NFT

NFT موزیک چگونه نحوه دسترسی ما به موسیقی را دگرگون می‌کند؟

فناوری NFT به‌تازگی جهانی شده و به انواع حوزه‌های هنری نفوذ کرده است. بخواهید یا نخواهید، دنیای موسیقی و ترانه نیز با آغوش باز پذیرای این فناوری نوظهور شده است. اما رشد و توسعه NFT موزیک چه معنایی برای ساخت و تجارت موسیقی دارد؟ این فناوری چگونه نحوه دسترسی ما را به موسیقی دگرگون می‌کند؟

روز پنجم ماه مارس ۲۰۲۱ بود که آلبوم «زمانی که خود را می‌بینی» از گروه آلترناتیو راکِ Kings of Leon به‌عنوان اولین آلبوم رسمی منتشرشده در قالب NFT موزیک شناخته شد. مایه‌ی شگفتی این بود که خریداران آلبوم نه‌تنها مالک اصلی این ترانه‌ها شدند بلکه نسخه‌های MP3 و Vinyl را نیز دریافت کردند. در تاریخ ۲۰ ژانویه ۲۰۲۲ هواداران آزی آزبورن (Ozzy Osbourne)، خواننده معروف گروه جاودانۀ جمعه سیاه (the Black Sabbath) همزمان با انتشار کلکسیون CryptoBatz شروع به خرید توکن‌های NFT کردند. اسنوپ‌ داگ (Snoop Dogg) آهنگساز و خواننده هیپ‌هاپ معروف که به دلیل توییت‌های خود نام تازه‌ای در دنیای رمز ارز نیست؛ در تاریخ ۱۴ مارس امسال، ضبط‌های جدید سری Death Row را به‌عنوان اولین محصول NFT موزیک خود منتشر کرد. همچنین، آنتونی رِی، آهنگساز و خواننده هیپ‌هاپ، یک سری توکن NFT به‌نام Bit Butts ساخت و عرضه کرد تا از منافع حاصله در راستای ارتقای آگاهی عمومی دربارۀ سرطان روده بزرگ استفاده شود.

این موارد اغلب به تلاش‌های تجاری هنرمندانی اشاره دارد که دارای تجربۀ وسیعی در برندسازی هستند. نام‌های بزرگ به همان آسانی که مجوز استفاده تبلیغاتی از موسیقی خود را به شرکت‌های بزرگ می‌دهند، به‌سادگی نیز با انتشار NFT موزیک خود، به درآمد قابل‌توجهی دست می‌یابند.

در همین حال، بسیاری از فعالان هنر چندرسانه‌ای و سرمایه‌گذاران این حوزه، دلایل روشنی در دفاع از پتانسیل‌های فناوری NFT برای نجات و بازآفرینی موسیقی مستقل ارائه می‌کنند. با وجود تمام بحث‌های بی‌پایان در مورد چگونگی متحول ساختن شکل‌گیری موسیقی و تجارت آن، هیچ‌یک از اقداماتی که قوی‌ترین مدعیان فناوری NFT انجام داده‌اند، یک کوشش انقلابی به‌نظر نمی‌آیند.

پیشنهاد مطالعه: NFT موزیک چیست؟ (Music NFT) + بازارهای خرید و فروش NFT موزیک

NFT موزیک تفاوت‌ها را رقم می‌زند

یک شرکت‌ آمریکایی هنوز به همان شکل در فناوری NFT سرمایه‌گذاری می‌کند که مردم عادی روی بلیت لاتاری شرط می‌بندند. البته صنعت موسیقی در این بین خوش‌اقبال بوده است. با وجود مشکلاتِ موردتوجه عموم، مانند مورد وب‌سایت HitPiece که به‌طور تقلبی و بدون سندیت، توکن‌های NFT موزیک هنرمندان معروف را فروخت، بسیاری از پروژه‌های معتبر در این حوزه که دارای جامعه مشتریان خود هستند، اظهار می‌کنند که فناوری NFT باید به‌منظور بهبود وضعیت عموم، مهار شود. با کنار گذاشتن بدبینی و نگرانی خود به‌مدت چند دقیقه، بیایید آینده‌ای را تصور کنیم که NFT به یک راه معمول برای انتشار موسیقی تبدیل شده‌ که شاید برای کاربر نهایی تفاوت چندانی با آپلود کردن یا شنیدن موسیقی در اسپاتیفای یا سایت Bandcamp نداشته باشد. اما NFT موزیک چگونه هنر موسیقی و شکل‌گیری آن را دگرگون می‌کند؟ این پیشرفت برای هنرمندانی که به دوام اثر خود می‌اندیشند، چه پیامدی دارد؟

