ایستگاه خبر

FATF خط‌ مشى‌ خود را درخصوص NFTها و امورمالی غیرمتمرکز (DeFi) اعلام کرد

گروه ویژه‌ی اقدام مالی که به‌اختصار FATF نامیده می‌شود، خط مشی جدید خود را درخصوص دارایی‌های مجازی و ارائه‌دهندگان (VASP) آنها اعلام کرد. بخش بحث‌برانگیز این خط مشی دربرگیری امورمالی غیرمتمرکز (DeFi) و توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) بوده است.

پس از آنکه در هفته‌ی گذشته این سازمان جهانی ضدپول‌شویی قوانین نهایی خود را درقبال رمز ارزها صادر کرد، دستورالعمل‌های جدیدی در ۲۸ اکتبر برای شفاف‌سازی رویکرد FATF نسبت به پلتفرم‌هایی که دارایی‌های دیجیتال را مدیریت می‌کنند، منتشر شد. پیش‌نویس این خط مشی از VASPها می‌خواهد تا با معیار‌های تنظیم‌شده برای نهادهای مالی سنتی موافقت نمایند.

گروه ویژه‌ی اقدام مالی یا FATF سازمان بین‌دولتی است که در سال ۱۹۸۹ با ابتکار گروه هفت با نگرش به سیاست‌های توسعه برای مبارزه با پول‌شویی بنیاد شده است. این سازمان در سال ۲۰۰۱ به کارزار مبارزه با تأمین مالی تروریسم پیوست. دبیرخانه‌ی اِف‌اِی‌تی‌اِف مستقر در مقر سازمان همکاری و توسعه‌ی اقتصادی در پاریس است.

نظارت گسترده‌ی FATF بر حوزه‌ی رمزنگاری

موسسات ارائه‌دهنده‌ی خدماتی همچون استیبل‌کوین‌ها، اپلیکیشن‌های دیفای مبتنی بر بلاک‌چین و تراکنش‌های همتا-به-همتا (p2p) ملزم به بررسی دقیق اعتبار مشتریان و دارایی‌های خود برای پیشگیری از هرگونه پول‌شویی و تامین مالی تروریسم هستند. به‌بیان دیگر، چنین پلتفرم‌هایی نیازمند پایبندی به تمام قوانین موجود درخصوص خودداری از پول‌شویی خواهند بود.

خط مشی FATF درقبال تراکنش‌های p2p از کشورها می‌خواهد تا اقداماتی ازقبیل ثبت سوابق یا تعیین سقف برداشت تراکنش را برای برخی از آدرس‌های تایید شده اعمال نماید.

امورمالی غیرمتمرکز زیر سلطه‌ی VASP

FATF از مدت‌ها پیش قصد داشته است تا فعالیت‌ حوزه‌ی رمزنگاری را تحت نظارت خود درآورده و آن را مطابق با قوانین حاکم با امورمالی سنتی پیش ببرد. اما موضوعی که خشم حاضرین فضای کریپتو را برانگیخته است رویکرد FATF نسبت به DeFi و NFTها و تلاش برای قانونمندی آنهاست.

براساس اسناد منتشر شده‌ی FATF، «سازندگان، مالکین، متصدیان و هر شخصی که بر سازوکار امومالی غیرمتمرکز فعال و تاثیرگذار باشد، ملزم به تبعیت از قوانین وضع‌شده توسط این سازمان خواهند بود.» این خط مشی همچنین NFTها را به‌عنوان دارایی‌های مجازی (VA) به رسمیت شناخته و قوانین خود را بر آنها اجرا می‌کند.

پیشنهاد مطالعه: امورمالی غیرمتمرکز (DeFi) و کاربرد‌های نوظهورش یا خدمات مالی سنتی؟

Source

https://coiniran.com/?p=48095
دکمه بازگشت به بالا