آموزش ترید، سرمایه‌گذاری و تحلیل بازارترید

سوئینگ تریدینگ یا نوسان‌ گیری ارز دیجیتال چیست؟

انجام سوئینگ ترید و کسب سود از طریق نوسانات قیمت در میان مدت یکی از محبوب ترین روش های مبادلاتی در میان تریدر ها است.

سوئینگ تریدینگ (swing trading) یا نوسان‌گیری، یکی از استراتژی‌های رایج در معاملات است. این روش می‌تواند یک استراتژی ایده‌آل برای معامله‌گران مبتدی باشد. باتوجه به تایم‌فریم‌های مشخص و قابل کنترلی که در این روش مدنظر قرار می‌گیرد، پیش‌بینی و تعیین استراتژی در بازار هدف، نسبتا ساده‌تر انجام می‌شود. نوسان‌گیر‌ها در بازار‌های مختلف از جمله فارکس، سهام و رمز ارز، فعالیت می‌کنند. اما آیا نوسان‌گیری استراتژی مناسبی برای شما محسوب می‌شود؟ کدام بهتر است؛ معاملات روزانه را آغاز کنید یا با روش نوسان‌گیری پیش بروید؟

در این مقاله آنچه را که نیاز است درباره نوسان‌گیری در حوزه رمز ارزها بدانید توضیح خواهیم داد و درمورد اینکه آیا این روش، انتخاب مناسبی برایتان محسوب می‌شود یا خیر، به شما کمک می‌کنیم.

«تاریخ آخرین به‌روزرسانی این مقاله: تیر ۱۴۰۰»

نوسان‌گیری (swing trading) چیست؟

نوسان‌گیری نوعی استراتژی معامله است که شامل ثبت و ضبط حرکات قیمت در بازه‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدت می‌شود. ایده اصلی نوسان‌گیری، یافتن یک موقعیت تغییر قیمت در بازه زمانی چند روزه یا چند هفته‌ای و استفاده از آن برای کسب سود است.

بهترین موقعیت برای استفاده از این استراتژی، زمانی‌ست که روند قیمت به شکل ثابت صعودی یا نزولی است (trending market). اگر یک روند قدرتمند در تایم‌فریم‌های بلندمدت شکل بگیرد، موقعیت مناسبی را برای نوسان‌گیر‌ها فراهم می‌کند تا علاوه بر موقعیت‌های فراوان برای ورود به معامله، سود بیشتری را از تغییرات بزرگ قیمتی کسب کنند. برخلاف این وضعیت، اگر قیمت در یک بازه محصور شود (consolidating market)، نوسان‌گیری کار مشکلی خواهد بود. در این صورت، به علت تغییرات کوچک‌تر قیمت، احتمال کسب سود بالا نیز بسیار پایین می‌آید.

پیشنهاد مطالعه: بازار گاوی چیست و چگونه از بازار گاوی در حوزه رمز ارزها سود کنیم؟

به عبارتی، نوسان‌گیر‌ی فرآیند تشخیص حرکات قیمتی یک سرمایه در آینده است. نوسان‌گیرها با تحلیل نمودار‌های قیمتی احتمال پیشروی قیمت در بازه بعدی را پیش‌بینی می‌کنند و با توجه به آن، وارد معامله می‌شوند. اگر پیش‌بینی آن‌ها محقق شود، اختلاف قیمتی پیش‌بینی شده، سود این معامله‌گران محسوب خواهد شد.

بسیاری از نوسان‌گیرها بر اساس نسبت ریسک/سود وارد بازار می‌شوند. آن‌ها با تحلیل نمودار قیمتی، نقطه ورود به معامله و حد ضرر (stop loss) را تعیین می‌کنند و در عمل سود خود را از معامله تخمین می‌زنند. در این میان اگر به ازای هر ۱ دلار ریسک بتوانند ۳ دلار سود کسب کنند، با نرخ مطلوب و مناسبی وارد معامله شده‌اند. البته نوسان‌گیرهایی نیز هستند که به ازای یک دلار ریسک یک دلار سود کسب می‌کنند، اما این نرخ مناسبی برای ورود به معامله نیست.

پیشنهاد مطالعه: بازار خرسی ارز دیجیتال چیست؟ و چگونه در موقعیت بازار خرسی سرمایه‌گذاری کنیم؟

یک نمونه واقعی از نوسان‌گیری باتوجه به نرخ ریسک و سود

نمودار زیر افزایش قیمت APPLE را نشان می‌دهد که در پی شکل‌گیری الگوی فنجان رخ داده است. به طور معمول در تحلیل تکنیکال، شکل گرفتن این الگو در نمودار قیمت نشانه‌ای بر بالا رفتن قیمت در بازه بعدی است.

▪ در این مثال محدوده‌ی نزدیک به قیمت ۱۹۲ دلار که با مستطیل در شکل نشان داده شده، موقعیت مناسبی برای ورود به معامله خرید است.

▪ یک نقطه‌ی ممکن برای قرار دادن حد ضرر، زیر خط حمایت در حدود قیمتی ۱۸۷ دلار است.

