ایستگاه خبر

DeFi—«غرب وحشی» رمزارزها—در لیست بررسی تنظیم‌کننده‌ها قرار دارد

صنعت مالی غیرمتمرکز که به سرعت در حال رشد است ممکن است در آستانه یک قانونگذاری سخت‌گیرانه باشد.
امور مالی غیرمتمرکز یا DeFi، روندی در دنیای رمز ارزهاست که برای اولین بار در سال ۲۰۲۰ مورد توجه قرار گرفت.
به آن «غرب وحشی» دنیای رمز ارز می‌گویند، انبوهی از برنامه‌نویسان که تلاش می‌کنند محصولات مالی سنتی مانند وام‌ها را به بلاکچین بیاورند.

این ایده امیدوارکننده به نظر می رسد. در تئوری، هر کسی می‌تواند پول دیجیتال را با نرخ‌های بهره رقابتی وام بدهد و هیچ واسطه‌ای در آن دخالت نداشته باشد. سرمایه‌گذاران با وعده کسب بازدهی تا درصد دو رقمی توجه کاربران را به خود جلب می‌کنند.

اما با هک‌ها و کلاهبرداری‌های بزرگی که امسال رخ داد، تنظیم‌کننده‌ها به‌طور فزاینده‌ای نگران خطر کلاهبرداری و آسیب به مصرف‌کنندگان هستند.

سید پاول، یکی از بنیانگذاران پلتفرم وام‌دهی DeFi Maple Finance، به CNBC گفت:

من فکر می کنم آن‌ها توجه بیشتری به فضا خواهند داشت.

طبق داده‌های The Block تاکنون تقریبا ۹۰ میلیارد دلار به پروتکل های DeFi مبتنی بر اتریوم واریز شده است.
پاول گفت:

احتمالاً غیرقابل تصور است که شما تصور رشد معنی‌داری از DeFi داشته باشید که نیازی به تکمیل مقررات موجود در آینده نداشته باشد.

رگولاتورها در حال حاضر رویکرد سخت‌گیرانه‌تری را برای صنعت رمز ارز اتخاذ کرده اند. کشورهای مختلف تلاش کرده‌اند بایننس، بزرگترین صرافی ارز دیجیتال جهان را به دلیل فعالیت بدون مجوز مورد بازخواست قرار دهند. بایننس از آنجایی که دفتر مرکزی رسمی ندارد، تاکنون موفق شده است از بازرسی دقیق اجتناب کند، اگرچه این شرکت می‌گوید اکنون می‌خواهد برای قانون‌گذارها مثل یک دوست باشد، نه دشمن.

در همین حال، Coinbase در ماه سپتامبر وارد جنگ لفظی شدیدی با کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده شد. این دعوای حقوقی بر سر یک محصول مالی، که رگولاتور احساس می‌کرد بیش از حد شبیه یک اوراق بهادار است، صورت گرفته بود. کوین‌بیس بعدتر برنامه‌های خود برای راه‌اندازی این محصول را کنار گذاشت.

و همین هفته، دولت ایالات متحده گزارشی را که مدت‌ها منتظر آن بودیم از کنگره درخواست کرد تا مقرراتی را برای استیبل‌کوین‌ها، دارایی‌های دیجیتالی متصل به ارزهای سنتی مانند دلار برای حفظ ارزش ثابت وضع کند. اکنون به نظر می رسد DeFi در ردیف بعدی قرار دارد.

اوایل سال جاری، وال استریت ژورنال گزارش داد که کمیسیون بورس اوراق بهادار ایالات متحده در حال بررسی صرافی غیرمتمرکز رمز ارز Uniswap است و مقامات به دنبال اطلاعاتی در مورد نحوه استفاده سرمایه‌گذاران از این پلتفرم و روش بازاریابی آن هستند.
در ماه سپتامبر، مایکل هسو، مسئول کنترل ارز ایالات متحده، فعالیت DeFi را به شیوه‌های بحث‌برانگیز در وال استریت تشبیه کرد که منجر به بحران مالی سال ۲۰۰۸ شد.

دیوید کارلایل، مدیر سیاست گذاری و امور نظارتی در شرکت تحلیل ارزهای دیجیتال Elliptic، به CNBC گفت:

یکی از بزرگترین سؤالاتی که در حال حاضر رگولاتورها با آن مواجه هستند، نحوه برخورد با DeFi است. چگونه استانداردهای نظارتی طراحی شده برای واسطه‌های متمرکز را در دنیای چند بازاری که تمرکز مشخصی وجود ندارد، اعمال می‌کنید؟

کارلایل گفت یکی از منابع نگرانی برای قانون‌گذاران این است که خدمات DeFi خود را به عنوان غیرمتمرکز بازاریابی می‌کنند، در حالی که ممکن است اینطور نباشد. ما شرایطی را می‌بینیم که در آن تیم‌های مؤسس و توسعه‌دهندگانی که پروتکل را ایجاد کرده اند، بر حاکمیت شبکه DeFi نفوذ دارند.

هفته گذشته، ناظر جهانی مبارزه با پولشویی، گروه ویژه اقدام مالی، دستورالعمل‌های اصلاح‌شده‌ای را در مورد رمز ارزها منتشر کرد. بخشی از قوانین از کشورها می‌خواهد که افراد دارای کنترل یا نفوذ کافی بر برنامه‌های DeFi را شناسایی کنند.
این بدان معناست که برخی از بنیانگذاران استارت‌آپ‌های DeFi می‌توانند به طور بالقوه مشمول قوانینی شوند که باید اطلاعاتی را در مورد مبتکران و ذینفعان در انتقال وجوه ارائه کنند. ریک مک‌دانل، دبیر اجرایی سابق FATF، به CNBC گفت:

در حالی که پروتکل‌های DeFi ممکن است عملکرد مشابهی را در تراکنش‌های مالی ارائه دهند، اما عملاً هیچ نظارتی را که تنظیم‌کننده‌ها برای تضمین بازارهای مالی ایمن و کارآمد نیاز دارند، ارائه نمی‌کنند.

فقدان نظارت مؤثر خطر قابل توجهی برای تقلب، پولشویی، فرار از تحریم‌ها و سایر فعالیت‌های مجرمانه در این بازارها ایجاد می‌کند.

مک دانل در مورد اینکه تنظیم کننده‌ها در پاسخ چه کاری انجام خواهند داد، گفت: هنوز زود است که بگوییم.
او معتقد است:

در حالی که می‌توان برگ‌های بسیاری را در مورد پتانسیل اقدامات نظارتی مطالعه کرد، باید دید که در این واکنش ممکن است با چه جزئیات همراه باشد، برخی اقدامات اجرایی در حال حاضر انجام شده است.

مقامات نظارتی دو چیز را به وضوح بیان کرده اند: آن‌ها از مزایایی که فناوری بلاکچین می تواند برای کاربران نهایی به ارمغان بیاورد حمایت می کنند، اما آماده نیستند به توانایی این بخش برای مدیریت ریسک‌ جرایم مالی اعتماد کنند.

 

پیشنهاد مطالعه: پنج معیار ارزیابی و مدیریت ریسک در پروژه‌ های دیفای (Defi Metrics)

 

Sour—ce

https://coiniran.com/?p=48177
دکمه بازگشت به بالا