پنج کشوری که در سال 2019، بیشترین تغییر را در زمینه قوانین رمزارز داشتند
یکی از موانع پذیرش بلاک چین و تکنولوژی رمزارز در جهان قوانین حاکم بر آن است. تغییر مداوم چارچوب قانونی و ترس از قوانین بحث برانگیز، به ویژه مالیات، بیشتر کسب و کار های کوچک و متوسط را به سمت بلاک چین سوق می دهد.
بسیاری از متخصان بر این باور هستند که سال 2019 در زمینه قوانین بلاک چین سال خوبی بوده است، به این دلیل که نگرش در مورد پول دیجیتالی در سال های اخیر به شدت تغییر یافته است. در این راستا،Alina Kiselevich متخصص ارتباطات در Enigma Securities، به کوین تلگراف اعلام کرد که:
برخی کشورها آن را به عنوان یک پول رایج قبول کرده اند، درحالیکه برخی رمزارزها را مثل یک کالا در نظر می گیرند. دولت ها می دانند که این تکنولوژی به سرعت از قوانین جلوتر حرکت می کند.
چین: پذیرش بلاک چین افزایش یافته است، اما رمزارز را می توان فقط به عنوان پول ملی در نظر گرفت.
وقتی در مورد قوانین رمزارز صحبت می کنیم، رابطه با بلاک چین در چین با رمان شکسپیر قابل مقایسه است. از یک طرف، دولت مرکزی چین در حال معرفی تکنولوژی بلاک چین در سازمان های بزرگی مثل Agricultural Bank of China و سایر مؤسسات مالی است، از طرف دیگر، آنها با استفاده آن از طرف عموم مردم مخالف هستند.
پلتفرم شبکه اجتماعی محبوب در چین به نام Weibo، اخیراً پلتفرم بایننس و ترون را بخاطر نقض قوانین ممنوع کرد. در نوامبر، دستور بررسی صرافی های رمزارز از طرف قانونگذاران چینی صادر شد، از نتایج گزارش های تحقیق برای تعیین عملکرد آینده استفاده خواهد شد.
صرف نظر از ممنوعیت ها، در سیزدهمین نشست کنگره در چین تصویب شد که قوانین جدید تکنولوژی رمزارز از اول ژانویه 2020 اجرا شود. این قوانین با هدف ایجاد یک چارچوب مطابق نظر رئیس جمهور Xi Jinping مبنی بر پذیرش تکنولوژی بلاک چین در کشور است.
براساس نظر Steve Tsou، مدیر ارشد RRMine، یک پلتفرم معاملاتی و مدیریت هش بیت کوین، در سال 2019 شاهد ظهور مؤسسات نظارتی بر رمزارزها در چین بودیم.
در مورد آینده قوانین رمزارز در چین، Tsou معتقد است که، با حمایت روشن و نظارت شدیدتر، یک شرایط آزمون به وجود می آید، که می تواند منجر به تغییر روند رمزارزها در دنیا شود. Sukhi Jutla، مؤسس پلتفرم بلاک چینی برای طلا و الماس به نام MarketOrders، نیز نظرات مشابهی با او دارد. او معتقد است با داشتن جمعیت بالا در چین امکان بررسی روند پذیرش از طرف گروه بزرگی از افراد فراهم می شود. همچنین چین از قبل در زمینه های مشابه مثل پرداخت از طریق موبایل پیشگام بودند و ایجاد رمزارز نیز می تواند گام بعدی باشد.
فرانسه: معاملات رمزارز به رمزارز مشمول مالیات نمی شود.
کشور مد و هنر حال در لبه ورود به دنیای رمزارز است، مدیر بانک های فرانسه اعلام کرد که مؤسسات از نیمه اول سال 2020 آماده اجرای یک پروژه پایلوت برای ارز دیجیتالی بانک مرکزی یا همان CBDC هستند.
ابزار جدید براساس یوروی دیجیتالی خواهد بود و فقط برای مؤسسات مالی در دسترس است. این حرکت به عنوان اقدام بر علیه سکه پایدار لیبرا است، فرانسه می خواهد تبدیل به اولین کشوری شود که CBDC را در بستر بلاک چین منتشر می کند و در حال تبدیل به بزرگترین پذیرنده معاملات بیت کوینی است، با داشتن بیش از 25000 مرکز فروش در کشور که از پرداخت های بیت کوینی پشتیبانی می کنند.
وزیر اقتصاد فرانسه در 12 سپتامبر اعلام کرد که معاملات رمزارز به رمزارز معاف از مالیات هستند. ولی فروش رمزارز به پول فیات همچنان مشمول مالیات می شود.
آلمان: بانک ها اجازه دارند با رمزارزها کار کنند.
دولت آلمان موقعیت خود در برابر رمزارز و تکنولوژی بلاک چین را روشن کرد. در حال حاضر، صنعت مالی آلمان، یکی از اصلی ترین قدرت های اقتصاد اروپا اجازه معامله با رمزارز را ندارد.
اگرچه، دولت آلمان در نوامبر قانونی تصویب کرد که به بانک ها اجازه داد تا بیت کوین و سایر رمزارزها را بفروشند، همچنین تا پایان 2020 اقدامات نظارتی برای آن تدارک دیده خواهد شد.
