تشکیل آژانس جدیدی در اتحادیهی اروپا برای مبارزه با پولشویی رمز ارزها
اتحادیهی اروپا (EU) برای کنترل و سرکوب فعالیتهای وابسته با پولشویی رمز ارزها یک آژانس ویژه تشکیل میدهد. وظیفهی اصلی این آزانس تدوین و ایجاد یک ساختار واحد ضدپولشویی (AML) است.
آژانس جدید اتحادیهی اروپا چیست؟
بهگزارش رویترز کمیسیون اروپا در پیشنهادی که اخیرا مطرح نمود، قصد تشکیل یک آژانس ضدپولشویی (AMLA) را دارد که هدف آن رهگیری تراکنشهای غیرقانونی داراییهای مختلف ازجمله رمز ارزها در کشورهای عضو این اتحادیهی خواهد بود.
درپی طرح گستردهی ضدپولشویی اتحادیهی اروپا، این آژانس با هرنوع ریسک مرتبط با رمز ارزها مقابله خواهد نمود. در بخش جزئیات این طرح آمده است:
«فقدان قوانین در این حوزه، دارندگان داراییهای رمز ارز را در معرض انواع خطرات پولشویی و تامین مالی تروریسم قرار داده است. در نبود یک چارچوب واحد نظارتی، صنعت کریپتو ابزار ایدهالی برای انتقال جریانهای غیرقانونی مالی است.»
ائتلاف جهانی مبازره با پولشویی
تشکیل این آژانس جدید همراستا با طرح ضدپولشویی اتحادیهی اروپا برای سال 2021 است که در ماه جاری معرفی شد. با این وجود استانداردهای ضدپولشویی تراکنشهای کریپتو هنوز در بیشتر حوزههای قضایی اتحادیهی اروپا اجرایی نشده است.
تشکیل این آژانس جدید همزمان با افزایش درخواستهای متعدد قانونگذاران اروپایی جهت مبارزه پولشویی صورت گرفته است. پس از رسوایی بزرگ پولشویی بانک مرکزی دانمارک در سال 2017، مقامات تنظیمکنندهی اتحادیهی اروپا تحت فشار بیشتری برای مبارزه با این پدیده قرار گرفتهاند.
این آژانس نظارتی طبق چارچوب ارائه شده از سوی گروه ویژه اقدام مالی (FATF)، برای کنترل و سازماندهی ارائهکنندگان خدمات داراییهای مجازی (VASP) در سراسر جهان فعالیت خواهد نمود.
گروه ویژه اقدام مالی (FATF)، سازمانی بیندولتی است که در سال ۱۹۸۹ با ابتکار جی۷ با نگرش به سیاستهای توسعه برای مبارزه با پولشویی بنیاد شدهاست. این سازمان در سال ۲۰۰۱ به کارزار مبارزه با تأمین مالی تروریسم پیوست. دبیرخانه اِفاِیتیاِف مستقر در مقر سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در پاریس است. دستورالعمل نهایی FATF اکتبر امسال منتشر خواهد شد و شامل قوانین سختگیرانهی Travel Rule است که تراکنشهای رمز ارز بالای 3000 دلار را گزارش خواهد داد.
پیشنهاد مطالعه: قانونی سازی بیت کوین و رمز ارز ها در کشور های مختلف جهان چگونه است