مبانی اقتصاد و پول

آیا رمزارزها برای بانک‌های مرکزی یک تهدید محسوب می‌شوند؟ (قسمت چهارم)

در هر ۱۰ دقیقه در سیستم بیتکوین، بلاک جدیدی ایجاد و بیتکوین جدیدی در ازای دستمزد استخراج کنندگان (ماینر ها) ایجاد می­کند.

قسمت سوم این مقاله را می‌توانید از این لینک مطالعه کنید.

آمارهایی از بیتکوین

در هر ۱۰ دقیقه در سیستم بیتکوین، بلاک جدیدی ایجاد و بیتکوین جدیدی در ازای دستمزد استخراج کنندگان (ماینر ها) ایجاد می­کند. نرخ ایجاد از پیش تعیین شده است. نرخ چاپ این ارز (ایجاد بیتکوین) از پیش تعیین شده است و هر چهار سال یکبار نصف می­شود. زمان بعدی برای این کار یعنی نصف شدن پاداش ایجاد هر بلاک در ژوئن سال ۲۰۲۰ خواهد بود. جایزه یا دستمزد استخراج  برای هر بلاک از ۱۲٫۵ به ۶٫۲۵ بیتکوین کاهش خواهد یافت. این بیتکوین های ایجاد شده (پاداش استخراج کنندگان) در چرخه بیتکوین وارد می­شوند. با این نرخ ایجاد بیتکوین، میزان افزایش بیتکوین در چرخه این ارز حدود ۲ درصد در سال است.

بعلاوه سقف تعداد ایجاد بیتکوین، عدد ۲۱ میلیون درنظر گرفته شده است. بیش از نیمی از بیتکوین های تولید شده در ۶ سال اول آن تولید شده است (شکل زیر). بنابراین تا کنون حدود ۷۵ درصد تعداد بیتکوین ها تولید شده است و تنها ۵ میلیون باقی مانده است. اما با مقررات در نظر گرفته شده حدود ۲۰ سال طول می­کشد تا تمام بیتکوین ها استخراج شوند.

آمار بیتکوین

در سال های اولیه ارزش بیتکوین کمتر از یک دلار بوده است (شکل زبر). در دسامبر سال ۲۰۱۳، ارزش بیتکوین ۱۱۵۰ دلار بود. در سال ۲۰۱۴ حدود ۲۰۰ دلار افت قیمت پیدا کرد. در مارس ۲۰۱۷ قیمت با پیک ۱۲۸۵ دلار مواجه شد. پس از آن شاهد یک نوسان قیمتی بین ۹۴۰ تا ۱۲۰۰ دلار بودیم. بر اساس گزارش صندوق جهانی پول (IMF) در سال ۲۰۱۶ قیمت بیتکوین بیش از هر دارایی دیگری در نوسان بوده.

آمار بیت کوین

حجم کل بازار سرمایه بیتکوین که در حال حاضر ۲۰ میلیارد دلار و برابر است با حدود ۳۵ درصد ارزش اسکناس های در چرخه در کشورهای استرالیا، برزیل، کانادا و هنگ کنگ، ۲۵ درصد ارزش اسکناس ها در سوییس و حدود یک درصد ارزش اسکناس ها در حوزه یورو و آمریکا. این مقدار بیتکوین همچنین ۲٫۳ برابر ارزش اسکناس های بانک سوئدی –ریکس بانک- است.

تعداد تراکنش های بیتکوین بطور یکنواخت حدود ۳۵۰۰۰۰ در روز (۴ تراکنش در ثانیه) افزایش یافته است (شکل زیر). از آنجا که اندازه بلاک در بیتکوین ۱ مگابایت است، تعداد تراکنش های که می­تواند پردازش شود محدود است. در حقیقت ظرفیت سیستم در این مورد کاملا اشباع شده و به یک مانع جدی در مقیاس پذیری تبدیل شده است. چندین راهکار کوتاه مدت پیاده سازی شده است. موقعی که در یک بلاک به محدودیت اندازه برمی­خورد، تراکنش به یک صف منتقل شده تا موقعی که در یک بلاک جای خالی پیدا شود. پردازش برای تراکنش هایی با کارمزد بالاتر سریع تر انجام می شود. برای این محدودیت ها طرف های سومی پدیدار شده اند که تراکنش های بیتکوین را تسویه حساب می­کنند (خارج از زنجیره بلاک)، نقشی شبیه اتاق های تسویه پایا پای بانکی در سیستم های سنتی. جامعه بیتکوین در حال توسعه روش هایی برای افزایش ظرفیت پایدار شامل افزایش اندازه بلاک و توسعه نقاط تسویه حساب (خارج از بلاک) با ظرفیت بالا هستند.

