آیا توسعهدهندگان از سولانا دست خواهند کشید؟
برای سرمایهگذاران سولانا (Solana) خبر خوشی وجود ندارد چرا که فروپاشی FTX و تحقیقات آلامدا (Alameda Research) ضربه سختی به پیکره سرمایهگذاری آلتکوینها وارد کرد. اما آیا توسعهدهندگان نیز از این رمزارز میگریزند؟
سولانا، رقیب اتریوم، مقدار بسیار زیادی از سرمایهاش را از دست داد و این امر موجب شد که دیگر جزو 10 شرکت برتر نباشد.
تأثیرات منفی سم بنکمن-فرید، یکی از حامیان بزرگ سولانا، روی این آلتکوین نسبت به قطعی شبکهای که این رمز ارز طی دو سال گذشته تجربه کرد، بسیار بیشتر بود.
سولانا که به عنوان ستاره بزرگ توکنهای غیرقابل تعویض (NFT) شناخته میشود، یکی از بزرگترین بازارهای این حوزه را در اختیار دارد و بعد از اتریوم، در دنیای NFTها، همچنان یکی از شناختهشدهترین بازارهاست.
براساس دادههای دپرادار (DappRadar)، مجیک ایدن (Magic Eden)، بازار سولانا در حوزه توکنهای غیرقابل تعویض، از نظر حجم معاملات در رتبه چهارم قرار دارد. به عبارت دیگر، با وجود روند نزولی قیمت این آلتکوین در روزهای اخیر، هنوز هم سولانا بعد از اتریوم بزرگترین بلاکچین برای NFTها را داراست.
توسعهدهندگان این شبکه یکی دیگر از پشتیبانهای مهمی بودند که سولانا توانست آن را حفظ کند. آنها، اندکی پس از سقوط آلتکوینها، همچنان فعال باقی ماندند ولی حالا باید دید که آیا با گذشت یک ماه از اعلام ورشکستگی FTX، آنها همچنان قادر به فعالیت هستند یا خیر.
آیا توسعه سولانا متوقف شده است؟
براساس اطلاعات به دست آمده از Terminal Token، در سال 2022، تعداد توسعهدهندگان فعال نرمافزار سولانا بیش از 90 درصد کاهش یافته است.
در واقع این درصد توجه زیادی را به خود جلب کرده؛ زیرا بیانگر خروج 2,425 توسعهدهنده از شبکه پلتفرم قراردادهای هوشمند است و علاوه بر این، نشان میدهد که شبکه آلتکوین حتی قبل از سقوط FTX نیز دیگر چندان جالب توجه نبوده است.
با این حال، مشکلی در تحلیل این گزارش وجود دارد که توسط جامعه سولانا گزارش شده است.
این پلتفرم به منظور جمعآوری دادههای مربوط به توسعه، فقط مشارکتهای انفرادی و مستقیم به مخزن مرکزی نرمافزار سولانا را ثبت میکند و در نتیجه، توسعه نرمافزارهای دیگر که به بنیاد رمزارز تعلق ندارند نادیده گرفته میشود. همین مسأله انتقادات شدید جامعه سولانا را نسبت به اطلاعات ارسال شده برانگیخت.
Tuan Pham Minh، یکی از مهندسان نرمافزار در شبکه کیبر (Kyber Network)، گفت که دادههای ارائه شده توسط Terminal Token منبعبسته و مشکوک است و توسعهدهنده Jac0xb صراحتاً اعلام کرد که اعداد و ارقام به دست آمده از این تجزیه و تحلیل ارزشی ندارند.
حقیقت چیست؟
براساس گزارشها و تحقیقات انجام شده، در ابتدای ماه نوامبر، سولانا یکی از آلتکوینهایی بوده که مسیر توسعه را با سرعت طی کرده است.
اگرچه کازماس (Cosmos)، کاردانو (Cardano) و پولکادات (Polkadot) در این امر پیشتاز بوده و به ترتیب رتبههای اول، دوم و سوم را به خود اختصاص داده بودند.
در حالی که وضعیت یکی از مهمترین رقبای اتریوم اصلاً خوشایند نیست، سولانا هنوز در بازی است و برای بقا و حفظ بازار خود میجنگد و البته حضور توسعهدهندگان در این شبکه میتواند بسیار کمککننده باشد و شرایط را به گونهای پیش ببرد که سولانا همان ستاره بزرگی شود که در سال 2021 بود.
پیشنهاد مطالعه: ارز دیجیتال سولانا چیست؟ معرفی و بررسی آینده پروژه سولانا