معرفی سایت CoinMarketCap برای مبتدیان
از فروردین 1392 سایت CoinMarketCap (CMC) یک منبع معتبر برای بدست آوردن اطلاعات در مورد ارز های رمزنگاری شده بوده است. در زمان آغاز به کار اطلاعات تنها 7 ارز در وب سایت موجود بود. قیمت بیت کوین در آن زمان برابر 135 دلار بود. اگر تا کنون از CMC استفاده نکرده اید یا آشنایی زیادی با آن ندارید با کوین ایران همراه شوید تا بتوانید بهترین استفاده را از این وب سایت فوق العاده داشته باشید.
کوین ایران در این مقاله به معرفی سایت CoinMarketCap می پردازد. اگر کمی با دنیای ارز های رمزنگاری شده آشنایی داشته باشید، احتمالا تاکنون بار ها وارد سایت فوق شده اید. باید بدانید که این وب سایت ابزار رایگانی است که همواره در دسترس شماست و می تواند در تصمیم گیری و شناخت بهتر بازار رمزارز ها کمک به سزایی به شما بکند. اطلاعاتی در مورد قیمت، حجم معاملات، نمودار ها و… برای هر ارز رمزنگاری شده در سایت وجود دارد. در ادامه به صورت دقیق تر ویژگی های آن را بررسی خواهیم کرد.
صفحه ابتدایی مطابق شکل زیر است:
در ابتدا جدول را بررسی می کنیم. ستون ها عبارت اند از :
Name: نام ارز
Market Cap: حاصل ضرب ستون Price و Circulating Supply
Price: قیمت رمزارز
Volume (24h): حجم معاملاتی رمزارز مورد نظر در ۲۴ ساعت گذشته
Circulating Supply: تعداد در گردش ارز رمز نگاری شده را نمایش می دهد. تعدادی که تولید شده و وجود دارد.
Change (24h): درصد تغییرات قیمت در ۲۴ ساعت گذشته
Price Graph (7d): نمودار تغییرات قیمت در هفت روز گذشته
نوار ابزار صفحه اول Coinmarketcap
همچنین نوار ابزار فوقانی سایت شامل چهار مورد است که در تصویر بالا نیز نمایان است.
Market Cap
می توانید انتخاب کنید که اطلاعات مربوط به کوین ها و یا توکن ها نمایش داده شود. در حالت پیش فرض اطلاعات هر دو مورد فوق توأما نمایش داده می شود.
تفاوت توکن و کوین در مقاله ای جداگانه بیان شده است.
Trade Volume
با انتخاب هر یک از گزینه های روبرو به صفحه ای دیگر هدایت می شوید. این بخش حجم معاملات صورت گرفته بازار را به ترتیب در ۲۴ ساعت گذشته بر اساس ارز های رمزنگاری شده موجود، بر اساس صرافی های ارز های رمزنگاری شده و همچنین حجم معاملات صورت گرفته در یک ماه گذشته (بر اساس ارز های موجود) را نمایش می دهد.
به طور مثال با انتخاب اولین مورد به صفحه ی زیر هدایت می شوید:
۳. Trending
شامل دو مورد “بیشترین کاهش و افزایش قیمت ارز ها” و ” لیست ارز هایی که اخیرا به سایت اضافه شده اند” است.
شاید بد نباشد که گاهی اوقات به مورد اول نگاهی کنید تا همان طور که اخبار سود های کلان برخی ارز ها منتشر می شود، کاهش قیمت شدید سایر ارز ها را نیز مشاهد کنید.
Tools
بخش آخر شامل چهار مورد می باشد که مورد اول از اهمیت به سزایی بر خوردار است. در Global Charts نمودار های مهمی همچون سهم هر ارز از بازار، حجم سرمایه در گردش کل بازار و… وجود دارد.
در قسمت Historical Snapshots رکورد های موجود در جدول صفحه اول به تفکیک تاریخ موجود است.
