علیرغم ممنوعیتها، چین همچنان بزرگترین بازار بایننس است
بایننس بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال، با حدود 900000 کاربر فعال، ظاهراً در چین حضور پررنگی دارد. این در حالی است که چین تمام فعالیتهای معاملات ارزهای دیجیتال را ممنوع کرده است.
بایننس در چین حضور دارد
کره جنوبی، ترکیه، ویتنام و جزایر ویرجین بریتانیا نیز به عنوان بازارهای بزرگ بایننس رتبهبندی میشوند. در می 2023، بایننس بیش از 90 میلیارد دلار معاملات نقدی و آتی را ثبت کرد که 20 درصد از حجم جهانی را به خود اختصاص داده بود.
این گزارش به بررسی دلایل احتمالی چگونگی و چرایی ادامه فعالیت صرافی در چین میپردازد و نشان میدهد همکاری منظم بایننس با مجری قانون چین برای شناسایی فعالیتهای مجرمانه بالقوه، استفاده از یک شبکه خصوصی مجازی (VPN) و تجارت فعال بازار همتا به همتا در بازار مبادلات جفتهای یوان ممکن است عوامل این موضوع باشند.
چین و کریپتو: یک رابطه پر پیچ و خم
چین سابقه ممنوعیت فعالیتهای ارزهای دیجیتال را دارد. بایننس، شرکتی که در سال 2017 در شانگهای تأسیس شد، به دلیل عدم قطعیتهای نظارتی مجبور به ترک آن شد.
در سال 2009، چین تجارت ارزهای مجازی برای کالاها و خدمات واقعی را ممنوع کرد. در سال 2013، آنها بانکها را از پردازش تراکنشهای بیتکوین منع کردند و باعث کاهش 30 درصدی قیمتها شدند.
شرکت بزرگ تجارت الکترونیک علی بابا، نیز تراکنشهای رمزارزی را نیز در سال 2014 ممنوع کرد.
در سال 2017، چین معاملات ارزهای دیجیتال و عرضه اولیه سکه (ICO) را ممنوع کرد. استخراج بیت کوین نیز در سال 2019 غیرقانونی شد. پیش از آن هم اقدامات و مقررات سختگیرانهتری علیه رمزارزها در مارس 2020 اجرا شده بود.
عملی کردن ممنوعیتها مشکل است
اگرچه محدودیتهایی وجود دارد، اما برخی معتقدند که قانونگذاران اجازه میدهند تا فعالیتهای ارزهای دیجیتال ادامه یابد. با استفاده از رمزارزها و استفاده بیشتر از VPN، اجرای ممنوعیتها پیچیدهتر میشود. هدف از این ممنوعیت، کاهش رشد کریپتوها به جای حذف آن بوده است. چین هر ماه تا 80.6 میلیارد دلار در معاملات آتی در بایننس معامله میکند.
پیشنهاد مطالعه: بررسی ارزش بلاک چین (Blockchain) برای کسب و کار های مختلف