آموزش ترید، سرمایه‌گذاری و تحلیل بازاررمزارزها و توکن‌ها

بررسی پلتفرم‌های مختلف برای صدور توکن‌های ICO

به گزارش کوین ایران به نقل از کوین تلگراف، در زمان آماده سازی برای عرضه اولیه سکه (ICO) احتمالاً باید صدها تصمیم مختلف اتخاذ شود. یکی از مهم ترینِ این تصمیمات، انتخاب پلتفرمی است که توکن ها باید در آن صادر شود. خوشبختانه با توجه به فعالیت های زیرساختی انجام شده، نیازی به انجام تحقیقات گسترده بازار نیست و می توان از میان پلتفرم های موجود، بهترین گزینه را برای پروژه ی مورد نظر برگزید.

چگونه یک پلتفرم بلاک چینی برای ICO خود انتخاب کنیم؟

بر اساس داده های COWatchList، بیش از ۸۲ درصد پروژه ها، از پلتفرم اتریوم برای صدور توکن های خود استفاده می کنند. با این وجود، با توجه به سرویس های راحت و آسان ارائه شده توسط پلتفرم های دیگر، بعید به نظر می رسد این آمار برای آینده نیز صادق باشد.

با این حال، علی رغم انحصاری که اتریوم در بازار فعلی برای راه اندازی ICO ایجاد کرده است، با مشکلات عدیده ای مانند مقیاس پذیری، امنیت و غیره رو به رو است. اتریوم با وجود اینکه به یک غول در این حوزه تبدیل شده، به نظر می رسد از سرعت و کارایی لازم برای حل مشکلات پیش آمده برخوردار نیست.

راه حل این مشکلات در پلتفرم های نوظهوری مانند EOS، Cardano، Tezos و بسیاری دیگر از پلتفرم های جدید خواهد بود که در حال ورود به این بازار می باشند. هنگامی که این پروژه ها و پروژه های مشابه اجرا شوند، بدون شک، بازار موجود به بازار بسیار رقابتی تری تبدیل خواهد شد.

پیشنهاد مطالعه: همه‌چیز در مورد ICOها! معیار انتخاب ICO برای سرمایه‌گذاری موفق چیست؟

تنها ۹ درصد از پروژه‌ها برای خود پلتفرم مستقل ایجاد می‌کنند!

در حال حاضر، مجموع سهم بازار تمامی پلتفرم های موجود کمتر از ۸ درصد است. تعداد افرادی که پروژه ICO خود را در پلتفرمی غیر از اتریوم راه اندازی می کنند بسیار محدود هستند و اغلب از توسعه دهندگان پلتفرم های جدید می باشند.

تعداد تراکنش های قابل انجام در واحد زمان یکی از بزرگترین مشکلات پیش روی شبکه های رمز ارزی موجود است. این عدد برای شبکه اتریوم برابر ۳۰ می باشد، در حالی که پلتفرم های مشابه که در ادامه مورد بررسی قرار می گیرند می توانند حداقل ۱۰۰ تراکنش در ثانیه انجام دهند.

نکته دیگری که باید به آن توجه کرد شایعات و هیجانات خبری است که پیرامون یک پلتفرم شکل می گیرد. در چنین شرایطی، برخی از پروژه ها برای استفاده از موقعیت ایجاد شده و جذب سرمایه ی بیشتر تلاش می کنند توکن های خود را در آن پلتفرم صادر کنند. شایان ذکر است که این کار می تواند یک استراتژی خوب برای موفقیت پروژه باشد.

در نهایت، حدود ۹ درصد از پروژه ها تصمیم می گیرند تا پلتفرم بلاک چینی مخصوص به خود را ایجاد نمایند و همواره دلایل روشنی برای این کار دارند. به عنوان مثال، اتریوم این کار را انجام داد تا قابلیت های بلاک چین بیت کوین را به مرز هایی فراتر از پرداخت همتا به همتا گسترش دهد. استارتاپ های دیگر مانند Ripple و Stratis باید پلتفرم های خود را مطابق با نیاز مخاطب خود تنظیم نمایند، زیرا این پروژه ها عمدتاً برای مشتریان شرکت های بزرگ، بانک ها، ارائه دهندگان سرویس های پرداخت و غیره عرضه می شوند.

در ادامه، ۵ مورد از شناخته‌شده‌ترین پلتفرم های موجود در دنیای بلاک چین و رمز ارز ها مورد بررسی قرار می گیرند. هر کدام از این پلتفرم ها تا کنون سابقه میزبانی از چندین ICO موفق را داشته اند.

