شباهت و تفاوت های بلاکچین با پایگاه های سنتی داده و اطلاعات چیست؟
با وجود اینکه کاربرد اصلی بلاکچین ها و پایگاه های داده ، ذخیره اطلاعات می باشد، ولی این دو فناوری در عمل تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند...
وقتی صحبت از ثبت رکورد های دایمیتراکنش ها و اطلاعات در بلاکچین میشود، برای بسیاری از افرادی که با پایگاه های داده کامپیوتری و دیتابیس های سنتی آشنایی دارند، این سوال پیش میآید که چه تفاوت هایی بین این دو روش نگهداری اطلاعات وجود دارد.
شاید اولین پاسخی که به ذهن شما میرسد، غیر متمرکز بودن بلاکچین ها باشد، ولی باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که بسیاری از دیتابیس های بزرگ نیز اطلاعات خود را در صد ها نقطه مختلف و تقریبا به صورت غیر متمرکز نگهداری میکنند.
به همین دلیل در این مقاله ابتدا به صورت جداگانه ویژگی های دیتابیس ها و بلاکچین را بررسی میکنیم و سپس تفاوت های اساسی بلاکچین و دیتابیس ها را چه از حیث ماهیت و چه از حیث عملکرد با یکدیگر مقایسه میکنیم.

چگونگی آرایش شبکه در بلاکچین و پایگاه های داده و اطلاعات
یکی از تفاوت های اصلی بلاکچین ها و دیتابیس های سنتی، نحوه آرایش شبکه آن هاست. اکثر شبکه ها و دیتابیس های سنتی، هنوز هم از آرایش کلاینت – سرور استفاده می کنند؛ این در حالی است که بلاکچین ها از آرایشی کاملا توزیع شده و غیر متمرکز در شبکه خود استفاده می کنند.
بیشتر بخوانید:
محبوبیت بیت کوین در جام جهانی فوتبال 2018 روسیه
ریپل (Ripple) چیست
اپلیکیشن های غیر متمرکز بر بستر Ethereum یا Dapps
پایگاه های داده سنتی
همانطور که در مقدمه نیز عنوان کردیم، تفاوت اصلی دیتابیس ها و بلاکچین ها در نحوه آرایش شبکه آنهاست. اکثر دیتابیس های آنلاین و آفلاین امروزی از آرایش کلاینت-سرور استفاده میکنند.
در این آرایش عموما یک سری از کاربران (کلاینت ها) تنها به عنوان مصرف کننده اطلاعات به یک یا چند دیتابیس مرکزی متصل شده و اطلاعات مورد نیاز خود را واکشی میکنند. از سوی دیگر کاربرانی با سطوح دسترسی بالاتر میتوانند با اتصال به یک سرور مرکزی، علاوه بر خواندن اطلاعات آن ها را به راحتی ویرایش و یا حتی حذف نمایند.
در این روش وقتی اطلاعاتی در سرور مرکزی ویرایش یا حذف شود، به دلیل متمرکز بودن تمام اطلاعات در این سرور ها، دسترسی تمام کلاینت ها نیز به اطلاعاتِ قبل از ویرایش (یا حذف) از بین میرود.
طبیعتا چنین سیستمی باید توسط یک یا چند ادمین مدیریت شود تا تنها افراد مورد اعتماد اجازه دستکاری در اطلاعات را داشته باشند.
از این رو امنیت اطلاعات تا وقتی برقرار است که ادمین این سیستم ها مدیریت کامل و دقیقی بر روی تمام کاربران و سطوح دسترسی آن ها داشته باشد و تنها در صورت بروز یک خطا و دسترسی یک فرد خرابکار به سرور مرکزی، امنیت و صحت تمام اطلاعات زیر سوال میرود.
[googlepdf url=”https://coiniran.com/wp-content/uploads/2018/06/Coiniran-Blockchain-VS-Databases-By-RmaN-Catalog.pdf” download=”دانلود” ]
توجه!
دیدگاه هایی که در این مقاله ارائه شده اند، متعلق به نویسنده می باشند و لزوماً مربوط به Coiniran نمی باشد و نباید به آن نسبت داده شود.
بسیار بسیار عالی
سپاس فرآوان برای گذاشتن این مطلب مهم.. اکثر قسمت هاش کلیدی و مهم بودند که واقعا سوال بود واسم.
پیروز باشید.
ممنون 🙂