اگرچه این قانون در مراحل ابتدائی قرار دارد، از سوی بیزینس ها با استقبال فراوانی روبرو شده است، از آنجائیکه به بانک ها اجازه خواهد داد به کارایی رمزارزها بیافزایند و به آنها قدرت می دهد تا از دارایی های کاربران براساس تجربه و مکانیزم ریسک محافظت کنند.
آمریکا:
آمریکا در تکنولوژی بلاک چین و پذیرش رمزارز پیشرو است و بیشتر کشورهای جهان در سایه آن حرکت می کنند. اگرچه هنوز هم در سطح قوانین ایالت ها ناقص است، آمریکا در زمینه پذیرش تکنولوژی جدید احساس نیاز می کند زیرا مقامات ایالت ها در حال تصویب قوانین مربوط به رمزارز-فرندلی هستند.
ایالت وایومینگ در سال 2019 قانونی تصویب کرد که در اول مارچ اجرایی خواهد شد. این قانون دارایی های دیجیتالی را به سه گروه تقسیم می کند: دارایی های مصرفی دیجیتالی، سهام دیجیتالی و ارز مجازی.
تمام دارایی های گروه ارز مجازی مترادف با پول فیات است و دارای مالیات و روند نظارتی مشابهی خواهند بود. این قانون همچنین به بانک ها اجازه می دهد تا سرویس های نظارتی برای دارایی های دیجیتالی داشته باشند، در اینصورت مالکیت رمزارز قانونی شده و هم ردیف با پول فیات خواهد شد.
ایران: رمزارز قانونی است ولی نیاز به مجوز دارد.
معرفی تکنولوژی جدید در سرزمینی که به شدت در فشارهای تحریم های غرب است دشوار به نظر می رسد. ایران، در حال تبدیل شدن به یکی از قطب های اصلی رمزارز و بلاک چین است، که بدلیل تحریم های طولانی مدت بوجود آمده است. دولت و مردم ایران برای دور زدن تحریم ها به شدت به سمت تکنولوژی نامتمرکز در حال حرکت هستند.
دولت ایران در جولای 2019 قانونی را تصویب کرد که استخراج رمزارز را معتبر می دانست و آن را یک فعالیت صنعتی در نظر گرفت. وزیر صنایع اعلام کرد که فرآیند اعطای مجوز برای فعالیت شروع شده و تقاضا برای ورود رو به افزایش است. این فعالیت نیز مانند سایر فعالیت های اقتصادی مشمول مالیات می شود و ماینرها که اقدام به ایجاد استخر استخراج خود کنند از طرف دولت حمایت می شوند.
برای تشویق این روند، دولت ایران برای نرخ مصرف برق به منظور استخراج، یارانه در نظر گرفته است و بهایی به میزان نیم سنت به ازای هر کیلووات دریافت می کند، این روند شرکت های ماینر چینی و حتی آمریکائی را به ایران کشانده است. اگرچه، علی رغم رویکرود به ظاهر باز، استفاده از رمزارز به عنوان ابزاری برای واگذاری همچنان غیرقانونی است.
با تغییر روند کشورهای پیشرو در این حوزه در سال 2019، مناطق دیگر نیز در رویکرد خود تجدید نظر کردند. در میان آنها می توان به انگلیس اشاره کرد. براساس نظر یک ناشر سهام دیجیتالی در انگلیس، انگلیس در سال 2019 روند خود را بشدت تغییر داد: دارایی دیجیتالی در انگلیس به عنوان یک دارایی درنظر گرفته می شود.
Jessica Renden، مدیر صرافی رمزارز کوینتری، به ژاپن و نیوزیلند به عنوان کشورهای اصلی که ایجادکننده روند در سال 2019 اشاره داشت.
در نیوزیلند پرداخت حقوق با بیت کوین و تعدادی دیگری سکه قانونی شمرده می شود. همچنین، در اوایل امسال دولت ژاپن قانونی تصویب کرد که مطابق آن 21 صرافی رسمی شناخته شدند.
روسیه کشور دیگری است که تغییرات اساسی در حوزه رمزارز ایجاد کرد، براساس نظر Evan Luthra، کارآفرین برتر زیر 30 سال مجله فوربز و یک متخصص بلاک چین دارای مدرک دکتری در سیستم های نامتمرکز و توزیع یافته. او به کوین تلگراف گفت، اگرچه قوانین رمزارز هنوز در روسیه شکل نگرفته است، اما در سال جاری تغییرات بزرگی در راه هستند. دولت نظر منفی خود را تغییر داده است. اصلی ترین گام را می توان تصویب قانون فدرال در زمینه ارز دیجیتالی دانست.
براساس MarketOrders’ Jutla، امارات متحده عربی یکی از پیشگامان قانون گذاری در خاورمیانه است.
متخصصان معتقد هستند که در چند سال آینده، کشورهای بیشتری در قوانین مربوط به رمزارز خود تغییرات اساسی ایجاد می کنند. از این نظر، Renden به کوین تلگراف گفت که اولین ارز دیجیتالی پشتیبانی شده توسط دولت در یک تا دو سال آینده و احتمالاً در چین روی کار خواهد آمد.
Kiselevich در گفتگویی که با کوین تلگرف داشت اعلام کرد که، او کشورهای زیادی در دنیا می بیند که گام های بزرگی در زمینه ارائه رمزارز و تکنولوژی بلاک چین برداشته اند، که شبیه به یک روند است که ممکن است بسیاری از کشورها را با خود همراه کند.