توصیههای ویتالیک بوترین به جامعه بیت کوین
ویتالیک بوترین در اسپیس توییتری این هفته، با اشاره به چندین آزمایش که اتریوم در سالهای گذشته انجام داده است، گفت:
من فکر میکنم اگر بخواهیم بیتکوین چیزی بیشتر از پرداختها باشد، به راهحلهای مقیاسپذیری بیشتری نیاز دارد.
بیش از 32000 نفر برای شنیدن صحبتهای ویتالیک بوترین مخترع اتریوم با اریک وال «قاتل آلتکوین» و توسعه دهنده بیت کوین Udi Wertheimer در مورد آنچه که بیت کوینرها میتوانند از اتریوم بیاموزند، به این اسپیس آمده بودند.
این سه نفر به یکی از مشکلات اصلی بزرگترین ارز دیجیتال جهان بر اساس ارزش بازار پرداختند: سرعت کند تراکنش بیت کوین و در نتیجه نیاز به رویکردهای مقیاسبندی لایه دو برای افزایش سرعت ارسال و دریافت دارایی دیجیتال توسط مردم.
اکثر بحثها حول مقیاسبندی میچرخید. بوترین، وال و ورتایمر فکر میکنند که بیت کوینرها میتوانند چیزهای زیادی را از زنجیره رقیب بیاموزند.
ویتالیک بوترین گفت:
من فکر میکنم اگر بخواهیم بیتکوین چیزی فراتر از پرداخت باشد، به گزینههای مقیاسپذیری مانند پلاسما یا ZK Rollups نیاز خواهد داشت. او گفت که اپتیمیسم و آربیتروم دو نمونه موفق از «رول-آپها» هستند که میتوانند برای بیتکوین هم عمل کنند.
وی افزود:
خوب است که در رابطه با راهحلهای مبتنی بر ZK-snark ذهنی باز داشته باشیم.
اتریوم در طول سالها طیف گستردهای از راهحلهای مقیاسپذیری را آزمایش کرده است و در حال انجام آخرین بهروزرسانی خود، EIP-4844 است که بلوکهای حباب را معرفی میکند – تا پردازش 100000 تراکنش در ثانیه را ممکن کند.
وال این ایده را مطرح کرد که بیتکوین، با این دغدغه که اکوسیستم با رولآپها امنتر باقی بماند، باید این آزمایشها را بررسی کند.
وال که اخیراً با Taproot Wizards در مرکز توجه قرار گرفته است، مدل امنیتی بیت کوین و سقف 21 میلیونی را مطرح کرد. این سوالی است که بوترین اعلام کرد پیشتر با آن دست و پنجه نرم کرده بود، اگرچه او به اوردینالها اشاره کرد که کارمزد معقولی را برای کاهش یاران های بلوکی و همچنین نگرانیهای امنیتی بعدی ارائه میدهد.
ویتالیک بوترین همچنین فکر میکند اوردینالها «بازگشت به فرهنگ سازنده» را به ارمغان آورده است که به قول او «بسیار خوب است». او افزود:
البته اکنون که ما اوردینالها را داریم، قطعاً نشانههای امیدوارکنندهای هستند.
بوترین همچنین سعی کرد ده چیز را پیدا کند که در هر دو اکوسیستم مشترک بودند. او به ادعای تغییرناپذیری هر دو زنجیره اشاره کرد، به همراه این واقعیت که هر دوی آنها با حریم خصوصی لایه 1 مشکل دارند. بوترین همچنین اشاره کرد که هم اتریوم و هم بیتکوین نشان دادهاند که انجام کارها در مدلهای اجماع غیرمتمرکز چقدر دشوار است.
بنیانگذار اتریوم با یک رویکرد نسبتاً خوش بینانه صحبتهای خود را به پایان رساند و گفت:
به نظر من جهانی که در آن حداقل یکی از این زنجیرهها وجود داشته باشد، بهتر از جهانی است که هیچکدام از آنها وجود نداشته باشد.
پیشنهاد مطالعه: معرفی آلتکوینهایی با قابلیت پشتیبانی از شبکههای لایه دوم مانند لایتنینگ (Lightning)