قزاقستان برای حمایت از ماینرهای بیت کوین به انرژی هستهای روی میآورد
قزاقستان در حال بررسی روی آوردن به انرژی هستهای برای رسیدگی به مشکلات شبکه برق به دلیل هجوم ماینرهای بیت کوین به این کشور پس از ممنوعیت ارزهای دیجیتال در چین است.
مهاجرت ماینرهای بیت کوین از چین به قزاقستان منجر به بحران قابل توجهی در شبکه برق قزاقستان شده است و عملیات معدنی بخش قابل توجهی از انرژی را مصرف میکند.
افزایش 8 درصدی در اثر مصرف ماینرهای بیت کوین
قزاقستان در سال 2021 شاهد یک جهش قابل توجه 8 درصدی در مصرف برق داخلی بوده است، جهشی که به هجوم ماینرهای بیت کوین از چین نسبت داده شده است. بر اساس دادههای به دست آمده از فایننشال تایمز، قزاقستان در سال جاری 87849 دستگاه استخراج بیت کوین از شرکتهای چینی دریافت کرده است. این به دنبال سرکوب کریپتو توسط چین است و ما میتوانیم شاهد افزایش این تعداد باشیم.
افزایش مصرف شاهد کسری قابل توجهی در شبکه برق بوده است که منجر به منبع تغذیه نامنظم و خدمات برق نامطمئن شده است و مشکلاتی را که مردم محلی با آن مواجه هستند تشدید میکند.
راه حل هستهای برای ماینرهای بیت کوین
رئیسجمهور قزاقستان در دیدار با بانکداران در 19 نوامبر، ایده یک نیروگاه هستهای را برای رفع فشاری که در حال حاضر بر زیرساختهای برق کشور وارد میشود، مطرح کرد. رئیس جمهور در گفتگو با بانکداران اظهار داشت:
با نگاهی به آینده، ما باید تصمیمی غیرمحبوب در مورد ساخت نیروگاه هستهای بگیریم.
انرژی هستهای در قزاقستان کاملاً منفور است، تنها نیروگاه هستهای این کشور در سال 1999 بسته شد. اگرچه قزاقستان حدود 41 درصد اورانیوم جهان را تولید میکند، اما پس از سالها آزمایش تسلیحات اتمی در زمان اتحاد جماهیر شوروی، شهروندان همچنان نگران انرژی هستهای هستند.
علیرغم ناراحتی مردم، پرزیدنت توکایف همچنان مشتاق راه حل هستهای است و چند سال پیش نیز پیشنهاد برگزاری همهپرسی در مورد این موضوع را داده بود. رئیس جمهور طی سخنانی در یک مجمع تجاری روسیه گفت:
من خودم معتقدم که زمان آن رسیده است که این موضوع را به طور اساسی بررسی کنیم زیرا قزاقستان به یک نیروگاه هستهای نیاز دارد.
خطر از دست رفتن درآمدهای مالیاتی قابل توجه
در حالی که رئیس جمهور تاکویف نیروگاه هستهای پیشنهادی را به ماینرهای بیت کوین یا عملیات ماینینگ مرتبط نکرد، تاکویف همچنین متوجه است که اگر قزاقستان نتواند ماینرهای بیت کوین را در کشور نگه دارد، ممکن است حدود 1.58 میلیارد دلار درآمد مالیاتی حاصل از عملیات استخراج را از دست بدهد.
کمبود برق در حال حاضر تأثیر خود را نشان داده است، و شرکت پیشرو بیت کوین Xive فعالیتهای خود را در این کشور به پایان رسانده است. دیدار بکباو، یکی از بنیانگذاران Xive، در توییتی اعلام کرد که تصمیم گرفته است فعالیتهای استخراج در قزاقستان را به دلیل «محدودیت تامین برق از شبکه برق» تعطیل کند.
دومین مقصد ماینرهای بیت کوین
قزاقستان شاهد هجوم عظیم ماینرها از چین بوده است و در نتیجه هش ریت این کشور چهار برابر شده و به بیش از 18 درصد رسیده است و در ماه اوت، قزاقستان به دومین محل استخراج بیت کوین در جهان تبدیل شد و پس از ایالات متحده آمریکا قرار گرفت. آمریکا بیش از 35 درصد از عملیات استخراج بیت کوین جهان را به خود اختصاص داده است.
با این حال، قزاقستان با چالشهای متعددی در تلاش برای حفظ موقعیت خود بهعنوان دومین مرکز بزرگ استخراج بیت کوین در جهان، مواجه بوده است. در ماه اکتبر، بزرگترین نیروگاه زغالسنگ قزاقستان غیرفعال شد و شرکت عملیاتی شبکه برق قزاقستان (KEOC) ماینرهای بیت کوین را مقصر این قطعی دانست.
پیشنهاد مطالعه: بهترین منبع تغذیه به عنوان پاور ماینینگ چه ویژگی ای دارد ؟