قالبِ (فرمت) موزیک مدت‌هاست که بر موسیقی و نحوه ضبط و پخش آن اثرگذار بوده است. یک آهنگ ضبط‌شده در وینیل ۷ اینچ ۴۵ دور در دقیقه، می‌تواند حدود ۳ تا ۵ دقیقه صدا را ذخیره کند. همین زمان معمول یک آهنگ پاپ دهه پنجاهی، بستر رشدی برای آهنگساز‌های دست‌تنها و کارهای بدیعشان شد.

موزیک ویدیو باید می‌توانست بر بی‌حوصلگی و دورافتادگی افراد چیره شود که منافع زیادی را برای چهره‌های عجیب و غریب با نگاه اغراق‌آمیزشان در دهه ۸۰ میلادی به‌همراه داشت. در ادامه، فناوری CD و LP خود را در اختیار آلبوم‌های چندترانه‌ای با سرعت متوسط گذاشتند تا زمینه ظهور موسیقی راکِ آلبوم- محور به‌وجود آید. سپس موزیک MP3 با سرسختی و ارزان بودن بی‌سابقه، به فراگیر شدن نمونه‌های lo-fi (low fidelity) و سلیقه‌های گلچینی کمک کرد. با از راه رسیدنِ استریمینگ اشتراکی (Subscription Streaming) هر موسیقی در عرصۀ رقابت با میلیون‌ها آهنگ دیگر پخش می‌شود؛ پس آهنگ‌هایی که از قبل، مخاطب خود را پیدا می‌کردند قیمت بالاتری می‌یافتند. چون هنرمندان برای هر بار پخش موزیک خود کسری از پنی را دریافت می‌کردند، ترغیب می‌شدند آلبوم خود را به‌صورت ماشینی با آهنگ‌های کوتاه پر کنند. در نهایت، سرعت و کشش دیوانه‌وار شبکه تیک تاک (TikTok) آهنگسازها را بر آن داشته تا بیش از پیش از ثانیه‌های ارزشمند آهنگ‌های پرمشتری بعدی خود بکاهند.

   پیشنهاد مطالعه: معرفی ارز دیجیتال AUDIO و پلتفرم آدیوس (Audius): سرویس پخش موسیقی غیرمتمرکز

NFT موزیک چیست؟

توکن‌ غیرقابل تعویض (NFT) در اصل سندیت و مالکیت دارایی‌ها و کلکسیونی‌های دیجیتال را با استفاده از بلاک‌چین تأیید می‌کند. از این جهت به آن‌ها غیرقابل تعویض می‌گویند که کاملا منحصربه‌فرد هستند. وجه اشتراک آن‌ها با رمز ارزها این است که هر دو بر یک بلاک‌چین وجود دارند. بلاک‌چین یک دفترکل توزیع‌شده برای پردازش و تأیید تراکنش‌های امن و سریعِ دارایی‌های دیجیتال بدون نیاز به وجود یک مرجع مرکزی است.

یک NFT موزیک معمولا حاوی لینک‌هایی است که به یک یا چند فایل صوتی یا تصویری متصل هستند. آن‌ها می‌توانند تک‌نسخه‌ای، یا این‌که در قالب نسخه‌هایی با تعداد محدود (با امید فروخته شدن تمام نسخه‌ها) مینت و برای فروش عرضه شوند. در هر صورت، اگر ۱۶۲هزار دلار برای یک توکن NFT موزیک آخرین آلبوم گروه Kings of Leon خرج کرده باشید، باز هم همین حالا همه می‌توانند آن را در اسپاتیفای گوش کنند.

