جی پی مورگان اولین رمزارز با پشتوانه بانکی را در آمریکا معرفی کرد
شرکت خدمات مالی و بانکداری جی پی مورگان با هدف تحول در کسب و کار پرداخت، در حال راه اندازی اولین رمز ارز با پشتوانه بانکی در آمریکا است.
سرانجام یکی از بزرگترین بانک های ایالات متحده یعنی جی پی مورگان چیس، اولین رمز ارز با پشتوانه بانکی را در آمریکا معرفی کرد.
به گزارش کوین ایران و به نقل از CNBC، این غول خدمات مالی و بانکی روزانه از طریق بخش پرداخت های کلان خود، بیش از ۶ تریلیون دلار به شرکت های مختلف در سراسر جهان تسهیلات اعطا می کند. قرار است در یک دوره آزمایشی که از چند ماه آینده کلید خواهد خورد، بخش اندکی از تراکنش های این بانک از طریق توکن JPM Coin انجام شود. این توکن دیجیتالی که توسط مهندسان جی پی مورگان در مقر این بانک در نیویورک توسعه داده شده، قرار است برای تسویه پرداخت های آنی میان مشتریان مورد استفاده قرار بگیرد.
راهنمای مطالعه نمایشبیشتر بخوانید: چرا بانک ها سرانجام محکوم به صحبت درباره کریپتو هستند؟
جی پی مورگان در حال آماده سازی خود برای آینده ای است که در آن بخش هایی از پایه های رژیم سرمایه داری جهان، از پرداخت های برون مرزی گرفته تا صدور اوراق بدهی شرکتی، به روی بستر بلاک چین منتقل شود. بلاک چین همان طور که می دانید، فناوری پایگاه داده ای است که به دلیل یکی از موارد کاربرد آن یعنی بیت کوین، بر سر زبان ها افتاد. جی پی مورگان برای آنکه بتواند به اهداف خود در آینده دست پیدا کند، باید به جای تکیه بر فناوری های قدیمی از قبیل انتقال مستقیم، راهی برای بهبود سرعت قرارداد های هوشمند بلاک چین پیدا کند.
عمر فاروق، مدیر پروژه بلاک چینِ جی پی مورگان می گوید:
همه آنچه در حال حاضر در جهان وجود دارد، در حال حرکت به سمت بلاک چین است و این [پروژه بلاک چینی جی پی مورگان] می تواند یک پایه پرداخت برای تراکنش ها باشد.
وی در ادامه افزوده است:
کاربردهای بلاک چین بسیار گسترده است و هر جایی که ردپایی از یک دفتر توزیع شده باشد، از شرکت ها گرفته تا موسسات، می توان از بلاک چین استفاده کرد.
برای عده ای ممکن است معرفی رمز ارز اختصاصی جی پی مورگان به شدت غیرمنتظره باشد؛ چرا که این فناوری از ویرانه های بحران مالی ۲۰۰۸ سربرآورده و آن طور که ادعا شده، هدف نهایی اش برچیدن صنعت بانکداری در سراسر جهان است.
زمانی که مراحل آزمایشی پرداخت های برون مرزی این پروژه با موفقیت پشت سر گذاشته شود، می توان ادعا کرد که این پروژه، اولین کاربرد یک رمز ارز در صنعت بانکداری است. این در حالی است که فعالان صنعت بانکداری همواره بر طبل مخالف رمز ارزها کوبیده اند و آن ها را به عنوان یک کلاس دارایی به شدت پرخطر معرفی کرده اند. از جمله آنکه در سال گذشته، جی پی مورگان و دو شرکت خدمات مالی دیگر، خرید بیت کوین را برای مشتریان خدمات کارت های اعتباری خود ممنوع اعلام کردند. بنابر گزارش ها، گلدمن ساکس هم درصدد است تا پس از بررسی جوانب امر، یک میز معاملاتی بیت کوین راه اندازی کند.
جدال جیمی دیمون با بیت کوین
اگرچه ممکن است سرمایه گذاران ارزهای دیجیتال، خبر صدور رمز ارز اختصاصی جی پی مورگان را دستاویزی برای وقوع یک تکانه مثبت در بازار رمز ارزها قلمداد کنند؛ اما احتمالا سرمایه گذاران خرد هیچ گاه سروکارشان به توکن JPM Coin نخواهد افتاد. برخلاف بیت کوین، تنها مشتریان نهادی جی پی مورگان که تحت بررسی های رگولاتوری قرار دارند، مانند شرکت ها، بانک ها و کارگزاری ها، می توانند از این توکن استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: تردید های بانک آمریکایی JP Morgan در رابطه با آینده بیت کوین
علاوه بر این، تفاوت های کلیدی دیگری نیز میان این توکن و بیت کوین وجود دارد. از جمله آنکه جیمی دیمون، مدیر اجرایی جی پی مورگان پیشتر با متقلبانه خواندن پروژه بیت کوین گفته بود که سرانجام خوشی را برای سرمایه گذاران این رمز ارز پیش بینی نمی کند (البته برای شفافیت بیشتر شایان ذکر است که او و مدیرانش همواره گفته اند که داستان بلاک چین و ارزهای رمزپایه قانونی، از بیت کوین جداست).