اتریوم، اولین و بزرگترین پلتفرم

اتریوم Ethereum/ Source

اتریوم به عنوان پلتفرم غالب در بازار بلاک چین نیاز به تعریف زیادی ندارد. خالق اتریوم، Vitalik Buterin یکی از شناخته شده ترین شخصیت های جامعه رمز ارز ها است. توکن این پلتفرم بعد از بیت کوین، جایگاه دومین رمز ارز ارزشمند دنیا را در اختیار دارد.

استاندارد توکن ERC-20 که به عنوان استاندارد توکن اتریوم نیز شناخته می شود یکی از مهم ترین دلایل موفقیت اتریوم به شمار می رود. این توکن ها متن باز بوده و به آسانی برای تقریباً هر هدف قابل تصوری ایجاد می شوند. علاوه بر این، این توکن ها جهان شمول هستند و هر صرافی یا کیف پولی که از اتر (Ether) پشتیبانی کرده و در دنیای رمز ارز ها سرویس ارائه می دهد می تواند توکن های ERC-20 را به راحتی در لیست خود قرار دهد.

همچنین این پلتفرم زبان برنامه نویسی تورینگ کامل اختصاصی خود به اسم  Solidity را در اختیار دارد. در حالی که صدور توکن در پلتفرم اتریوم به آسانی امکان پذیر است با این وجود، انجام تنظیمات اختصاصی بر روی توکن صادر شده برای اهداف خاص نیازمند تخصص کافی در زبان Solidity است. مشکل کوچکی که در اینجا وجود دارد این است که این زبان برنامه نویسی کاملاً جدید و نسبتاً ناشناخته است که این امر چالش هایی را در پی دارد. با این وجود، اگر کسی به این زبان مسلط باشد تنها محدودیت پیش روی پتانسیل در نظر گرفته شده برای سفارشی کردن توکن، ایده ها و خیال پردازی های طراح خواهد بود.

این پلتفرم در طول دوره حیات خود شاهد پروژه های موفقیت آمیز متعددی بوده است که از آن جمله می توان به EOS، Bancor، Sirin Labs و بسیاری دیگر اشاره کرد که هر کدام بالای ۷۰ میلیون دلار جذب سرمایه داشته اند.

با این وجود، همانطور که قبلاً نیز اشاره شد مشکلات متعددی در این پلتفرم قابل مشاهده می باشد. توانایی این پلتفرم برای پردازش حدود ۳۰ تراکنش در هر ثانیه یکی از بزرگترین مشکلات پیش روی آن است در حالی که، پروژه ای مانند EOS برای پردازش حداقل یک میلیون تراکنش در هر ثانیه برنامه ریزی می کند.

علاوه بر این، ترکیب سهولت تولید توکن با تعدادی از جریان های امنیتی، موجب شده است تا تعداد زیادی ICO کلاهبرداری در بستر پلتفرم اتریوم توسعه داده شوند. این موضوع قطعاً بر شهرت پلتفرم تأثیر می گذارد و باعث می شود تا برخی از پروژه ها از آن فاصله بگیرند.

پیشنهاد مطالعه: استخراج اتریوم با کامپیوتر

پلتفرم Waves

Waves Waves/ Source

پلتفرم بلاک چینی Waves یک پروژه روسی است که در سال ۲۰۱۶ توسط Alexandr Ivanov پایه گذاری شده است و در حال حاضر، از نظر محبوبیت در صدور توکن ICO در جایگاه دوم بعد از اتریوم قرار دارد. در این پلتفرم نیازی به آشنایی با کد نویسی قرارداد های پیچیده نیست و تمامی عملکرد های مورد نیاز با استفاده از پلاگین ها به پروژه اضافه می شوند. نسخه فعلی Waves شامل یک کیف پول برای کاربران، صرافی های غیر متمرکز و ابزار هایی برای انتشار توکن است.

Waves با استفاده از زبان برنامه نویسی Scala نوشته شده است و از یک پروتکل کاملاً جدید به اسم Waves-NG استفاده می کند. این پروتکل، اقتباسی از پیشنهاد Bitcoin-NG به منظور استفاده در مکانیسم اجماع گواه اثبات سهام Waves است که در اصل برای حل مشکل مقیاس پذیری بیت کوین ارائه شده بود. این پروتکل به شبکه اجازه می دهد تا حدود ۱۰۰ تراکنش در ثانیه پردازش نماید.

