بانک مرکزی تا پایان شهریور ماه در خصوص رمز ارز ها تصمیم می گیرد
بانک مرکزی قرار است که تا پایان شهریور ماه جاری سیاست های خود را در قبال رمز ارز ها و تکنولوژی بلاک چین اعلام کند.
به گزارش کوین ایران به نقل از وب سایت شرکت خدمات انفورماتیک، ناصر حکیمی، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی، در همایش فناوری بلاک چین، رمز ارز و کاربردهای آن در بانکداری از اعلام چهار سیاست اصلی بانک مرکزی در حوزه رمز ارز تا پایان ماه جاری خبر داد. شایان ذکر است که این همایش با تلاش شرکت خدمات انفورماتیک برگزار شد.
سیاست بانک مرکزی در خصوص رمز ارز های رایج
حکیمی در این همایش اعلام کرد که اعلام موضع جدید نسبت به رمز ارزهای رایج بین المللی در اولویت قرار دارد که به نظر میرسد با توجه به جمع بندیهای انجام شده در آینده ای نزدیک با تجدید نظر در ممنوعیت های فعلی باید نگاه جدی به آن داشت.
سیاست بانک مرکزی در خصوص استخراج رمز ارز ها
حکیمی دومین موضوع مورد بحث را استخراج رمز ارزها عنوان کرد. او در این خصوص افزود: موضوع سیاست کشور در برابر استخراج رمز ارز های رایج دنیا به عنوان یکی دیگر از مسائل مهم در زمینه تصمیمات اعلامی بانک مرکزی است که مبحثی صنعتی محسوب میشود.
رمز ارز ملی
حکیمی در ادامه با اشاره به تاکید برخی از مسئولان اقتصادی به ایجاد رمز ارز ملی اظهار داشت: در همین راستا شرکت خدمات انفورماتیک و نهادهای دیگر، نسخه های آزمایشی را آماده کرده اند که سیاست گذاران برای استفاده از آن در حوزه پرداخت نیاز به اعلام موضع دارند.
معاون بانک مرکزی در عین حال بیان کرد: در مورد بحث رمز ارزها شاهد رواج این موضوع هستیم که آن را به عنوان راهحلی قطعی برای حل مشکلات مطرح میکنند اما در مورد روش و چگونگی تحقق آن اظهار نظری نمی شود.
وی تصریح کرد: بانک مرکزی مانیتورینگ و رصد اتفاقات این حوزه را مانند سایر بانکهای جهان در دستور کار خود دارد.
بلاک چین، راه حلی برای حذف واسطه ها
حکیمی در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه همیشه برای مبادلات بین چند بانک بحث یک نهاد واسطه که مبادلات بین اشخاص و نهادها را برقرار کند چالش داشتیم که بلاک چین این چالش را برطرف می کند. وی گفت: فناوری بلاک چین این واسطه را حذف می کند و تحولی جدی در ایجاد شبکه ها یا روشهای جدید مبادلات رقم می زند و این قطعا مراودات مالی را تحت تاثیر قرار می دهد.
معاون فناوری های نوین بانک مرکزی با تاکید بر اینکه محدودیت انتقال و پذیرش در رمز ارز ها موجب می شود این فناوری نتواند جایگزین ارزهای رایج شود، افزود: موضوع پذیرش و نقل و انتقالات مالی در رمز ارز ها باید همزمان مورد توجه قرار گیرد.
وی خاطر نشان کرد: انفجار قیمتی رمز ارزها و مشخص نبودن مبدا مبادلات موجب شده است این بخش به بستری برای نقل و انتقالات مشکوک تبدیل شود و نهادهای ناظر به سمت ممنوعیت مبادلات رمز ارزها در برخی کشورها اقدام کنند.
بنا بر این به گفته ناصر حکیمی ماهیت آنارشیستی رمز ارزها باعث محدودیت استفاده از آن شده است.
پذیرش رمز ارز ها
او در ادامه سخنانش افزود: از رمز ارز ها به عنوان راه حل جادویی برای حل تمام مشکلات اقتصادی یاد می شود. این در صورتی است که با توجه به افزایش قیمت رمز ارز ها حجم مبادلات آن پایین آمده است. باید دیدگاه واقع بینانه تری به این موضوع داشت؛ بحث پذیرش رمز ارزها در مبادلات خیلی مهم است؛ البته رمز ارزهایی مثل بیت کوین توانستند پایه پذیرش پیدا کنند تا بتوان از آن ها در نقل و انتقال وجوه استفاده کرد.
[poll id=”16″]
نظرات خود را در این خصوص از طریق توییتر، بات تلگرام، اینستاگرام، فیس بوک و وب سایت کوین ایران با ما و سایر کاربران در میان بگذارید.
توجه!
دیدگاه هایی که در این مقاله ارائه شده اند، متعلق به نویسنده می باشند و لزوماً مربوط به Coiniran نمی باشد و نباید به آن نسبت داده شود.
رمزارزی که قراره دولتی باشه و همون سیاستهای مونوپلی و انحصاری رو داشته باشه، بین رمزارزها که با سیاست شفاف سازی منتشر میشن جایی نداره و از ابتدا محکوم به شکسته.حداقل توی این یه موضوع باید توی سیاست گذاریها افراد کار بلد مدیریت رو در دست بگیرن
زمستان پارسال گفته شد بانک مرکزی در نیمه اول سال ۹۷ تکلیف رمز ارزها را مشخص میکنه. نیمه اول سال ۹۷ افتاد به آخرین روز نیمه اول سال ۹۷. انگار باید تا دقیقه ۹۰ لفتش بدن و فرصتها را از بین ببرن. الانم میخوان رمز ارز ملی پرده برداری کنن با پشتوانه ریال!! که قراره نودهاش فقط توی بانکها باشن بدون قابلیت ماینینگ!!. یه خسته نباشید میگم به همه مدیران و دست اندکاران