با چشم‌پوشی از وجه بلاک‌چین، فایل‌هایی که به یک NFT موزیک متصل هستند تفاوتی با جریان‌های پخش (Stream) در سایت Bandcamp ندارند. در هر دو مورد، هواداران می‌توانند به‌طور مستقیم از هنرمند دلخواه خود حمایت مالی کنند و از طرفی هرکسی می‌تواند به استریم هر هنرمندی گوش دهد. تحولی که بلاک‌چین وعده داده این است که افراد می‌توانند مالک واقعی یک موسیقی باشند و اگر تصمیم به فروش آن بگیرند، خالق اثر می‌تواند درصدی را به عنوان حق امتیاز (Royalty) فروش‌های ثانویه دریافت کند. این امکان به‌لطف قراردادهای هوشمند کدنویسی‌شده در بلاک‌چین میسر شده است.

پیشنهاد مطالعه:  معرفی کامل سایت اوپن سی: آموزش گام‌به‌گام ساخت و فروش NFT در Opensea

میراث NFT موزیک چه خواهد بود؟

از این فرمت وزینِ جدید چه گُلی خواهد شکفت؟ سایت Top of the Blocks یک چارت رتبه‌بندی برای NFT موزیک است که از ماه مارس ۲۰۲۱ تا کنون به‌صورت هفتگی به‌روزرسانی شده است. با نگاهی به این جدول می‌توانیم سرنخ‌هایی از آنچه تاکنون انجام شده، بگیریم. این چارت بر اساس حجم فروش است. در یک‌سال گذشته، حجم فروش لازم برای قرارگیری در ده NFT برتر به‌شدت اوج گرفته است. اگرچه در روزهای ابتدایی، بخش غالب آن تحت سلطه موسیقی الکترونیک بود، اما حالا آهنگ‌هایی از سبک‌های هیپ‌هاپ، راک و کلاسیک در بین پرفروش‌ترین توکن‌‎های NFT موزیک قرار می‌گیرند.

پیشنهاد مطالعه: معرفی پرفروش‌ترین بازارهای NFT برای خرید و فروش

در تابستان ۲۰۲۱ بود که وایولتا زیرونی (Violeta Zironi) ترانه‌سرا و خواننده مستقر در برلین (مقام سوم مسابقات X-Factor که پس از آن موفقیت تجاری چشمگیری نداشت) تصمیم گرفت که یک‌سال دیگر تمام تلاش خود را صرف موسیقی کند و اگر موفق نشد، برای همیشه آن را رها کند. زمانی که برای سالِ نو به خانه بازگشت، مادرش با او دربارۀ NFT حرف زد. زیرونی از یک سبک زندگی جدید و پر تب‌و‌تاب می‌گفت که با مشارکت پیوسته در توئیتر و دیسکورد، موسیقی خود را به علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری تبلیغ می‌کرد و حتی برای تعامل با شنوندگان آمریکای شمالی، شب‌ها را تا ۵ صبح بیدار می‌ماند: «این دنیای NFT جنون‌آمیز است؛ در اصل هر روز در آن در حال شبکه‌سازی هستید؛ از یک پنل به پنل دیگر و از گروهی به گروه دیگر می‌روید تا مدام با مردم در ارتباط بمانید و موسیقی خود را به آن‌ها عرضه کنید».

از نظر او «هنرمندان در هنر موسیقی این مزیت را دارند که می‌توانند آثار خود را به‌صورت آزادانه و زنده در فضایی مثل Google Meet اجرا کنند؛ ارتباط خوبی با مردم می‌گیرند؛ و این‌که از طریق تلفن‌های همراه آن‌ها برایشان اجرا می‌کنند؛ جادویی است!» تا ماه فوریه، زیرونی موفق شد تنها از طریق توکن‌های NFT موزیک خود، هزاران دلار به‌دست آورد.

