اندیشکده رند: رمز ارز ها در حال حاضر ابزار مناسبی برای تامین مالی گروه های تروریستی نیستند
به تازگی اندیشکده رند در گزارشی تحلیلی اذعان کرده که برخلاف هیاهوهای رسانه ای، رمزارزها ابزارهای مناسبی برای تامین مالی تروریست ها نیستند.
اندیشکده غیر انتفاعی RAND طی گزارش ۲۷ مارس سال جاری، اعلام کرد که رمز ارز ها برای برآورده ساختن نیازهای گروه های تروریستی مناسب نیستند.
به گزارش کوین ایران به نقل از کوین تلگراف، این گزارش که با عنوان «استفاده تروریست ها از رمز ارز ها؛ محدودیت های فنی و سازمانی و تهدیدهای آتی» منتشر شد، بر دو محور متمرکز است؛ تروریست ها چگونه می توانند در حال حاضر از رمز ارز ها استفاده کنند، و دیگر آنکه در آینده چه بهره برداری هایی می توانند از این فناوری نوظهور بکنند.
راهنمای مطالعه نمایشبیشتر بخوانید: DTCC و ساخت توکن های تضمینی (Security Tokens) بر اساس قوانین رگولاتوری
نگارندگان گزارش بر این باورند که فعلا نمی توان استفاده از رمز ارز ها برای تامین مالی گروه های تروریستی را تهدید قابل توجهی دانست. با این حال، اگر رمز ارز ها همچنان در مسیر رشد و تکامل خود، قابلیت های امنیت و ناشناسی را بهبود دهند و همزمان از زیر چتر مقررات دولت ها بگریزند، این احتمال وجود دارد که اقبال گروه های تروریستی برای استفاده از آنها رو به فزونی بگذارد.
به علاوه، این پژوهشگران معتقدند که کشورها و قلمروهایی که فاقد مقررات ویژه برای داد و ستد رمز ارز ها هستند، احتمال سوء استفاده از آن ها برای پیشبرد اهداف نامشروع را افزایش می دهد.
به رغم وجود این تهدیدهای بالقوه، وضع مقررات شفاف و نظارت مستمر بر رمز ارز ها همراه با تشریک مساعی نهادهای قانونی و جامعه اطلاعاتی می تواند مانع از بهره برداری تروریست ها از این فناوری برای تامین مالی خود شود.
همچنین در گزارش موسسه رند آمده است که وقوع حملات سایبری در صرافی ها و نوسانات اجتناب ناپذیر بهای رمز ارز ها، از جمله موانع بزرگی هستند که باعث می شوند گروه های تروریستی رغبت چندانی برای رو آوردن به این فناوری نداشته باشند.
بیشتر بخوانید: گزارش خزانه داری انگلیس: شواهد اندکی نشان می دهد که از رمز ارز ها برای پولشویی در مقادیر بزرگ استفاده شده باشد
اندیشکده رند، یک موسسه تحقیقاتی فعال در حوزه سیاسی و امنیت ملی واقع در واشنگتن دی.سی است و نهادهای دولتی از جمله ارتش آمریکا مشتری گزارش های تحلیلی آن هستند. علاوه بر این، اعضای این موسسه در توسعه و بسط فناوری هایی نظیر هوش مصنوعی و اینترنت مشارکت دارند.
همان طور که وب سایت خبری کوین تلگراف پیشتر خبر داده بود، مجلس نمایندگان آمریکا در سپتامبر ۲۰۱۸ طرحی برای تشکیل یک کارگروه عملیاتی از تصویب گذرانده اند تا با استفاده تروریست ها از ارزهای رمزپایه مقابله کنند. این طرح مشتمل بر یک سیاست تشویقی برای کمک به نهادهای مقررات گذار است تا بتوانند با ارائه اطلاعات لازم، علیه بهره برداری های احتمالی از رمز ارز ها برای اهداف تروریستی اعلام جرم کنند.
گزارش ها نشان می دهد که در سال ۲۰۱۸ مقدار بیت کوین های ارسالی به بازار شبکه های مخفی، ۷۰ درصد افزایش یافته است. با این حال، شرکت تحقیقاتی Chainalysis گفته است که لزوما میان میزان فعالیت ها در دارک نت و بهای بیت کوین هم بستگی وجود ندارد و با کاهش قیمت این رمز ارز، داد و ستدها در دارک نت کاهش نمی یابد.