هر توکن JPM Coin با یک دلار آمریکا بازخرید می شود؛ بنابراین ارزش آن نباید دچار نوسان شود (درست مانند سکه های پایدار (stablecoin)). توکن ها پس از واریز مبالغ دلاری مشتریان به حساب های آن ها صادر می شود و در ادامه بعد از استفاده از توکن ها برای انجام یک پرداخت یا خرید اوراق بهادار روی بلاک چین، توسط بانک امحا شده و معادل آن ها دلار در در اختیار مشتریان قرار می گیرد.
تسویه بلادرنگ
بنابر اظهارات عمر فاروق، سه کارکرد اولیه برای توکن JPM Coin در نظر گرفته شده است.
اولین کارکرد، استفاده از آن برای انجام پرداخت های بین المللی مشتریان شرکتیِ بزرگ است که در حال حاضر با استفاده از انتقال وجه مستقیم روی شبکه های قدیمی سوئیفت انجام می شود. مطابق گفته های فاروق، در سامانه های تسویه قدیمی، انجام تسویه گاهی اوقات بیش از یک روز به طول می انجامد؛ چرا که نهادها و موسسات مالی برای انجام تراکنش ها محدودیت های زمانی متفاوتی دارند و کشورهای مختلف هم از سامانه های پرداخت مختلفی استفاده می کنند. اما به کمک توکن JPM Coin می توان در هر ساعت از شبانه روز، پرداخت ها را به طور بلادرنگ تسویه کرد.
کارکرد دوم، استفاده از این توکن برای تراکنش های اوراق بهادار است. در ماه آوریل، جی پی مورگان با یک شبیه سازی مجازی از یک گواهی سپرده ۱۵۰ میلیون دلاری برای یک بانک کانادایی، دست به صدور آزمایشی اوراق قرضه روی شبکه بلاک چین کرد. سرمایه گذاران نهادی می توانند به جای استفاده از انتقال مستقیم وجه برای خرید اوراق که باعث ایجاد فاصله زمانی میان تسویه تراکنش و پرداخت می شود، از توکن JPM Coin استفاده کنند و تسویه ها رو به طور آنی انجام دهند.
بیشتر بخوانید: JP Morgan بیتکوین خرید، قیمت ۲۰ درصد افزایش یافت
کارکرد آخر این توکن هم استفاده از آن توسط شرکت های معظمی است که از سرویس های خزانه داری جی پی مورگان برای جایگزینی دلارهایی که در حساب های شرکت های تابعه خود در سراسر جهان دارند، استفاده می کنند. این سرویس که از دید مشتریان خردهپا پنهان است، مقادیر هنگفتی از جریان پولی را میان شرکت های بزرگی همچون Honeywell International و فیسبوک برای فعالیت هایی مانند پرداخت حقوق کارکنان یا طلب تامین کنندگان جابجا می کند. همین سرویس در سال گذشته توانست بیش از ۹ میلیارد دلار درآمد نصیب جی پی مورگان کند.
فاروق می گوید:
جریان های پولی همانند یک رودخانه خروشان میان سازمان های بزرگ در سراسر جهان جاری است. آیا راه مطمئنی وجود دارد که یک شرکت تابعه بتواند بدون انتقال وجه به طور مستقیم به واحد اصلی، آن را در ترازنامه نشان بدهد؟
وی در ادامه افزوده است که در آینده شاید بتوان از توکن JPM Coin برای انجام پرداخت ها در دستگاه های متصل به اینترنت استفاده کرد.
جی پی مورگان ادعا می کند که به واسطه پیشگام بودن و برخورداری از سهمی قابل توجه در بازار پرداخت های شرکتی، می تواند احتمال پذیرش همگانی فناوری خود را افزایش دهد، حتی اگر دیگر بانک ها دست به توسعه سکه های اختصاصی خود بزنند.
توجه!
مطالب صرفا برای اهداف خبری و آموزشی ارائه می شوند و نباید به عنوان مشاوره ی تجاری از طرف کوین ایران و نویسندگانش مورد استفاده قرار گیرند.