پنج کشوری که قوانین مرتبط با رمز ارزها بیشترین تغییرات را در آنها داشته است
یکی از موانع گسترش مقبولیت و کاربردپذیری رمز ارزها و بلاکچین در جهان، چهارچوبهای قانونی معرفی شده در کشورهای مختلف است. تغییرات پیوسته این چهارچوبهای قانونی کسبکارهای مختلف را نگران میکند. آنها اگر با قوانین فعلی هم مجاز به انجام فعالیت باشند، نمیدانند که با تغییر قوانین در آینده نزدیک چه اتفاقی برای کسب و کار آنها خواهد افتاد.
با این حال بسیاری از کارشناسان معتقدند در سال ۲۰۱۹ پیشرفت قابل ملاحظهای در بسیاری از کشورهای دنیا در رابطه با قانونگذاری رمز ارزها رخ داده است. بسیاری از آنها اکنون به دنبال ایجاد ارزهای دیجیتال بر بستر بلاکچین هستند.
آلینا کیسلویچ Alina Kiselevich قانونگذاری دولتها پیرامون رمز ارزها را دنبال میکند. او که متخصص ارتباط در موسسه Enigma Securities است در مصاحبه ای با کوینتلگراف گفته است:
“بعضی رمز ارزها را اوراقی قانونی میدانند در حالی که بسیاری آنها را جزو داراییهای دیجیتال به حساب میآورند. دولتمردان و قانونگذاران در سرتاسر دنیا به خوبی به این مشکل آگاه هستند که فناوریهای جدید به سرعت چهارچوبهای قانونی وضع شده آنها را در هم میشکنند.”
کوینتلگراف در گزارشی به بررسی مهمترین قوانین وضع شده در کشورهای مهم دنیای رمز ارزها پرداخته است.
چین
گسترش بلاکچین سرعت مناسبی دارد اما رمز ارزها انگار فقط رمز ارز ملی این کشور است. وقتی صحبت از قانونگذاری است، ارتباط با بلاکچین در چین میتواند با داستانهای رمانتیک شکسپیررقابت کند.
از یک منظر دولت چین اجازه استفاده از بلاکچین به موسسات مالی و بانکی خود را صادر کرده است. بانک بزرگ کشاورزی چین و موسسات مالی بسیاری در صدد استفاده از پتانسیلهای بلاکچین به منظور ردیابی و افزایش شفافیت تراکنشها هستند. اما وقتی پای استفاده مردم از این فناوری به میان میآید، قانون حمایت نمیکند و حتی ممنوع میکند.
بزرگترین شبکه اجتماعی چین Weibo دو پلتفرم بزرگ چینی این کشور Binance و Tron را به دلیل افزایش موانع قانونی مسدود کرده است.
بدون در نظرگرفتن این محدودیتها مطابق با قانون مصوب ۱۳ امین کنگره مردمی چین، قانون جدید وضع شده پیرامون استفاده از بلاکچین و رمز ارزها از ابتدای سال ۲۰۲۰ اجرایی خواهد شد. وضع این قانون حمایتی جدید به دنبال حمایت رئیس جمهور چین از بلاکچین و دنیای رمز ارزها صورت گرفته است.
فرانسه!
سرزمین هنر و ادبیات هم پیشگام قانونمند سازی رمز ارزها در اروپا بوده است. رئیس بانک مرکزی فرانسه اعلام کرده است که موسسه تحت مدیریت وی آماده رونمایی از ارز دیجیتال CBDC در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰ است. پیشتر این کشور نگرانیهای خود از عرضه لیبرا را اعلام کرده بود. اکنون بیش از ۲۵ هزار فروشگاه و سرویس دهنده مختلف در فرانسه پذیرای بیتکوین و رمز ارزها هستند.
آلمان
همیشه منطقی و خونسرد! بانکهای آلمانی از هرگونه ایجاد ارزهای دیجیتال منع شده اند. با این حال با وضع یک لایحه قانونی در ماه نوامبر بانکهای آلمانی میتوانند بیتکوین و سایر رمز ارزها را به فروش برسانند.
آمریکا
بزرگترین اقتصاد جهان تاکنون ۲۱ لایحه قانونی پیرامون رمز ارزها به تصویب رسانده است. در ایالت Wyoming امسال قانونی وضع شده که رمز ارزها را به سه گروه داراییهای دیجیتال، سهامهای دیجیتال و ارزهای دیجیتال تقسیم بندی میکند. ارزهای دیجیتال در این تقسیم بندی مشابه با ارزهای فیات مشمول مالیات و قوانین حقوقی میشوند.
ایران
معرفی این فناوری جدید همزمان با تحریمهای شدید آمریکا باعث شده که هم دولت ایران و هم شهروندان این کشور از این پدیده نو ظهور استقبال کنند. در جولای ۲۰۱۹ قانونی در ایران تصویب شد که صنعت استخراج را به رسمیت می شناخت. تقاضا برای استخراج رمز ارزها در ایران فراوان است و دولت نیز بستههای حمایتی مالیاتی خود را از استخراجکنندگان اعلام کرده است. با این حال استفاده از رمز ارزها برای مراودات تجاری در ایران هنوز قانونی نیست.