«بمب سختی» شبکهی اتریوم و راهکار توسعهدهندگان برای خنثیسازی آن
توسعهدهندگان اتریوم راهکاری برای خنثیسازی «بمب سختی» شبکه یافتهاند که درصورت بیتوجهی میتواند سرعت شبکهی این رمز ارز را از تابستان بهشدت کم کند. بمب سختی یک کد نرمافزاری قدیمی است که با افزایش تصاعدی زمان لازم برای ایجاد یک بلاک، استخراج اتریوم را آهستهتر و نرخ سود آن را کاهش میدهد.
این بمب در سال 2015 و بهمنظور ایجاد انگیزه در توسعهدهندگان برای تکمیل و مهاجرت به شبکهی اتریوم 2.0 در بلاکچین قرار گرفته است.
با اجرای اتریوم 2.0، مکانیسم پاداش بلاکچین از حالت اثبات کار (PoW) به اثبات سهام (PoS) تبدیل میگردد. به بیان سادهتر، PoW روشی است که در آن تراکنشها توسط ماینرهای قدرتمندی اعتبارسنجی میگردد، درحالی که اعتبارسنجی در PoS پاداش استخراج را به افرادی اختصاص میدهد که رمز ارزهای خود را برای حفظ پویایی در اختیار شبکه اتریوم قرار دادهاند.
درحال حاضر برای ایجاد هر بلاک در شبکه به 13 ثانیه زمان لازم است، اگر این بمب سختی در تابستان فعال گردد این زمان تا انتهای سال جاری به 20 ثانیه افزایش خواهد یافت. توسعهدهندگان اتریوم تعداد بلاکهای لازم برای خنثیسازی این بمب را تا ماه دسامبر محاسبه نمودهاند.
راهکارهای خنثیسازی بمب سختی
محاسبات لازم برای تاخیر اجرای این بمب توسط توسعهدهندهی هستهی مرکزی اتریوم جیمز هنکاک انجام شده است. وی بیان داشت: «این بمب همیشه داخل شبکه خواهد بود، تنها روش خنثیسازی آن تاخیر زمان ایجاد بلاک حامل آن است.» طرح پیشنهادی هنکاک قادر است زمان انفجار این بمب را 9،700،000 بلاک عقب بیاندازد.
Tim Beiko، عضو دیگر این تیم، گفت طرح تاخیر این بمب تا بهار سال آینده از سوی توسعهدهندگان رد شده است. توسعهدهندگان انتظار دارند که طرح «ادغام» یا Merge شبکهی PoW با اتریوم 2.0 در ماه دسامبر تکمیل شده تا سازوکار بلاکچین به حالت PoS تغییر یابد.
Beiko در خاتمه افزود:
«چنانچه فرآیند Merge تا ماه دسامبر تکمیل گردد، مکانیسم شبکهی اتریوم کاملا از استخراج جدا خواهد گشت و هرگونه نگرانی درخصوص بمب سختی را رفع مینماید.»
اما سناریوی دیگری نیز وجود دارد، چنانچه مکانیسم Merge تکمیل نشود، هارد فورک شانگهای اتریوم در ماه اکتبر مجددا اجرای این بمب را به تاخیر میاندازد. بمب سختی تاکنون سه مرتبه به تاخیر افتاده است، نخست در اکتبر 2017، سپس در فوریه 2019 و سرانجام در ژانویه 2020.
پیشنهاد مطالعه: الگوریتم اثبات انجام کار در مقابل اثبات سهام، براستی کدامیک مناسبتراست