۴۶٪ ICO هایی که پارسال راهاندازی شدند، تنها با یک ایده شروع شدند
تحقیقات بازار نشان می دهد که ۴۶٪ از ICO های سه ماهه اول سال ۲۰۱۸، بدون داشتن کمینه محصول پذیرفتنی و تقریبا تنها با یک ایده، وایت پیپر و توکن شروع کردند.
گفته می شود هرکسی حداقل یک ایده عالی دارد؛ اما بیشتر مردم هرگز کاری برای عملی کردن آن انجام نمی دهند. ایده ها در یک لحظه به ذهن خطور می کنند اما برای عملی شدن به زمان، تلاش و سرمایه نیاز دارند. خوشبختانه با ظهور ICO ها، در حال حاضر حداقل یکی از این مشکلات حل شده است. در سال جاری میلادی، تقریبا نیمی از پروژه های رمزنگاری، ICO خود را با کمی بیش از یک ایده و یک وایت پیپر و تجمیع سرمایه در قالب عرضه توکن شروع کردند.
پیشنهاد مطالعه: همهچیز در مورد ICOها! معیار انتخاب ICO برای سرمایهگذاری موفق چیست؟
ابتدا تامین مالی ICO (فروش توکن) و سپس کدنویسی
بر کسی پوشیده نیست که ICO ها بدون داشتن کمینه محصول پذیرفتنی (MVP) راه اندازی می شوند یا این که بسیاری از آنها توسعه دهندگانی استخدام می کنند تا برای توکن آنها قرارداد هوشمند بسازند. استخدام توسعه دهندگان و پرداخت هزینه نوشتن کد ها بدون جمع آوری پول از ICO سخت است؛ بنابراین ابتدا تلاش می شود که تامین مالی صورت پذیرد و سپس کد ها نوشته می شوند.
به گزارش کوین ایران و به نقل از ICORating، تحقیقات جدید رواج این شیوه را در میان پروژه های رمزنگاری نشان می دهد. گزارش تحقیقات بازار آنها نشان می دهد که ۴۶٪ از ICO های سه ماهه اول سال ۲۰۱۸ بدون هیچ توسعه ای راه اندازی شده اند.

تنها ۲۶٪ آنها کمینه محصول پذیرفتنی داشتند و ۱۵.۵٪ نسخه اولیه خود را در زمان برگزاری ICO ارائه دادند. این کار یک روش معمولی برای پروژه ها، مخصوصا آنهایی که بر بستر بلاکچین مشغول به کار هستند، شده است. راه اندازی با تنها یک نقشه راه (roadmap) و یک توکن ERC20 به عنوان وایت پیپر پیش از مبادله اولین توکن روی شبکه اصلی تقریبا چندین ماه است که اجرا می شود. کار سرمایه گذارانی که سعی می کنند این پروژه ها را بررسی کنند، به این خاطر که باید به ادعا های تولید و دیگر معیارهای مبتنی بر کارایی اعتماد کنند، مشکل شده است؛ چرا که راهی برای تایید این ادعا ها وجود ندارد.
پیشنهاد مطالعه: ترجمه وایت پیپر اتریوم (Ethereum)
سرمایهگذاران متوجه کاهش بازده شدهاند
داده های سه ماهه اول ICORating نشان می دهد که میانگین بازده توکن ها نسبت به سه ماهه آخر سال ۲۰۱۷ بیش از ۱۰٪ کاهش یافته است و در حال حاضر به ۴۹٪ رسیده است. به علاوه، تنها ۲۱٪ از توکن های این سال در لیست صرافی ها جای گرفته اند در حالی که در دوره مشابه قبلی این آمار ۳۳٪ بوده است. شاید این آمار می خواهد سختی سرمایه گذاری و کسب سود را یاد آوری کند؛ در واقع، ۸۳٪ از توکن هایی که در لیست سه ماهه نخست قرار گرفتند زیر قیمت ICO ی خودشان معامله شده اند.

یافته های اخیر ICORating، جذب سرمایه برای رمزارز ها را با نگرانی همراه کرده است. این صندوق ها در ۱۸ ماه گذشته گسترش یافته اند و سرمایه گذاران بزرگ را از حوزه سرمایه گذاری خطرپذیر گرفته تا سرمایه گذاران سنتی به فضای رمزارز ها جذب کرده اند. این صندوق ها با هیاهوی زیاد وارد بازار شدند اما با شیون و ناله آن را ترک می کنند. ICORating یادآور می شود که تنها ۱۱۹ رمزارز از ۲۱۹ تایی که بررسی شده اند در حال فعالیت هستند و ۹ تا هم در همین سه ماهه نخست تعطیل شده اند که از جمله آنها می توان به Crowd Crypto Fund و Alpha Protocol اشاره کرد.
آنها اظهار می کنند: «انتظار داریم صندوق های بیشتری در آینده، به دلایل عدم کارایی و مسائل قانونی تعطیل شوند». با این وجود، همچنان ۲۸ میلیارد دلار دارایی برای صندوق ها باقیست و جذب سرمایه ارز های رمزنگاری شده همچنان کسب و کار بزرگی محسوب می شود.
این مقاله صرفا برای اهداف آموزشی ارائه شده است و نباید بهعنوان مشاورهٔ تجاری و سرمایهگذاری از طرف کوین ایران و نویسندگانش قلمداد شود.