ایستگاه خبر

Viber قربانی دوم مسدود سازی پیام رسان ها پس از تلگرام در روسیه

Viber پیام رسان امن بعدی که در روسیه تهدید به مسدود شدن می شود. موج مسدود کردن پیام رسان ها در روسیه، از چندی پیش با مسدود شدن تلگرام آغاز شد.

به گفته وزیر مخابرات روسیه اگر دسترسی به کلید های رمزنگاری برای سرویس های امنیتی میسر نشود، پیام رسان Viber  نیز به سرنوشت تلگرام دچار خواهد شد. این اپلیکیشن که از محبوب ترین پیام رسان ها در بسیاری از کشور های اروپای شرقی است، مانند تلگرام، “رمزنگاری دوسویه”(End-to-End Encryption)  ارائه می نماید؛ به این معنی که فقط دو سوی ارتباط، امکان دیدن و ایجاد تغییر در پیام ها را داشته و شخص ثالثی امکان نظارت و تغییر در پیام ها را ندارد. اخیرا مدیر عملیاتی این شرکت، Michael Shmilov، اعلام داشته برنامه ای برای تحویل کلید های رمزنگاری ندارند.

Viber قربانی دوم مسدود سازی پیام رسان ها پس از تلگرام در روسیه
Viber to be banned after telegram

Viber  هم مثل تلگرام: تحویل نمی دهیم چون در اختیار نداریم!

به گزارش کوین ایران و به نقل از پایگاه خبرگزاری بیت کوین، Nikolai Nikiforov، وزیر ارتباطات و رسانه های جمعی روسیه اظهار داشته، در صورت عدم دستیابی سرویس امنیتی فدرال به کلید های رمزنگاری Viber احتمالا مسئولین این کشور اقدام به بلاک کردن آن خواهند نمود. به نقل از خبرگزاری ITAR-TASS روسیه، این وزیر بیان داشت:

“سر و کار این ماجرا با سرویس امنیتی فدرال است که قدرت کافی برای صدور دستوری جهت دریافت کلید ها را دارد. و در صورتی که سرویس های امنیتی در گرفتن این کلید ها با مشکل مواجه شوند، می توانند موضوع را به دادگاه ارجاع داده و از این طریق اقدام نمایند.”

در ادامه، پس از تلاش مسئولین روسیه برای مسدود کردن تلگرام از شانزدهم آوریل که پیرو دستور صادره از دادگاه حوزه Tagansky مسکو روی داد، وزیر با سوالی در مورد آینده ی Viber مواجه شد. اگرچه تا کنون تلاش های صورت گرفته در این خصوص موفقیتی در پی نداشته، اما این سرویس پیام رسان محبوب بین “کریپتویی ها”، با مشکلاتی حین تلاش سرسختانه اش برای دور زدن اقدامات مسدود کننده دست و پنجه نرم کرده است.

بیشتر بخوانید: صفر تا صد فیلتر شدن تلگرام

در ماه مارس، مدیر عملیاتی Viber، و یا به نوعی اپراتور این رسانه، به خبرگزاری RBC اظهار داشت که اجرای درخواست تحویل کلید ها برای این شرکت میسر نیست. Shmilov گفت که Viber  با سازمان های قانون گذار در بسیاری کشور ها همکاری دارد، ولی تاکید کرد که قادر به انجام یک سری اقدامات نخواهد بود که تحویل کلید های رمزنگاری یکی از آنهاست. وی شرح داد:

“ما که نمی توانیم چیزی که نداریم را تحویل دهیم. می توانند از کاربران درخواست کنند. ما نه این کلید ها را می بینیم و نه نگهداری می کنیم.”

ارائه رمزنگاری دوسویه

Viber  در سال ۲۰۱۰ به عنوان یک “پیام رسان فوری” (Instant Messaging)  و یک سرویس (VoIP) “انتقال صدا با IP” شروع به فعالیت نمود. این نرم افزار توسط شرکت “رسانه وایبر” اسرائیلی الاصل توسعه یافت و در سال ۲۰۱۴ توسط شرکت Rakuten ژاپنی خریداری شد که سال گذشته نام آن را به Rakuten Viber تغییر داد و هم اکنون در لوکزامبورگ مستقر است.

Viber  مدعیست ۹۰۰ میلیون کاربر دارد. این اپلیکیشن در اروپای شرقی بسیار محبوب است و در کشور های بلاروس، مولداوی و اکراین پیام رسان رتبه اول است. همچنین در روسیه در مقام دوم پس از “واتس اپ” قرار دارد. طبق نتایج نظرسنجی موسسه تحقیقات رسانه های نوین روسیه، ۵۹% از کاربران روس از واتس اپ (که چند سالیست توسط “فیسبوک” خریداری شده) استفاده می کنند در حالی که ۳۶% از طریق وایبر ارتباط برقرار می نمایند. رتبه سوم با به کارگیری توسط ۳۲% کاربران به پیام رسان شبکه اجتماعی Vkontakte روسیه تعلق دارد. و به ترتیب تلگرام با ۱۹% و پیام رسان فیسبوک با ۱۴% در مقام های چهارم و پنجم قرار دارند.