اولین آلبوم NFT این هنرمند، یک مجموعه از آهنگ‌های آکوستیک بی‌پیرایه بود که همگی در یک برداشت ضبط شده بودند و در قالب یک آلبوم به‌نام موسیقی ساختِ دست (Handmade Music) گرد هم آمده بود. یک ویدیو نیز برای آهنگ «باید مقدار کمی باران ببارد» ساخته شد که تصنیفی غرق در دود است که فضای یک قهوه‌خانه به‌خوبی آن را تداعی می‌کند. این ویدیو در اتاق نشیمن خانۀ زیرونی ضبط شد و بعد از آن به‌صورت یک NFT تک‌نسخه‌ای مینت شد و در روز دوم مارس ۲۰۲۲ با قیمت ۱۰هزار دلار (به ارزشِ روز اتر) فروخته شد. این مبلغ به‌قدری زیاد بود که زیرونی را در جدول NFT موزیک به رتبه دوم رساند. در آن هفته، جایگاه اول متعلق به اسنوپ‌داگ بود که فروش توکن‌های NFT آلبوم Death Row حجمی معادل با ۱۲۱هزار دلار داشت. پروژه بعدی این هنرمند، آلبوم مون‌شات (Moonshot)، موفقیت بیشتری به‌دست آورد و با وجود سقوط اخیر بازار کریپتو، ارزش معاملات آن از ماه آوریل تاکنون، بیش از ۴۰هزار دلار بوده است.

موزیک مبتنی بر فناوری NFT ممکن است بسیار متفاوت با چیزی که استریم اشتراکی مثل پلتفرم‌های اسپاتیفای و بندکمپ ارائه داده‌اند، به‌نظر نرسد؛ اما آیا برخی خصوصیات NFT نمی‌توانند به شگفت‌انگیزتر شدن دنیای موسیقی کمک کنند؟ بسیاری از پروژه‌های NFT در مقیاس گسترده، هزاران اثر مشابه با عناصر تکراری و هزاران آرایش جدید منتشر کرده‌اند. برای مثال، کلکسیون کریپتوپانک (Cryptopunks) به‌تنهایی شامل ۱۰هزار شخصیت کارتونی است که به‌صورت الگوریتمی تولید شده‌اند.

چون هوش مصنوعی امروزی هنوز قادر به تولید الگوریتمیِ آهنگ‌های رپ، راک فولک، کلاسیک و بسیاری دیگر نیست، طبیعی است که اولین کاربردها در موسیقی الکترونیک و امبینت (Ambient) به معرض ظهور برسد. پروژه اویلر بیتز (Euler Beats) که می‌تواند به‌صورت الگوریتمی آهنگ‌ها را بر اساس کارهای ریاضی‌دان سوئیسی (لئونارد اویلر) بسازد، بیشترین فروش یک توکن NFT موزیک را در سال ۲۰۲۱ به ثبت رساند. چارت Top of the Blocks نشان داد که این موسیقی اینسترومنتال ۲ دقیقه‌ای، فروشی بیش از ۷۰۰هزار دلار داشته است.

تک‌نوازان اینسترومنتال (Instrumental) نیز که شاید تصور این تحولات برای آن‌ها دشوار باشد، جایی برای خود باز کرده‌اند. کیران دالی (Kieran Daly) که یک آهنگساز اهل شیکاگو و متمرکز بر بداهه‌نوازی صورت‌گرا (Formal Improvisation) است، توکن‌های NFT موزیک خود را در سطح محدود فروخته است. این توکن‌ها در بازار اولیه قیمت‌هایی بین ۵ تا ۸۰ دلار داشتند. کلکسیون NFT دالی، یک کاور جاز از سولو گیتار است که به تعبیر خودش، ضبط آن به‌اندازۀ آپلود کردن آن به‌طول انجامید. دالی از سال ۲۰۱۳ از پلتفرم بندکمپ برای انتشار موزیک خود استفاده می‌کرده است، اما حالا معتقد است که برخلاف آنجا، در دنیای NFT موزیک می‌توانید مبلغ فروش اثر خود را به‌طور تمام و کمال دریافت کنید.