▪ با توجه به نقطه ورود به معامله و حد ضرر، ریسک معامله به ازای هر واحد ۵ دلار است (۱۹۲ – ۱۸۷).

▪ اگر حداقل سود درمقابل ریسک را دو برابر درنظر بگیریم، هر قیمتی بالای ۲۰۲ دلار (۵×۲ + ۱۹۲)، این سود را فراهم می‌کند.

نوسان گیری ارز دیجیتال

چگونه با استفاده از نوسان‌گیری ارز دیجیتال (swing trading) کسب سود کنیم؟

همان‌طور که گفته شد سویینگ تریدرها جهت بهره بردن از نوسان قیمت‌، تمام رخداد‌های قیمتی را در بازه‌های چند روزه تا چند هفته‌ای رصد می‌کنند. ‌باتوجه به این موضوع می‌توان گفت نوسان‌گیرها معامله خود را بیشتر از معامله‌گران روزانه، باز نگه می‌دارند. اما مدت باز نگه داشتن معاملات در نوسان‌گیرها همواره کمتر از معامله‌گرانی است که برای سرمایه‌گذاری وارد بازار می‌شوند و بعد از خرید ممکن است تا مدت‌های طولانی، معامله را باز نگه دارند.

نوسان‌گیرها معمولا از تحلیل تکنیکال برای ایده‌های تجاری خود استفاده می‌کنند، اما نه به اندازه معامله‌گران روزانه. رخداد‌های مهم و اساسی می‌توانند در بازه‌های زمانی چندروزه تا چندهفته‌ای اثرگذار باشند، به همین خاطر ممکن است نوسان‌گیرها از تحلیل فاندامنتال نیز در تعیین استراتژی خود در بازار بهره ببرند. به عنوان نمونه اگر یک نوسان‌گیر با استفاده از تحلیل تکنیکال یک روند صعودی را در بازار تشخیص دهد، سعی می‌کند برای تایید پیش‌بینی خود به تحلیل فاندامنتال رجوع کند.

پیشنهاد مطالعه: آموزش تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال برای تازه‌کارها

حتی تحلیل حرکات قیمت (price action)، نمودار شمعی (candlestick chart patterns)، سطوح حمایت و مقاومت (support and resistance levels) و نشانه‌های تحلیلی (technical indicators) نیز جزو عناصری هستند که نوسان‌گیرها از آن‌ها در تحلیل بازار و تصمیمات تجاری استفاده می‌کنند.

سویینگ تریدرها معمولا نمودار‌ها را در تایم‌فریم‌های میان‌مدت تا بلند‌مدت بررسی می‌کنند؛ چراکه شکل‌گیری روند‌های صعودی و نزولی اصلی بازار در تایم‌فریم‌های بلندمدت قابل تشخص و تایید هستند. در عین حال ممکن است نوسان‌گیرها تایم‌فریم‌های یک‌ساعته، چهارساعته یا دوازده‌ساعته را نیز جهت تعیین نقاط ورود به معامله و خروج از آن، بررسی کنند. این نقاط می‌توانند نقاط شکست یا بازگشت در تایم‌فریم‌های پایین‌تر باشند.

مهم‌ترین تایم‌فریم در نوسان‌گیری، نمودار‌های روزانه است. اما استراتژی‌های معامله و سرمایه‌گذاری می‌تواند در معامله‌گران متفاوت، اشکال مختلفی داشته باشد. به یاد داشته باشید مطالبی که در این مقاله درباره آن صحبت می‌کنیم یک قانون قطعی نیست و ما صرفا روش‌ها و مثال‌های معمول را توضیح می‌دهیم.

تفاوت ترید روزانه با سویینگ ترید

تریدرهای روزانه اهداف سرمایه‌گذاری خود را بر مبنای حرکات قیمت در بازه‌های بسیار کوتاه تنظیم می‌کنند، درحالی‌که نوسان‌گیرها به دنبال حرکات قیمتی بزرگتر هستند. در واقع معاملات روزانه (daily trading) استراتژی فعال‌تری محسوب می‌شود؛ چراکه نیازمند رصد مداوم بازار است و معامله‌گران در این روش معاملات خود را بیش از یک روز باز نگه نمی‌دارند.

به عکس، در نوسان‌گیری رسیدن به اهداف معامله فعالیت کمتری را شامل می‌شود. معامله‌گران در این روش می‌توانند کمتر بازار را رصد کنند؛ چراکه رخ دادن حرکات قیمتیِ مدنظر آن‌ها معمولا به زمان بیشتری احتیاج دارد. از آنجایی که حرکات قیمتی در استراتژی نوسان‌گیری بزرگتر است، سویینگ تریدرها می‌توانند سود قابل‌توجهی از چند معامله کسب کنند.

پیشنهاد مطالعه: آموزش اصول ترید روزانه ارز دیجیتال (Day Trading)

معامله‌گران روزانه صرفا از تحلیل تکنیکال استفاده می‌کنند، درحالی‌که نوسان‌گیر‌ها با ترکیبی از تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال سر و کار دارند؛ البته با تاکید بیشتر بر تحلیل تکنیکال. در سوی دیگرِ این طیف، سرمایه‌گذاران بلندمدت قرار دارند که شاید تحلیل تکنیکال را به‌طور کلی درنظر نگیرند و صرفا بر اساس تحلیل فاندامنتال وارد بازار شوند.

