چگونه یک تریدر خوب باشیم؟
موضوع این مقاله ویژگی های یک تریدر با تجربه می باشد. در ابتدا مقاله با این سوال آغاز می شود که چگونه می توانیم یک تریدر صبور و منظم باشیم؟ در جواب این سوال گفته می شود که ترید فرایندی است که کل مغز در آن در گیر است هم مغز احساسی و هم مغز منطقی (نیم کره های راست و چپ مغز). یک ترید موفق در واقع نتیجه ی ارتباط سه عامل است: 1- سیستمی که با توجه به آن ترید انجام می شود. 2- اسلوب شناسی و مدیریت ریسک و 3- روانشناسی ترید یعنی مجموعه باورها و بینش های یک تریدر.
در ادامه بر اهمیت روانشناسی ترید (trade) تاکید شده و توضیح داده می شود که بدون در نظر گرفتن روانشناسی ترید حتی اگر بهترین سیستم را هم در اختیار داشته باشیم باز به موفقیت نمی رسیم. سپس به بررسی این مطلب می پردازد که شرایط ترید بسیار متفاوت از شرایط کسب و کارهای دیگر می باشد و در ترید بسیاری از وقایع و رویداد ها در اختیار تریدر (trader) نیست و خود تریدردر آنها نقشی ندارد و در نتیجه توانایی کنترل احساسات و عبور از این مانع مهم در ترید بسیار مهم است. هر چند که رهایی صد درصد از احساسات به دلیل ماهیت انسانی ما کاری تقریبا غیر ممکن است.

در دنباله بحث، عادت های تریدر های (trader) منضبط و حرفه ای به تفصیل مورد بررسی قرار می گیرد. ویژگی هایی مانند صبر، دقت به وضعیت نمودارها، برنامه ریزی، تحقیق، فعال بودن و غیره. سپس تعدادی از اشتباهاتی که تریدر های غیر حرفه ای مرتکب می شوند اما تریدر های منضبط و حرفه ای از آنها دوری می کنند، به تفصیل بررسی می شود. اشتباهاتی مانند تعیین نکردن حد ضرر، واقع بین نبودن و عدم توجه به شرایط بازار، انجام معاملات بیش از حد، تبعیت کورکورانه از دیگران و غیره.
در ادامه توصیه هایی مفید به تریدر (trader) ها داده می شود؛ توصیه هایی مانند داشتن طرح و برنامه، ترید کردن در موقع خاصی از روز، مرور ماهانه و هفتگی ترید های خود و سعی در پیدا کردن نقاط قوت و ضعف خود و غیره. سپس مدیریت ریسک و مدیریت انرژی دو مقوله ای است که تشریح می شوند. در زمینه مدیریت انرژی توجه تریدر ها به این نکته جلب می شود که یک تریدر موفق باید خود را ببخشد و انرژی و توجه خود را از اشتباهات گذشته دور کند و درد های عاطفی خود را التیام دهد.

با ذکر سوالی بحث ادامه پیدا می کند. چگونه به یک تریدر (trader) کارا تبدیل شویم؟ در جواب به ذکر نکات ضروری در این مورد پرداخته می شود؛ از جمله این که عشق به سهمی خاص و یا ارزی خاص در بازار مانند روابط خانوادگی به جانب فرد بازگردانده نمی شود و ممکن است این عشق و تعصب ضربات سهمگینی را به تریدر وارد کند و کل دارایی وی را به مخاطره بیندازد. در پایان فرایند اعمال دقت و هوشیاری در ترید مورد بحث قرار می گیرد و به ذکر این مطلب پرداخته می شود که امر ترید و معامله باید با تمرین و تکرار زیاد ملکه و ناخوداگاه شود و فرد به راحتی بتواند استراتژی های درست و معقول را اعمال کند.
و اما، یک تریدر (trader) خوب چه ویژگی هایی دارد؟
برای مشاهده سایر کاتالوگ های آموزشی کوین ایران کلیک کنید.
توجه!
استفاده از مطالب سایت کوین ایران همراه با ذکر منبع (به صورت لینک) مجاز است.