میلو لمباردی (Milo Lombardi) یک نوازنده و موسیقی‌دان ایتالیایی در سبک جاز است که به Nifty Sax معروف شده است. توکن‌های NFT موزیک او شامل قطعه‌هایی است که تنها با ساکسیفون خود ضبط کرده است. لمباردی معمولا در رویدادهای جمعی و مراسم اجرا می‌کرد اما در طول پاندمی، با پدیده NFT آشنا شد و در مارس ۲۰۲۱ اولین مجموعه NFT موسیقی خود را منتشر کرد و تا ماه نوامبر توانست معادل با ۱۲۰هزار دلار کریپتو به‌دست آورد. اگرچه بازار برای آثار تک‌نوازی ساکسیفون محدود و کوچک است، اما استقبال از موسیقی او هنوز فروکش نکرده است. وی می‌گوید: «زمانی که شروع کردم کسی NFT موزیک نمی‌ساخت. باور نمی‌کردم که درحال انجام کاری هستم که در آن جز اولین‌ها بودم. این حسی بود که پیش از آن در زندگی تجربه نکرده بودم.»

پیشنهاد مطالعه: ضرب کردن یا مینت NFT چیست؟ راهنمای گام‌به‌گام ساخت NFT

NFT موزیک به‌عنوان راهی برای تأمین مالی

نو بودن مفهوم NFT در دنیای موسیقی از هرگونه تجربۀ جدید و دور از ذهن پشتیبانی می‌کند. کرون شاینس (Crown Shyness) آهنگساز سبک الکترونیک اهل بروکلین می‌گوید که وقتی به آهنگ Feeling This اثرِ گروه Blink-182 دوباره گوش می‌دهد، یک زیبایی دست‌نخورده می‌یابد. وی تحت نام مستعار Creaky Vine توانست احساس یک هم‌سرایی کاپِلا  را به‌نوعی پیچ و تاب دهد تا صدایی شبیه به یک گروه کُر دیجیتال ایجاد کند. محصول این کار، آهنگ «موزیک برای ۱۸۲ موسیقی‌دان» بود که سرخوشی خاصی داشت و سبک خود را بخشی از سبک غارت (Plunderphonics) و بخشی را از سبک علم دیوانه هنرمند معروف، دین دیکون (Dean Deacon) الهام گرفته بود.

به‌نظر می‌رسد که او خود را به مدلی وارد کرده که در آن نمونۀ (Demo) کار خود را در قالب توکن NFT عرضه می‌کند تا بتواند برای یک ضبط باکیفیت و شایسته، که در نهایت به سرمایه‌گذاران می‌رسد، تأمین مالی کند. این آهنگ شامل ۵ نسخه توکن NFT بود که فورا هر یک به قیمت ۲۰ دلار به فروش رسیدند. به گفتۀ وی، این مبلغ برای هر آهنگ، بسیار بیشتر از چیزی بوده که پیش از آن دریافت می‌کرده است. او تصمیم گرفت با استفاده از این پول، آهنگ را با خوانندگان دیگر به‌صورت زنده بازسازی کند و آن‌ را تبدیل به توکن NFT کرده و بدون اطلاع قبلی، به‌عنوان پاداش به خریداران اولیه هدیه دهد.

خواننده رپ آمریکایی- باربادوسی، هالیک مائول (Halik Maul) به‌شکل دیگری مفهوم NFT به عنوان تأمین مالی را می‌بیند. او اولین NFT موزیک ویدیو ساخته‌شده به‌دست هواداران را منتشر کرد. در ماه ژانویه امسال، هالیک مائول توانست در مدت ۳ دقیقه حدود ۶۴۰هزار دلار برای ضبط اثرِ VERIFIED جمع‌آوری کند. با این پول، یک گروه فیلمبرداری را به باربادوس فرستاد. محصول پرلعابِ نهایی، معرکه گرفت و بیش از ۴میلیون بار دیده شد. ماجرای هالیک مائول نشان می‌داد که NFT موزیک به‌طور خاص برای هنرمندانی که بیشتر از اینکه مشهور باشند، برای مخاطب خود قابل باورند، بسیار مفید است.

