کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC) مواضع خود را درباره بیت کوین تصریح کرد
داون دبری استامپ، کمیسر کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC)، به «سوءتفاهم گستردهای در مورد قوانین نظارتی ایالات متحده» اشاره کرد که این سازمان را مسئول مستقیم تنظیم رمز ارزها میداند.
یک سادهانگاری نادرست وجود دارد که [رمز ارزها] را اوراق بهاداری میپندارد که توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار تنظیم میشوند، یا کالاهایی که کمیسیون معاملات آتی کالا آنها را تنظیم میکند. فراگیری این سوءتفاهم در مورد مقررات نظارتی ایالات متحده به حدی رسیده است که معتقدم نیاز به اصلاح دارد.
براساس بیانیهای که روز دوشنبه منتشر شد، آنچه در قانون مبادله کالا (CEA) با عنوان «کالا» تعریف شده، بسیار گسترده است، بنابراین، امروزه طبقهبندی یک رمز ارز بهعنوان چنین داراییای قابل توجه خواهد بود. با این حال، حتی اگر داراییهای دیجیتالی بهطور رسمی کالا تلقی شوند، به این معنا نیست که CFTC مسئول تنظیم آنهاست؛ زیرا این آژانس فقط بر معاملات آتی، مبادلات و سایر مشتقات مرتبط با کالاها نظارت میکند.
بهعنوان مثال، CFTC کالاهایی مانند احشام یا گاز طبیعی را هنگامی که مستقیماً در بازارهای نقدی معامله میشوند، تنظیم نمیکند. با این حال، وقتی صحبت از مشتقات مبتنی بر این کالاها میشود، این کمیسیون باید بهعنوان ناظر وارد عمل شود.
استامپ توضیح داد:
سالهاست که CFTC از قدرت اجرایی خود برای جلوگیری از دستکاری و کلاهبرداری در داراییهای دیجیتال نقدی استفاده میکند، گرچه این کمیسیون مقررات نظارتی آنها را تنظیم نکرده است. از آنجا که این نقطه تمایز در تعداد قابل توجهی از بیانیههای مطبوعاتی مربوط به CFTC وجود ندارد، ممکن است (به ضرر عموم سرمایهگذاران) از آن سوءبرداشت شود.
مشتقات چهاند؟
مشتقات نوعی از قراردادهای مالیاند که ارزش آنها بر اساس داراییهای اساسی، از جمله کالاها یا بنچمارکها تعیین میشود. شاید مشهورترین مثال یک مشتق، قرارداد آتی باشد.
معاملات آتی به معاملهگران اجازه میدهد تا دارایی خود را با قیمت و در تاریخ مشخصی در آینده بفروشند و برای آن قرارداد تاریخ انقضای مشخصی تعیین کنند. به عنوان مثال، اگر دارنده معتقد باشد قیمت یک دارایی قبل از تاریخ انقضا کاهش مییابد، یک قرارداد آتی خریداری میکند که قیمت فعلی را تضمین و از ضررهای عمده در آینده جلوگیری میکند.
هنگامی که پای معاملات آتی بیت کوین (BTC) در میان است، این ارز دیجیتال کالایی به حساب میآید که مورد معامله قرار میگیرد و کمیسیون معاملات آتی کالا چنین قراردادهایی را در صرافیهایی که تحت نظارت آنهاست، تنظیم میکند. با این حال، این آژانس هیچ اختیار نظارتیای در مورد معاملات بیت کوین یا خود این رمز ارز ندارد. استامپ توضیح داد:
حتی اگر داراییهای دیجیتال کالا باشند، CFTC آنها را تنظیم نمیکند. با این حال، CFTC درست مانند سایر مشتقات، بر مشتقات داراییهای دیجیتال هم نظارت میکند. این مشتقات شامل تنظیم معاملات، نقلوانتقالات بانکی و غیره در قراردادهای آتی و مبادلات داراییهای دیجیتالی (مانند قراردادهای آتی بیت کوین و اتر برای معامله در صرافیهای مختلف تحت کنترل CFTC) است.
با این وجود، برخی مشتقات رمز ارزی وجود دارند که ممکن است خارج از حوزه اختیارات کمیسیون معاملات آتی کالا باشند. بهعنوان مثال، اگر دارایی دیجیتالی بهعنوان اوراق بهادار در نظر گرفته شود، تحت نظارت کمیسیون بورس و اوراق بهادار قرار میگیرد. در چنین مواردی، «برای تعیین تخصیص اختیارات نظارتی این مشتقات به CFTC یا SEC بررسی بیشتری مورد نیاز است.»
استامپ در پایان گفت:
برای تعیین اختیارات قانونی کمیسیون معاملات آتی کالا در رابطه با داراییهای دیجیتالی نپرسید که آیا یک دارایی دیجیتالی کالاست یا اوراق بهادار، بپرسید آیا قرارداد آتی یا سایر محصولات مشتقه در آن دخیل است یا خیر؟
پیشنهاد مطالعه: دستکاری در معاملات آتی بیت کوین: نحوه کار و روش کاهش اثرات آن