدای کار شبکه بیت کوین تا به امروز ماینرها یکی از عوامل اصلی ایجاد فشار فروش در بازار محسوب می‌شوند. شاید نیاز است مروری بر نقش این دسته از سرمایه‌گذاران بازار بیت کوین داشته باشیم.

وضعیت ماینرها در دو سال گذشته تغییرات عمده‌ای کرده است. پردازشگر‌های قدرتمند جدید با قابلیت عملیاتی بالاتر وارد بازار شدند. از طرفی ماینرها به سمت آمریکای شمالی گرایش پیدا کردند، چرا که هزینه جذب سرمایه در این منطقه به نسبت متناسب است. بنابراین ماینرهای جدید متفاوت‌تر و منعطف‌تر عمل می‌کنند.

آنچه به عنوان جریان خروجی کوین‌ها از کیف پول‌ ماینرها مطرح است، از سال ۲۰۱۹ دچار دگرگونی شده است و ماینرها اکنون کوین‌های استخراج شده بیشتری را در کیف پول خود نگه می‌دارند. نمودار زیر میزان ورودی/خروجی کوین‌های ماینرها را در یک دوره ۹۰ روزه بر اساس دلار نشان می‌دهد. در این نمودار می‌توان سهم ماینرها را در ارزش کل بازار مشاهده کرد و افزایش این سهم را به وضوح دید.

اگر ماینرها که همواره انتطار می‌رود کوین‌ها را خرج کنند، تبدیل به انباشت‌کنندگان بیت کوین شوند، در دسترس بودن بیت کوین برای خرید، در آینده‌ای نزدیک کار دشواری خواهد بود.

تحلیل آنچین

هفته گذشته شاهد عبور مجموع کوین‌های در گردش (۱۸.۹ میلیون کوین) از ۹۰ درصد کل ذخیره کوین‌ها بودیم. در کمتر از ۱۳ سال ۹۰ درصد از کل ذخیره کوین‌ها توسط ماینرها استخراج و در بازار انتشار یافت. با این حال انتشار ۱۰۰ درصد کوین‌ها با این سرعت به پایان نمی‌رسد و قرار است ۱۰ درصد باقی مانده در طی ۱۱۹ سال منتشر شود و در سال ۲۱۴۰ به پایان برسد.

با توجه به این مطالب گروه‌های مختلف دارندگان بیت کوین با ترسی از کمیاب شدن این سرمایه دیجیتال مواجه شده‌اند و بر همین مبنا شاهد موج جدیدی از انباشت کنندگان هستیم و خواهیم بود.

تحلیل آنچین

این مقاله صرفا برای اهداف آموزشی ارائه شده است و نباید به‌عنوان مشاورهٔ تجاری و سرمایه‌گذاری از طرف کوین ایران و نویسندگانش قلمداد شود.

منبع

https://coiniran.com/?p=48913
دکمه بازگشت به بالا