پروژه‌ها

نگاهی بر ویژگی‌های اوراکل غیرمتمرکز tellor

جهان به‌ سرعت درحال پیشرفت است و همه چیز در‌حال تغییر. همه روزه شاهد پیشرفت تکنولوژی‌هایی هستیم که زندگی را برای انسان ساده‌تر و لذت‌بخش‌تر می‌کنند. شاید بتوان دو ‌نمونه از بزرگترین ابداعات دهه اخیر در حوزه مورد بحثمان را وب ۳ و بلاک‌ چین نام نهاد. ایجاد یک جهان توکنیزه که از آرمان‌های بزرگ ساتوشی ناکاموتو بود، با پیشرفت تکنولوژی‌های مرتبط با بلاک‌ چین و رمز ارزها هر روز بیش‌از‌پیش به واقعیت نزدیک می‌شود.

در سال ۲۰۱۴ اتریوم با ایجاد قرارداد هوشمندی ساده در پلتفرم خود جهت ساخت توکن‌های اتریوم، توانست سرمایه بسیار زیادی را وارد دنیای رمز ارزها کند. ابزار‌های مالی غیر‌متمرکز یا همان DeFi ها در بستر اتریوم توسعه پیدا می‌کردند و با جذب میلیون‌ها دلار سرمایه، هر روزه به آرمان جهان توکنیزه نزدیکتر می‌شدند. حجم بالای سرمایه جذب‌شده توسط پلتفرم‌های بلاک‌چینی و DeFi، نیاز به ابزاری جهت هماهنگی بین دریافت داده‌ها از جهان واقعی و قرارداد‌های هوشمند در دنیای اینترنت را افزایش داد. همین موضوع سبب ساخت قرارداد‌های هوشمند اوراکل (oracle) شد.

قرارداد‌های اوراکل به قراردادهایی گفته می‌شود که نیاز به ارتباط بین یک قرارداد هوشمند و داده‌های جهان واقعی را حل می‌کند. قراردادهای هوشمند oracle، داده‌ها را از دنیای واقعی گرفته و در یک قرارداد هوشمند با داده‌های موجود در اینترنت ارتباط می‌دهد. از پرکاربردترین موارد استفاده از قراردادهای هوشمند اوراکل، می‌توان به DeFi اشاره کرد. اکنون که در سال ۲۰۲۰ قرار داریم طبق داده‌های سایت defiplus سرمایه موجود در صنعت مالی غیرمتمرکز (DeFi) حدودا ۵۴۰ میلیون دلار است که در کمترین میزان خود در سال جاری قرار دارد و دلیل آن ریزش بالای قیمت بیت‌کوین است.

DeFi

در بین defi های موجود، پلتفرم makerdao با ۲۹۰ میلیون دلار سرمایه و ۵۳ درصد مالکیت کل دارایی‌ها در رتبه اول قرار دارد. لیست ده DeFi برتر از لحاظ دارایی طبق داده‌های سایت defiplus:

10 best

اتریوم در ابتدا فقط توانایی استفاده از قراردادهای هوشمند در بستر اینترنت را داشت و در گرفتن داده‌های خارج از شبکه ناتوان بود. این معضل بزرگی برای توسعه DeFi در بستر اتریوم محسوب می‌شد، اما پلتفرم chainlink با ساخت قراردادهای اوراکل در بستر اتریوم و پلتفرم augur با قرار دادن اوراکل‌ها ارتباط بین منابع مالی جهان واقعی و قراردادهای هوشمند فضای اینترنت جهت شرط‌‌بندی در اپلیکیشن غیرمتمرکز (dapp) خود کمک بزرگی به توسعه صنعت مالی غیرمتمرکز در بستر اتریوم کردند.

اکنون پلتفرم جدیدی با ویژگی‌های خاص و منحصربه‌فرد و امنیت بالا به این دو افزوده شده است. پلتفرم جدیدی به نام tellor نیز به کمک اتریوم آمد تا به‌طور روز‌افزون شاهد توسعه defi ها باشیم.

اما tellor چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

tellor یک پلتفرم غیر‌متمرکز جهت ساخت قراردادهای هوشمند اوراکل است که با مکانیسم هیبریدی‌‌ از ترکیب دو پروتکل اجماع اثبات کار و اثبات سهام ایجاد شده‌ است. توکن این پلتفرم به‌نام trb برای دادن پاداش به ماینرها و فی شبکه و همچنین ذخیره‌سازی توسط نودها برای صلاحیت‌دار شدن جهت ماینینگ طراحی شده است. تعداد کل این توکن‌ها متغییر است و هرساله بیشتر یا کمتر می‌شود. در‌حال حاضر موجودی در‌گردش آن حدودا ۹۸۵ هزار توکن می‌باشد.