او یک آهنگساز معمولی با تنها یک آلبوم بود که در اوایل ماه مِی حدود ۴۵۰۰ شنونده ماهیانه در اسپاتیفای داشت. از زمانی که اولین آهنگ‌های خود را در سال ۲۰۱۲ به‌عنوان یک نوجوان ۱۶ ساله ضبط می‌کرد، درحال اکتشاف گوشه‌های الکترونیک تجزیه‌شدۀ هیپ‌هاپ بود اما همکاری‌های اخیرش با هنرمندان تجربه‌گرا در سبک رپ و R&B رخ داده است. هالیک مائول تاکنون با استفاده از توکن‌های NFT موزیک خود بیش از ۲۵۰هزار دلار درآمد کسب کرده است.

اولین NFT این هنرمند در ماه فوریه ۲۰۲۱ به نام خانه (Home) منتشر شد؛ آهنگی پرتنش و نامتعارف که با رپ کردن بداهه و سپس آوازخوانی و در انتها با یک نویز دیوانه‌کننده ساخته شده است. به‌قول خودش، یک پنی هم نفروخت، اما همین که می‌توانست آثار موسیقی ضبط‌شدۀ خود را بدون فرم و با تنظیم‌ غیرمتعارف منتشر کند، برایش حیرت‌انگیز بود.

این رویکرد تفکر آزاد با ایام خوب قدیم در وبسایت Soundcloud تفاوت چندانی ندارد. وی امیدوار است که فناوری NFT بتواند هنرمندان را بر علیه ساختارهای غیرخطی و تسلط سازندگان پلی‌لیست‌ها (Playlist curators) در پلتفرم‌های استریمینگ، بشوراند. به عقیدۀ او، موسیقی بیش از این‌ها بدون فرم می‌شود و هنرمندان می‌توانند خارج از دایره قدرتِ برندهای مشهور و دفاتر شرکتی مستقر در نیویورک یا لس‌آنجلس به سوی موفقیت گام بردارند. این برای هنرمندانی که خارج از آمریکا و دور از نهادهای غربی زندگی می‌کنند، اهمیت زیادی دارد. آن‌ها با NFT موزیک خود، پروژه‌های خود را تأمین بودجه می‌کنند و داستان خود را به‌طور قابل رقابت با هنرمندان جریان غالب، به گوش مخاطب می‌رسانند.

پیشنهاد مطالعه: امن‌ترین کیف پول های NFT در سال ۲۰۲۲

چه کسانی NFT موزیک می‌خرند؟

جمع‌آوری ۶۴۰هزار دلار تنها در ۳ دقیقه برای هر هنرمندی باورنکردنی است، چه رسد که خالق اثر یک خواننده رپی بی‌نام و نشان باشد. پس اگر این هواداران یک هنرمند نیستند که اثر او را می‌خرند، چه کسانی این همه پول برای توکن‌های NFT موزیک خرج می‌کنند؟

ملانی مک‌کلین (Melanie McClein) که زمانی مسئول سابق استعدادیابی در یک استودیو به‌نام Secretly Group بود، حالا در یک پلتفرم وب ۰.۳ به‌نام POOLS به‌عنوان سرپرست جامعه مشغول است. او می‌گوید که به‌تازگی توکن NFT موزیک هنرمندی را که یک دهه دنبال می‌کرده، خریداری کرده است. اما از تجربه شخصی خود آموخته که بسیاری از خریداران بزرگ NFT آنهایی هستند که می‌خواهند به هر طریق ممکن از کل اکوسیستم حمایت کنند؛ نه این‌که قصد پشتیبانی از یک آهنگ یا هنرمند خاص را داشته باشند. مک‌کلین شرح می‌دهد: «بسیاری از حامیان NFT ناشناس هستند. آن‌ها چهره‌های تأثیرگذار مجازی نیستند و همچنین میزبان گروه‌های توئیتری و دیسکورد نیز نیستند. ما تنها آن‌ها را در پلتفرم‌های وب ۰.۳ می‌بینیم. می‌توانند از بنیان‌گذاران و مشاوران شرکت‌های بزرگ فناوری نیز باشند که به رمز ارزهای زیادی دسترسی دارند. پس اینکه خریدار یک NFT موزیک هستند، به این معنا نیست که بزرگ‌ترین هوادار یک خواننده یا آهنگ خاص بوده باشند؛ این حمایت برای ساختن جامعه است.

