مبانی اقتصاد و پول

تاریخ پول، از” فردریش آگوست فون هایک” تا ” ساتوشی ناکاموتو “

تاریخ اقتصاد و به‌ویژه تاریخ پول در سال‌های بعد از جنگ اول جهانی و به خاطر تبعات اقتصادی ناشی از آن شاهد ظهور اندیشه‌های جدید بوده است. بشر برای قرن‌ها پول را تنها وسیله‌ای برای مبادله کالا و خدمات در نظر می‌گرفت. پول که در نظریه کلاسیک تنها وسیله مبادله بود، در قرن بیستم مفهوم کامل‌تری به خود گرفت. در این تعریف پول نه‌تنها ماهیت تبادلی دارد، بلکه نقشی به‌عنوان معیار ارزش بودن نیز بر عهده می‌گیرد. در کنار این دو ویژگی، یک پول تنها زمانی مورد پذیرش ارائه‌دهندگان کالا و خدمات قرار می‌گیرد که هر جزء اقتصادی که در ازای عرضه کالا و خدمات، آن پول را دریافت کرده، بتواند ترجیحات آینده‌ی خود را برطرف نماید. پس پول می‌بایست وسیله‌ای برای حفظ قدرت برطرف‌کنندگی ترجیحات تولیدکننده‌ها در آینده نیز باشد.

شاید بتوان گفت فردریش فون هایک اقتصاددان مطرح اتریشی، متمایز ترین نظرات را در رابطه با پول مطرح کرده است. او نیمی‌‌‌از عمر خود را در دورانی گذراند که اندیشه‌های سوسیالیستی و دولت‌گرایی، اندیشه غالب زمانه بود. در سال ۱۹۷۸ هایک دیدگاه خود را در رابطه با پول در کتاب «ملیت‌زدایی از پول» ارائه داد. او معتقد بود که انحصار ایجاد پول باید از دولت به بازار آزاد منتقل شود. او با استناد به اندیشه‌های آدام اسمیت که معتقد بود ترجیحات شخصیِ همه‌ی اجزاء بازار باعث افزایش کارایی می‌شود، پیشنهاد داد که می‌توان پول غیر‌متمرکز خلق کرد.

در این مقاله پس از بررسی اجمالی تئوری‌های غالب بر نحوه اعتبار‌سنجی و زایش پول پس از جنگ جهانی دوم، به بررسی دقیق‌تر دیدگاه اقتصاددان مطرح اتریشی فون هایک، در مورد پول پرداخته و سعی شده است تفاوت‌ها و شباهت‌های این دیدگاه به پول را با ایده ساتوشی ناکاموتو یا همان بیت‌کوین مورد مطالعه قرار دهد.

برای دانلود نسخه کامل این مقاله از لینک Money-From-Hayek-To-Nakamoto استفاده نمایید.

https://coiniran.com/?p=30732
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x