این پلتفرم در پروژه های مختلفی برای راه اندازی ICO و انتشار توکن مورد استفاده قرار گرفته است. از جمله مهم ترین پروژه های این پلتفرم می توان به Primalbase اشاره کرد که توانست در عرض ۲۴ ساعت ۳۱۰۰ بیت کوین جذب نماید. zrCoin با ۷ میلیون دلار جذب سرمایه، Chronobank با ۵.۴ میلیون دلار جذب سرمایه و MobileGo با جذب سرمایه ۵۳ میلیون دلاری از دیگر پروژه های شناخته شده هستند که از این پلتفرم بلاک چینی استفاده کرده اند. MobileGo در زمان عرضه اولیه خود توانسته بود رکورد های مربوط به جذب سرمایه را جابه‌جا نماید.

پیشنهاد مطالعه: چگونه کلاهبرداری در حیطه رمز ارزها و ICO ها را تشخیص دهیم؟

پلتفرم NEO

NEO NEO/ Source

NEO که قبلاً به اسم Antshares شناخته می شد یک پلتفرم چینی است. نئو یک پلتفرم با مسیری کاملا متفاوت با ادبیات مرسوم دنیای رمز ارز ها در پیش گرفته است. موضع دولت چین در قبال رمز ارز ها تقریباً منفی است ولی کسب و کار ها و بانک ها به گرمی از پتانسیل های فناوری بلاک چین استقبال کرده اند. به همین دلیل نئو همواره بر انطباق کامل با مقررات رگولاتوری تأکید داشته است. علاوه بر این، این پلتفرم شبکه گسترده ای از همکاری با شرکت های قدرتمندی نظیر OnChain و Microsoft China ایجاد کرده است. OnChain به NEO کمک می کند تا با کسب و کار ها و دولت چین همکاری داشته باشد. Microsoft China نیز به عنوان یکی از شرکای استراتژیک نئو در چندین پروژه مختلف فعالیت می کند.

این پلتفرم از پروتکل جدید dBFT استفاده می کند که به اسم Delegated Byzantine Fault Tolerance شناخته شده است. dBFT شکل تغییر یافته ای از پروتکل کلاسیک گواه اثبات سهام می باشد. در این پروتکل، کسانی که توکن های NEO را در اختیار دارند می توانند در رأی گیری برای انتخاب دفتر داران (Bookkeepers) شرکت کنند که مسئولیت نگهداری کل شبکه بر عهده آنها است.

این پروتکل به شبکه اجازه می دهد تا ۱۰۰۰ تراکنش در هر ثانیه پردازش نماید و نیازی نیست کاربر منتظر تأیید تعداد زیادی از گره ها برای ثبت تراکنش باشد. از طرف دیگر، این رویکرد به این معنی است که نئو هرگز نمی تواند یک شبکه توزیع شده واقعی باشد چرا که اکثریت دفتر داران از تیم عملیاتی NEO می باشند.

پشتیبانی از چندین زبان شناخته شده برنامه نویسی یکی از مهم ترین مزیت های نئو می باشد. برای مثال، #C و جاوا می توانند با هسته نئو مورد استفاده قرار گیرند. همچنین پشتیبانی از زبان های پایتون و جاوا اسکریپت توسط City of Zion توسعه داده شده است. City of Zion یک گروه جهانی از توسعه دهندگان متن باز، طراحان و مترجمان است که برای پشتیبانی از پلتفرم نئو شکل گرفته اند.

تا به امروز بیش از ۳۰ پروژه ICO در پلتفرم NEO راه اندازی شده است. QLink با جذب ۱۹ میلیون دلار، Red Pulse با جذب ۱۴.۵ میلیون دلار، Trinity با جذب ۲۰ میلیون دلار از جمله موفق ترین ICO های اجرا شده در این پلتفرم هستند.

پیشنهاد مطالعه: مهم‌ترین معیارها برای ارزیابی یک ICO پیش از سرمایه‌گذاری چیست؟

پلتفرم NEM

NEM NEM/ Source

NEM رمز ارز و پلتفرم بلاک چینی است که بر اساس یک طرح کسب و کاری در سال ۲۰۱۵ راه اندازی شده است. NEM از صفر و با استفاده از زبان جاوا و نسخه های ++C توسعه داده شده است. نرم افزار های بلاک چینی این پلتفرم با بلاک چین تجاری Mijin بهبود یافته اند. Mijin توسط شرکت های خصوصی و مؤسسات تجاری در سراسر ژاپن مورد آزمایش قرار گرفته است.