از کشش قمارگونه فناوری NFT نیز نباید به‌سادگی گذشت. هنرمندان ناگهان خود را در تملک کلکسیونرهایی می‌بینند که روی آیندۀ ایشان سرمایه‌گذاری کرده‌اند. این خود تغییر بزرگی برای آن‌هاست. افراد زیادی مبالغ هنگفتی را در NFT موزیک سرمایه‌گذاری کرده‌اند زیرا عقیده دارند که این دنیای آینده است.

جدا از بُعد سوداگرانه، پخش شدن ریسک از یک حامی یا استعدادیاب واحد به هواداران واقعی و حامیان ثروتمند اکوسیستم، می‌تواند چگونگی شکل‌گیری موسیقی را دگرگون سازد. آیا هنرمندان نیز از این پس تفکر متفاوتی دربارۀ برنامه مسیر حرفه‌ای خود نخواهند داشت؟ اگر به خود موسیقی کمتر از بعد سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اهمیت داده شود، آن‌گاه آهنگ‌های بدون فرم و غیرمعمول بیشتری را در صدر جدول‌های NFT موزیک خواهیم داشت. یک رویکرد مثبت می‌تواند این باشد که هنرمندان از این پس، کمتر به مصالحه‌های کوتاه‌مدت که آیندۀ آن‌ها را کم‌فروغ می‌کند، دست می‌زنند. خواننده و ترانه‌سرای سبک پاپ، آلونا (Aluna) که به‌تازگی حدود ۱۳هزار دلار از فروش یک کلکسیون ۶۹ عددی از توکن‌های NFT موزیک خود به‌دست آورد می‌گوید: «باید در این‌باره فکر کنید که می‌توانید چیزی بسازید که خودتان و هوادارانتان تا ابد مالک واقعی آن باشید.»

پیشنهاد مطالعه: بهترین بازی‌های NFT در سال ۲۰۲۲

جمع‌بندی

با کنار گذاشتن تمام این فرضیه‌های سرگرم‌کننده، می‌توان گفت که ظهور پلتفرم‌های مختص NFT موزیک مانند کاتالوگ (Catalog) و نینا (Nina) پیشرفت شگرفی بود که در سال گذشته رخ داد. باید بدانیم که اگر رمز ارزها قرار است از واسطه‌های مرکزی عاری شوند، به‌احتمال زیاد توسط فناوری NFT انجام نخواهد شد. در طولانی‌مدت، اگر NFT موسیقی ماندگار شود، تجربۀ کاربران نهایی دنیای موسیقی شاید با آنچه امروز دارند، تفاوت چشمگیری نداشته باشد. به عبارتی، جنبۀ بلاک‌چین و کریپتوییِ NFT برای کاربران همان‌قدر پوشیده می‌ماند که امروز مرزهای حقوق مالکیت بر آن‌ها پوشیده است.

مسأله این نیست که با تمام پیچیدگی‌ها سر و کار داشته باشیم. هنرمندان می‌خواهند از توکنیزه کردن دارایی فکری و خلاقیت خود و همچنین حق امتیاز فروش‌های ثانویه، کسب درآمد کنند. از طرفی، ما به‌عنوان مصرف‌کننده نهایی می‌توانیم در یک برنامه استریم شرکت کنیم که اجازه می‌دهد به‌صورت رایگان از موسیقی موردعلاقه خود لذت ببریم.

این ایده از آینده، شاید به‌لحاظ زیبایی‌شناختی خیلی آشِ دهن‌سوزی نباشد اما برای هنرمندان مستقل یک گام بلند به سوی دستمزد عادلانه است. گرچه که هنوز برای بسیاری از افراد، نوای توکن‌های NFT موزیک، یادآورِ صدای شمردن دسته‌های ضخیم پول است، اما با پیشرفت این فناوری، پیوستن به این معرکه برای شنیدن کار نوازندگان و خوانندگان، تجربۀ ارزشمندی خواهد بود.

این مقاله صرفا برای اهداف آموزشی ارائه شده است و نباید به‌عنوان مشاوره‌ی تجاری و سرمایه‌گذاری از طرف کوین ایران و نویسندگانش قلمداد شود.

منبع
1
https://coiniran.com/?p=60350
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x