مجمع جهانی اقتصاد: دسترسی خارجی به ارز دیجیتال بانک مرکزی پیامدهای خطرناکی بههمراه خواهد داشت
مجمع جهانی اقتصاد که بهاختصار WEF نامیده میشود با انتشار نتایج یک تحقیق درخصوص ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) به ریسکهای مربوط به دسترسی خارجی به این توکنهای ملی اشاره کرده است. این گزارش در زیرمجموعهی وایت پیپرهای متعدد WEF برای «ائتلاف حاکمیت ارزهای دیجیتالی (DCGC)» قرار گرفته است.
WEF در این مطالعه نیز مانند بیانات گذشتهی خود بر ریسکهای احتمالی اقتصاد کلان که با استفادهی فرامرزی CBDCها همراه است، پایفشاری میکند.
ریسکهای CBDC
مجمع جهانی اقتصاد در یک تعریف کلی دیدگاه خود را از ریسکهای ارزهای دیجیتال بانک مرکزی بهشرح روبرو بیان کرده است: «افزایش یا کاهش ارزش ارز، افزایش نوسان نرخ مبادلات، هزینههای اجرایی بالا، ممانعت از پرداخت مالیات و جایگزینی ارز فیات.»
باآنکه استیبلکوینها موضوع بحت این وایت پیپر نبودهاند، اما WEF این نوع داراییها را نیز برای نظامهای مالی نوظهور مشکلساز میداند.
این وایت پیپر خواهان ممنوعیت CBDCها نیست، بلکه از دولتها و سازمانهای تنظیمکننده خواستار تدوین و توسعهی قوانین و ابزارات لازم برای کنترل و پیشگیری هرگونه ریسک احتمالی است. توسعهی روزافزون CBDCها موجب افزایش واکنشها و تدابیری این چنینی شده است.
DCGC یک ائتلاف جهانی چند-بخشی است که از بیش از 85 سازمان پیشرو تشکیل یافته است، این سازمانها بهمنظور تدوین و طراحی چهارچوبهای موردنیاز بخش خصوصی و قانونگذاران فعالیت میکنند. CBDC و استیبلکوینها کانون اصلی تمرکز این ائتلاف بوده که هردو دارای فرصتها و تهدیدات بلقوهای هستند.
مجمع جهانی اقتصاد خواهان همکاری و نظارت بینالمللی است
گزارش WEF بر دو محور اصلی متمرکز است: همکاری جهانی که شامل بخش خصوصی شود و نظارت ویژه بر حوزهی استیبلکوینها و CBDC. باآنکه WEF سابقهی خوبی در تعامل با صنعت رمزنگاری ندارد، هماکنون آن را بهعنوان بخش نوظهور اقتصاد جهانی بهرسمیت شناخته است. مجمع جهانی اقتصاد استیبلکوینها را که بهشدت فراگیرند تهدید برجستهتری توصیف کرده است.
پیشنهاد مطالعه: متاورس چیست؟ (Metaverse)