تراکنش های بیتکوین

شکل زیر نشان دهنده حجم معاملات بیتکوین با ارزهای گوناگون است. تا سال ۲۰۱۳ بیتکوین بیشترین داد وستد را با دلار داشته است. یک جهش معاملاتی ناگهانی توسط سرمایه گذارن چینی منجر به جابجایی عظیمی در فعالیت های معاملاتی شد. از سال ۲۰۱۴، بیش از ۹۵ درصد معاملات بیتکوین در برابر یوان چین بوده است. از آنجا که سهم دلار (و بقیه ارزها بجز یوان) تا سال ۲۰۱۷ کم بود، می­توان نتیجه گرفت که بیتکوین در دور زدن محدودیت سرمایه در چین استفاده نمی­شود. معاملات در برابر یوان در ژانویه ۲۰۱۷ بعد از اینکه صرافی های چینی معاملات جانبی را متوقف و برای معاملات کارمزد وضع کردند، فرو ریخت. اکنون دلار در حدود ۵۰ درصد حجم معاملات را از آن خود کرده است و بعد از آن یوان، یورو، ین ژاپن هرکدام در حدود ۱۲  تا ۱۴ درصد را دارند.

معاملات بیتکوین

از زمانی که دستمزد استخراج بیتکوین در ژوئیه ۲۰۱۶ نصف شده است، هزینه هر تراکنش بین ۴ تا ۱۰ دلار  است، که در حدود ۰٫۵ تا ۱٫۵ درصد هر تراکنش می­شود. بنابراین قرادادهای بیتکوین ممکن است در معاملات خرد سنتی از قبیل وجوه ارسالی  زیاد به کار نرود.

در سال های اخیر تلاش ها برای استخراج بیتکوین با سرعت زیادی افزایش یافته است (شکل زیر) و پردازش ها با به کار گیری استخرهای استخراج بزرگ صنعتی شده اند. یکی از دلایل اینکار توسعه تکنولوژی های جدید است. یک الگوی استاندارد برای استخراج کنندگان، استفاده از استخرهای استخراج (pool) برای استخراج است که وقتی هر یک از اعضا برنده می­شود دستمزد استخراج بین بقیه تقسیم می­شود. بواسطه اینکه فرایند استخراج مصرف بسیار زیادی انرژی (برق) را به همراه دارد، استخراج کنندگان محلی را انتخاب می­کنند که هزینه برق در آنجا ارزان است، مثل چین، جایی که حدود ۶۰ درصد پاداش استخراج را به خود اختصاص می­ دهد.

پاداش استخراج بیتکوین

آیا بیتکوین پولشویی و تامین مالی تروریست‌ها را تسهیل می‌کند؟

پول های قابل تبدیل مانند بیتکوین بسیار مستعد استفاده برای پولشویی و تامین مالی تروریست ها هستند (براساس اعلام سازمان FATF –سازمان مبارزه با پولشویی-در سال ۲۰۱۶). در مقایسه با تراکنش های غیر نقدی در سیستم های مالی قانونگذاری شده، سیستم هایی مثل بیتکوین توان ناشناس سازی بیشتری دارند. هرچند که سیستم دفتر حساب بیتکوین عمومی است، دستورات تراکنش ها شامل تعداد زیاد حرف و رقم بدون معنی (کد شده)  است که فقط فرستنده وگیرنده از محتوای آن آگاه هستند. در سال ۲۰۱۵، FATF که بدنه دولتی دارد قوانینی را برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریست ها وضع کرده است.

 

برای مطالعه ادامه مقاله در بخش پنجم کلیک کنید



Source via piie.com

https://coiniran.com/?p=7062
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x