گزینه سوم یک مبدل برای تبدیل و مقایسه قیمت ارز های رمزنگاری شده با هم می باشد.
توسط گزینه آخر نیز می توانید نحوه نمایش اطلاعات مربوط به ارز ها را مطابق نیاز خود تغییر دهید.
صفحه مخصوص به هر رمزارز (ارز رمزنگاری شده) در سایت Coinmarketcap
پس از نوار ابزار فوقانی مجددا به جدول صفحه اول باز می گردیم. اگر مایل باشید که اطلاعات جامع تری از یک ارز رمزنگاری شده به دست بیاورید، با کلیک بر روی نام ارز به صفحه ای مخصوص به آن هدایت می شوید. به طور مثال اگر بیت کوین را انتخاب کنید، صفحه زیر نمایان می شود:
نوار سمت چپ شامل وب سایت های اصلی موجود برای آن ارز می باشد که تعداد آن ها متغیر است. در سمت راست نیز اطلاعات موجود در جدول صفحه نخست مجددا تکرار شده است. اما داده هایی که صفحات مربوط به هر رمزارز را دارای اهمیت جلوه می دهد به نوار ابزار موجود در پایین تصویر فوق مربوط می شود که شامل موارد Charts، Markets، Social، Tools و Historical Data است.
به طور پیش فرض گزینه Charts همواره انتخاب شده است. در این بخش نموداری مربوط به قیمت و حجم مبادلات انجام شده آن ارز در قالب نموداری نمایش داده می شود. شما می توانید بازه مورد نظر خود را نیز انتخاب کنید تا جزئیات بیشتری نمایش داده شود.
دومین گزینه Markets می باشد که اطلاعات مربوط به صرافی ها را نمایش می دهد. با انتخاب آن، جدولی مطابق شکل زیر به نمایش در می آید:
در این جدول رکورد ها بر اساس بیشترین حجم مبادلات مرتب شده اند. به طور مثال در شکل فوق که مربوط به بیت کوین است، بیشترین حجم مبادلاتی در ۲۴ ساعت گذشته به ارزش ۳۴۶,۱۵۹,۰۰۰ دلار در صرافی Bitfinex انجام شده است. این مبادله مربوط به جفت ارز BTC/USD می باشد که در نهایت این حجم مبادلاتی ۷.۹۷ درصد از کل مبادلات بیت کوین را به خود اختصاص داده است.
در سربرگ سوم یعنی Socials لینک اخبار مربوط به آن ارز رمزنگاری شده وجود دارد.
مورد چهارم نیز برای استفاده از ابزار های مهیا شده جهت نمایش داده های مختلف در وب سایت های دیگر می باشد. به طور مثال اگر شما سایتی را مدیریت می کنید با قرار دادن لینک موجود در این قسمت در محلی مناسب از وب سایت خود، می توانید همواره اطلاعات مختصری از ارز مورد نظر را در سایت خود به نمایش بگذارید.
در قسمت آخر یعنی Historical Data آرشیو داده های مهم مربوط به آن رمزارز در جدولی نمایش داده می شود. با انتخاب بازه ی مورد نظر اطلاعاتی مربوط به قیمت آن ارز در ساعات ابتدایی معاملات، بیشترین و کمترین قیمت، حجم معاملات و… نمایش داده می شود.
در انتها باید اشاره کنم که تبلیغات متعددی در سایت CoinMarketCap انجام می شود که متاسفانه نظارتی بر اعتبار و اصالت آن ها انجام نمی شود. به طور مثال تبلیغات مربوط به Bitconnect برای هفته ها در صفحه ی اول این سایت وجود داشت. این درحالی بود که اکثر کارشناسان هشدار جعلی بودن آن را می دانند و سرمایه گذاران را به دوری از Bitconncet توصیه می کردند. در آخر نیز مشخص شد که این شرکت کلاه بردار بوده است.