پاداش تایید هر داده در این شبکه ۵ توکن trb است و جهت نود شدن باید ۱۰۰۰ واحد ارز trb را در کیف پول آن ذخیره‌سازی کنید. همین امر سبب امنیت بالای این پلتفرم جهت قرارداد‌های اوراکل می‌شود. قیمت این توکن در تاریخ ۲۷ اسفند ماه برابر با ۳.۵ دلار و حجم مارکت آن حدودا ۴.۵ میلیون دلار است.

ویژگی‌های متمایز‌کننده tellor

  1. مکانیسم اجماع هیبریدی

وجود دو نوع مکانیسم اجماع اثبات سهام و اثبات کار جهت تایید داده‌ها سبب امنیت بالای این پلتفرم نسبت به سایر پلتفرم‌های اوراکل شده است. همچنین نیاز به ذخیره‌ سازی جهت صلاحیت‌دار شدن نود سبب رشد قیمت این ارز کم‌ حجم در یک بازه زمانی کوتاه‌مدت شده است.

  1. توکنومیک مناسب

عرضه تلور براساس میزان استفاده و میزان پاداش استخراج تعیین می‌شود. این موضوع سبب شده که قیمت آن درصورت عرضه زیاد توسط ماینرها در بلند‌مدت لطمه نبیند. همچنین این توکن بدون پیش‌فروش و پیش‌ماین وارد مارکت شد که همین عاملی بود تا رشد قیمت آن با توجه به کاربرد و تقاضای آن تعیین شود. پلن درآمد‌زایی تیم آن نیز گرفتن ۱۰ درصد از پاداش هر بلاک از ماینر جهت توسعه پروژه است که سبب می‌شود تیم تلاش بسیاری جهت رشد قیمت این ارز داشته باشد. حجم کم بازار این ارز و تعداد کم توکن‌های آن که در‌حال حاضر یک میلیون است سبب جلب توجه سرمایه‌گذاران بلند‌مدت شده است.

  1. سرمایه‌گذاران و شرکای قوی

از جمله سرمایه‌گذاران و حامیان مالی این پروژه می‌توان به binancelab و makerdao و consensys اشاره کرد. همچنین سایت btc.com اعلام کرده که به‌زودی یک استخر ماینینگ جهت استخراج این ارز ایجاد خواهد کرد. همکاری با makerdao و بایننس باعث شده که احتمال استفاده از این ارز در این پلتفرم‌های چند‌صد میلیون دلاری بسیار بالا رود.

  1. استفاده از اثبات دانایی صفر zkp

اثبات دانایی صفر یا zero-knowledge proof به طرفین یک معامله یا قرارداد این امکان را می‌دهد که بدون فاش شدن هویت همدیگر بتوانند یک معامله یا تبادل داده را انجام دهند. این تکنولوژی هنوز در پلتفرم tellor اجرایی نشده و در‌حال بررسی و توسعه است.

جمع بندی

توسعه هر روزه صنعت مالی غیرمتمرکز و نیاز آنها به قراردادهای اوراکل در بستر اتریوم، نیاز گسترده‌ای را برای پلتفرم‌های ایمن جهت ایجاد این قراردادهای اوراکل ایجاد کرده است. پلتفرم chainlink در طی چند سال اخیر با ارائه نقشی پر‌رنگ در قراردادهای اوراکل اتریوم توانسته است جایگاه بسیار خوبی در بازار کسب کرده و تا رتبه ۱۲ بازار رمز ارزها نیز صعود کند.

اکنون پلتفرم tellor با سرمایه‌گذارانی قوی از جمله binamcelabs و makerdao سعی در بازکردن جای خود در بین پلتفرم‌های اوراکل دارد و در‌صورت به‌کارگیری قراردادهای اوراکل tellor در پلتفرم‌های مالی غیر‌متمرکز makerdao و binance می‌توان امید به آینده‌‌ی درخشان این ارز داشت.

 

توجه: این مطلب صرفا برای افزایش آگاهی و آموزش خواننده است و هیچ‌گونه توصیه‌ای جهت سرمایه‌‌گذاری در پلتفرم نام برده شده نمی‌شود.

 

Source ۱, ۲, ۳

https://coiniran.com/?p=37741
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x