ایستگاه خبر
منتشر شد: شیوهنامه نحوه صدور مجوز فعالیت در حوزه استخراج رمز ارزها در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور
این شیوهنامه بر اساس ماده ۶۵ احکام دائمی برنامههای توسعه کشور، قانون ۱۱ مناطق آزاد و ماده ۷ چگونگی تشکیل و اداره مناطق اقتصادی پیرو مصوبه هیئتوزیران در تاریخ ۱۳/۵/۹۸ در خصوص نحوه صدور مجوز و فعالیت واحدهای استخراجی رمز ارزها تنظیم و ابلاغشده است.
به گزارش کوین ایران و با استناد به آییننامه منتشرشده، در این شیوهنامه بعد از تعاریف اصطلاحات رایج این حوزه و گستره شمول آنها شرایط اخذ مجوز استخراج در این مناطق ویژه معینشده است. اهم بندهای این شیوهنامه بهقرار زیر است:
- مرجع صدور مجوز سازمان مسئول آن منطقه میباشد.
- سازمانهای مسئول مناطق موظفاند برآوردی از میزان انرژی مصرفی واحدها احصا و قبل از صدور مجوز فعالیت ظرفیت انرژی منطقه را ملاک عمل قرار دهند.
- پذیرش ریسک و خطر استفاده از رمز ارزها با قبول مسئولیت از سوی متعاملین صورت خواهد پذیرفت و این دسته از فعالیتها مشمول حمایت و ضمانتهای دولتی نبوده و استفاده از آن در مبادلات داخل کشور مجاز نخواهد بود.
- رعایت استانداردهای موردنظر سازمان ملی استاندارد در خصوص دستگاههای استخراج نو و کارکرده بعد از ابلاغ این سازمان الزامی است.
- سازمانهای مسئول موظف به بازدید دورهای و تطبیق ظرفیت اعلامی و میزان تولید هستند.
- سازمانهای مسئول مناطق موظف به اعلام مجوز مراکز استخراج صادرشده به وزارتخانههای نفت، نیرو، ارتباطات و وزارت اطلاعات هستند.
در رابطه باانرژی مصرفی این واحدها نیز نکاتی ذکرشده است که اهم آنها بهقرار زیر است:
- تأمین برق واحدها با دریافت انشعاب از شبکه سراسری یا احداث نیروگاه جدید صورت میگیرد و تعرفه برق آنها با قیمت متوسط ریالی برق صادراتی با نرخ تسریع سامانه نیما محاسبه و اعمال خواهد شد.
- تعرفه سوخت گاز موردنیاز متقاضیان استفادهکننده از برق خارج از شبکه وزارت نیرو با قیمت ۷۰ درصد متوسط ریالی گاز صادراتی با نرخ تسریع سامانه نیما محاسبه و اعمال خواهد شد.
- مصرف برق و گاز در ساعات اوج مصرف ممنوع بوده و ادارات توزیع برق مسئول رسیدگی خواهند بود.
- استفاده از منابع تجدید پذیر و پاک تابع قوانین و مقررات مربوط و ضوابط وزارت نیرو خواهد بود.
شایانذکر است که این واحدها بهعنوان مراکز تولید صنعتی شناخته خواهند شد و مشمول قوانین مالیاتی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی میشوند.