کدام استراتژی برای شما مناسب‌تر است؟ معاملات روزانه یا نوسان‌گیری؟ بهتر است ابتدا به این سوال پاسخ دهید که خودتان را در کدام وضعیت می‌بینید؟ به عبارتی همواره خودتان را درحال رصد کدام تایم‌فریم‌ها (کوتاه‌مدت تا بلند‌مدت) و استفاده از کدام نوع از تحلیل‌ها (تکنیکال و فاندامنتال) می‌یابید؟ پاسخ به این پرسش می‌تواند استراتژی مناسب را با توجه به شخصیت، سبک تجارت و اهداف سرمایه‌گذاری شما، تعیین کند.

شما می‌توانید نقاط قوت خود را در نظر بگیرید و با توجه به آن استراتژی مناسب خود را طوری انتخاب کنید که این نقاط قوت بیش از پیش مورد استفاده قرار گیرد. برخی ترجیح می‌دهند به‌سرعت از یک معامله خارج شوند و در هنگام خواب نگران معاملاتی که همچنان باز هستند، نباشند. برخی دیگر ترجیح می‌دهند مدت زمان بیشتری برای تصمیم‌گیری و ارزیابی تمام جوانب معامله و طراحی یک برنامه دقیق برای سرمایه‌گذاری خود، داشته باشند.

طبیعتا شما می‌توانید استراتژی‌های متفاوتی را آزمایش کنید تا متوجه شوید کدام بهترین نتیجه را حاصل می‌کند. همچنین می‌توانید قبل از انتخاب یک استراتژی برای حساب واقعی خود، برای ارزیابی این روش‌ها از حساب‌های آزمایشی استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه: بررسی و شناخت انواع روش های ترید جهت تعیین استراتژی مناسب

چگونه نوسان‌گیری در حوزه رمز ارزها را آغاز کنیم؟

نوسان‌گیری می‌تواند یک راه ایده‌آل برای شروع معامله باشد. باتوجه به اینکه افق‌های زمانی در نوسان‌گیری به نسبت معاملات روزانه بلند‌تر است، تصمیم‌گیری با آرامش بیشتری انجام می‌شود و تسلط بر بازار آسان‌تر به‌دست می‌آید.

اگر آماده شروع به کار با استراتژی‌های نوسان‌گیری هستید، می‌توانید از صرافی‌های آنلاین و معتبر برای ورود به بازار استفاده کنید. ارائه‌ جفت‌های متنوع و ابزارهای گوناگون معامله در این صرافی‌ها، این امکان را در اختیار شما قرار می‌دهد تا با توجه به اهداف تجاری خود، وارد بازار رمز ارز‌ها شده و سود مطلوب را کسب کنید.

پیشنهاد مطالعه: بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی کدام است؟

مزایای نوسان‌ گیری ارز

  • به زمان کمتری نسبت به معاملات روزانه احتیاج دارد.
  • با تشخیص نوسانات اصلی بازار، در بازه کوتاه‌مدت، سود را به حداکثر می‌رساند.
  • نوسان‌گیرها با تکیه بر تحلیل تکنیکال می‌توانند فرآیند معامله را ساده کنند.

معایب نوسان‌ گیری ارز

  • لزوم پذیرش ریسک بازار در طول شب‌ها و آخر هفته‌ها.
  • برگشت ناگهانی بازار از روند پیش‌بینی شده می‌تواند ضررهای قابل‌توجهی را به همراه داشته باشد.
  • نوسان‌گیرها معمولا تغییرات بزرگ بازار در طولانی‌مدت را در ازای معاملات کوتاه‌مدت، از دست می‌دهند.

جمع‌بندی

نوسان‌گیری یکی از استراتژی‌های معمول در بازار‌های مختلف است. همان‌‌قدر که نوسان‌گیری در بازار‌ سهام کاربردی است، در بازار رمز ارزها نیز کاربرد دارد. نوسان‌گیرها باتوجه به سیاست کلی خودشان در اهداف تجاری، بین چند روز تا چند هفته یک معامله را باز نگه می‌دارند.

آیا باید قطعا یکی از استراتژی‌های نوسان‌گیری یا معاملات روزانه را انتخاب کرد؟ ساده‌ترین راه برای فهمیدن این موضوع، به‌کار بردن هر دو استراتژی و ارزیابی آن‌ها و توجه به سبک تجارت هر فرد است تا در نهایت مشخص شود کدام استراتژی نتایج بهتری در بر دارد. همچنین یادگیری درباره قوانین ریسک و تعیین حد ضرر و مشخص کردن اندازه معامله، می‌تواند بسیار مفید واقع شود.

این مقاله صرفا جنبهٔ آموزشی دارد و به‌منزلهٔ توصیهٔ سرمایه‌گذاری نیست!

منابع: ۱ و ۲

https://coiniran.com/?p=27703
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x