تنها حدود یک سال تا هاوینگ بعدی بیت کوین باقی مانده است
یکی از مهمترین و خلاقانهترین ویژگیهای بیتکوین، عرضه محدود ۲۱ میلیونی است. کل عرضه به طور خاص در کد تعریف نشده است، و در زمانبندی صدور کد مشخص است که عرضه در هر ۲۱۰۰۰۰ بلوک یا تقریباً هر چهار سال به نصف کاهش مییابد. این رویداد کاهش، نصف شدن بیت کوین (یا در برخی محافل هاوینگ) نامیده میشود.
هنگامی که استخراجکنندگان بیتکوین با موفقیت بلوکی از تراکنشها را پیدا میکنند که مجموعهای از تراکنشهای جدید را به بلوک قبلی تراکنشهای تأیید شده قبلی پیوند میدهد، پاداش دریافت میکنند. به بیت کوینی که تازه ایجاد میشود و با هر بلاک به ماینر برنده تعلق میگیرد، یارانه بلوک میگویند. این یارانه همراه با کارمزد تراکنش ارسالی توسط کاربرانی که برای تأیید تراکنش خود پرداخت می کنند، پاداش بلوک نامیده میشود. یارانه و پاداش بلوک، ماینرها را به استفاده از توان محاسباتیشان برای فعال نگه داشتن کد بیت کوین تشویق میکند.
زمانی که بیت کوین برای اولین بار در دسترس عموم قرار گرفت، یارانه بلوک ۵۰ بیت کوین بود. پس از اولین هاوینگ در سال ۲۰۱۲، این عدد به ۲۵ بیت کوین و سپس به ۱۲.۵ بیت کوین در سال ۲۰۱۶ کاهش یافت. اخیراً، نصف شدن بیت کوین در ۱۱ می ۲۰۲۰ اتفاق افتاد، به طوری که ماینرها در حال حاضر ۶.۲۵ بیت کوین به ازای هر بلوک جدید دریافت میکنند.
افزایش تصاعدی قیمت پس از نصف شدن بیت کوین بیشتر تابعی از تقاضای خریدار است تا کاهش یارانه بلوکی از طرف عرضه.
هاوینگ بعدی تقریباً یک سال دیگر از راه میرسد. تاریخ دقیق به میزان قدرت هشی که به شبکه میپیوندد یا از آن خارج میشود بستگی دارد، زیرا بر سرعت یافتن بلوکها تأثیر میگذارد. تخمینها برای هاوینگ بعدی از اواخر آوریل تا اوایل می ۲۰۲۴ است. پس از آن یارانه بلوک به ۳.۱۲۵ بیت کوین کاهش مییابد.
در گذشته، قیمت بیت کوین پس از نصف شدن به میزان قابل توجهی افزایش یافت، البته چندین ماه پس از کاهش یارانه. در هر چرخه هاوینگ، بحثی در مورد اینکه آیا هاوینگ قیمتگذاریشده است یا خیر وجود دارد. و این واقعیت را در نظر میگیرد که هاوینگ یک رویداد شناخته شده است و تلاش می کند تا بررسی کند که آیا بازار آن را در نرخ ارز بیت کوین لحاظ میکند یا خیر.
قیمت بیت کوین معمولاً پس از هاوینگ افزایش تصاعدی داشته است.
هاوینگ بیت کوین و دارندگان بلندمدت این رمزارز
تز اصلی ما این است که هاوینگ منجر به افزایش تقاضای بیت کوین میشود، زیرا فعالان بازار از کمبود بیت کوین آگاه میشوند و منجر به افزایش سریع نرخ این رمزارز میشود. این فرضیه تا حدودی با روایت اصلی متفاوت است، و آن این است که یک رویداد عرضه-محور باعث افزایش تصاعدی قیمت میشود زیرا ماینرها بیت کوین کمتری برای همان مقدار انرژی مصرفشده به دست میآورند و فشار فروش کمتری بر بازار وارد میکنند.
وقتی به دادهها به دقت نگاه میکنیم، میبینیم که شوک عرضه اغلب از قبل برقرار است. ضمناً کاهش عرضه به بازار تفاوت اساسی در نرخ تسویه روزانه بازار ایجاد میکند، اما افزایش قیمت به دلیل یک پدیده تقاضا-محور است و به دارندگانی برمیگردد که تا اعماق بازار نزولی دوام آوردهاند و تمایلی به جدایی از بیت کوین خود ندارند تا زمانی که قیمت تقریباً یک مرتبه افزایش یابد. افزایش تصاعدی قیمت پس از نصف شدن بیت کوین بیشتر تابعی از تقاضای خریدار است تا کاهش یارانه بلوکی از طرف عرضه.
روندهای عرضه بلندمدت دارندگان کف و بالای چرخههای بازار را تعیین میکند.
از نظر آماری، فروش بیتکوین از طرف دارندگان بلندمدت کمترین احتمال را دارد و عرضه فعلی به این گروه تعلق دارد. افرادی که در حالی که نرخ ارز تقریباً ۸۰ درصد کاهش یافته بود، بیت کوین میخریدند و نگه میداشتند، و اکنون صاحب سهم غالب عرضه آزاد این رمزارز هستند.
هاوینگ، واقعیت عدم کشش عرضه بیت کوین در برابر تغییر تقاضا را تقویت میکند. همانطور که آموزش و درک در مورد ویژگیهای پولی برتر بیت کوین در سراسر جهان تداوم مییابد، افزایش شدید تقاضا نیز وجود خواهد داشت و عرضه غیرمنعطف و محدود آن باعث افزایش تصاعدی قیمت میشود.
پیشنهاد مطالعه: نصف شدن پاداش استخراج بیت کوین یا halving چیست؟