بیشتر بخوانید: چگونه می توانیم یک Masternode را راه اندازی و مدیریت نماییم؟

به گفته وب سایت این شرکت، وایبر برای پیام های متنی خصوصی و گروهی به صورت پیش فرض از رمزنگاری دوسویه استفاده نموده و همچنین از سال ۲۰۱۶ این ویژگی را برای تماس های صوتی نیز به صورت تنظیمات استاندارد قرار داده است. این شرکت ادعا دارد دسترسی به مکالمات نداشته و پیام های دریافتی را در سرور هایش ذخیره نمی نماید و همان طور که در سیاست حریم شخصی Viber آمده، کلید های رمزنگاری/رمزگشایی اطلاعات این نرم افزار روی دستگاه کاربران ذخیره می شود.

 آیا قربانی بعدی در روسیه واتس اپ است؟

آیا قربانی بعدی واتس اپ است؟
Is Whatsapp the next victim

موج محکوم کردن پیام رسان ها در روسیه را  Roskomnadzor، رگولاتوری مخابرات این کشور، با تلاش برای کاهش دسترسی به تلگرام به واسطه مسدود کردن IP آدرس های مورد استفاده این پیام رسان آغاز نمود.

جدا از وقفه هایی که در سرویس این اپلیکیشن صورت گرفت، مسئولین تا کنون موفق به مسدود کردن کامل دسترسی کاربران به این پیام رسان نشده اند.

این رگولاتوری حدود ۲۰ VPN و پروکسی که دسترسی به این پیام رسان را میسر می نمودند، مسدود نموده.

بیشتر بخوانید: بیت کوین و کریپتوکارنسی در ایران: انتظار از مسئولان کشور (یادداشت سردبیر)

بازرس اینترنت روسیه، Dmitriy Marinchev  اخطار به احتمال مسدود شدن IP آدرس های کاربران عادی اینترنت به دلیل تعارضات موجود بین Viber و سازمان رگولاتوری کرده است. وی شرح داده:

“دیر یا زود، تلگرام به پیام رسانی همتا به همتا (Peer-to-Peer) بدل خواهد شد و Roskomnadzor مجبور به مسدود کردن IP تمام کاربرانش خواهد بود.”

وی افزود: اکنون همه چیز بسته به این است که تلگرام در بازنویسی نرم افزارش تا کجا پیش خواهد رفت.

سازنده نرم افزار تلگرام معتقد است که بیت کوین نقش بازدارنده در سلطه طلبی ایالت متحده آمریکا خواهد داشت

اسکایپ (Skype)، پیام رسانی که به صورت همتا به همتا با سیستمی کلاینت/سرور شروع به کار کرد، در پی اعمال تغییرات متعدد، در نهایت از اصل همتا به همتایی فاصله گرفت و در سال ۲۰۱۱ توسط مایکروسافت خریداری و مبدل به سرویسی متمرکز بر بستر رایانش ابری Azure این غول نرم افزار گردید. اسنادی لو رفته که بیانگر نظارت جمعی بر ارتباطات جهانی است، حاکی از ارائه دسترسی نامحدود به اسکایپ، توسط مایکروسافت به سازمان اطلاعات امریکاست. اسکایپ اعلام داشته در سال جاری قصد ارائه رمزنگاری دوسویه برای تماس های صوتی، پیام های متنی و چند رسانه ای در مکالمات خصوصی را دارد؛ اما این ویژگی به صورت تنظیمات پیش فرض نخواهد بود و به مکالمات تصویری نیز تعلق نمی گیرد.

بیشتر بخوانید: چگونه یک تریدر خوب باشیم؟

اقدامات صورت گرفته علیه تلگرام موجب پدید آمدن مشکلاتی حتی برای آنان که کاربر این اپلیکیشن نیستند، شده است. شرکت های بزرگ اینترنتی تحت تاثیر این اقدامات با مشکل مواجه شده اند که از جمله آنها می توان، موتور جستجوگر Yandex، شبکه های اجتماعی Vkontakte و Odnoklassniki را نام برد. همچنین کاربران روسیه وایبر نیز از وقفه هایی در ماه آوریل شکایت داشته اند. به گفته وایبر این مشکل مربوط به مسدود سازی تلگرام بوده است و در یکم ماه مه، برطرف شدن کامل مشکل دسترسی را اعلام نمود. رسانه های روسیه با پرسش “بعدی کیست؟” اشاره ای به محبوب ترین پیام رسان این کشور، واتس اپ دارند که در آخرین نسخه خود، از رمزنگاری دوسویه برای پیام ها و تماس هایش بهره می برد.

توجه!

دیدگاه هایی که در این مقاله استفاده شده اند متعلق به نویسنده بوده و لزوما مربوط به Coiniran نمی باشد و نباید به آن نسبت داده شود.

Source & Image

 

https://coiniran.com/?p=20775
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x