این پلتفرم چندین ویژگی جدید مانند حساب های کاربردی چندین امضایی، تبادل پیام رمزنگاری شده، سیستم شهرت و الگوریتم اختصاصی گواه اثبات اهمیت (Proof-of-Importance) را به دنیای فناوری بلاک چین معرفی کرده است. اهمیت کاربران با استفاده از مقدار کوین تحت تملک آنها و تعداد تراکنش های انجام شده توسط آنها برای ایجاد کیف پول هایشان تعیین می شود.

بر اساس ادعای تیم توسعه NEM، این پلتفرم می تواند تا ۴۰۰۰ تراکنش در هر ثانیه را پردازش نماید که یکی از بالاترین مقادیر در بازار می باشد. علاوه بر این، پلتفرم NEM طیف گسترده ای از امکانات شخصی سازی را در اختیار کاربران قرار می دهد. توسعه دهندگان با استفاده از این امکانات می توانند بلاک چین مورد نیاز خود را دقیقاً بر اساس نیازهایشان ایجاد کنند که می تواند یک سیستم کوچک، یک ICO، یک سیستم احراز هویت غیر متمرکز یا هر چیز دیگری باشد. این ویژگی ها در عین حال برای پروژه ها و افرادی که به دنبال ایجاد قرارداد هوشمند اختصاصی می باشند بسیار کاربردی هستند.

از جمله پروژه های ICO قابل ذکر راه اندازی شده در پلتفرم NEM می توان به  Dimcoin با ۱۴ میلیون دلار جذب سرمایه و Loyalcoin با ۱۰.۹ میلیون دلار جذب سرمایه اشاره کرد.

پیشنهاد مطالعه: قرارداد هوشمند چیست؟ (Smart Contract)

پلتفرم Stellar

Stellar Stellar

Stellar/ Source

استلار (Stellar) پروژه ای است که توسط  Jed McCaleb بنیان گذاری شده که از مغز های متفکر مشارکت کننده در ایجاد پروژه هایی مانند ریپل (Ripple) و Mt GOX می باشد. صرافی Mt GOX در زمان حضور Jed بیش از ۷۰ درصد از تراکنش های بیت کوین را در اختیار داشت. شایان ذکر است که Jed سهام خود در این صرافی را واگذار کرد و پس از آن این صرافی یک بازنگری کلی در کدهای خود ایجاد کرد و در نهایت قربانی یک هک تاریخی شد.

این پلتفرم یک صرافی غیر متمرکز برای خود ایجاد کرده است، بنابراین توکن هایی که در جریان یک ICO فروخته می شوند از همان روز اول از قابلیت معامله شدن برخوردارند. این پلتفرم بسیار ارزان تر و سریع تر از نمونه های مشابه خود می باشد به طوری که زمان تسویه در آن به طور متوسط برابر ۵ ثانیه است که با زمان ۳.۵ دقیقه ای اتریوم قابل مقایسه نیست. همچنین هزینه هر ۱۰۰۰۰۰ تراکنش در این پلتفرم نزدیک به یک سنت (واحد پول خرد آمریکا) است که مقدار بسیار ناچیزی محسوب می شود.

در ادامه نقل قولی از وب سایت Stellar آورده شده است:

در حالی که اتریوم رساترین قابلیت های برنامه نویسی را دارا می باشد ما بر این باوریم که Stellar بهترین انتخاب برای ICO هایی است که نیازی به قرارداد‌های هوشمند پیچیده ندارند.

قرارداد‌های هوشمند ساده از مهم ترین مزیت های استلار است؛ چرا که اکثریت قریب به اتفاق ICO های دنیای مدرن همانند بسیاری از پروژه ها، تنها به توکن های پایه نیاز دارند.

برنامه نویسان با استفاده از استلار می توانند از زبان های برنامه نویسی مانند C++، پایتون و جاوا استفاده کنند که از قبل با آن آشنایی دارند. این پلتفرم از پروتکل اجماع استلار (Stellar Consensus Protocol-SCP) استفاده می کند که متکی به حد نصاب ها (Quorums) می باشد. حد نصاب ها مجموعه ای از گره ها هستند که برای دستیابی به توافق مورد استفاده قرار می گیرند.

Mobius اولین پروژه ای بود که در بستر پلتفرم استلار توسعه داده شد. این پروژه در روز های اولیه راه اندازی خود می توانست تا ۱۰۰۰ تراکنش در ثانیه را پردازش نماید و به آسانی می تواند این مقدار را تا ۲۰۰۰ تراکنش در ثانیه افزایش دهد. Mobius توانست به رقم شگفت انگیز ۳۹ میلیون دلار در جذب سرمایه اولیه دست یابد. همچنین SureRemit از دیگر ICO های موفقیت آمیز Stellar است که حدود  ۱۰ میلیون دلار جذب سرمایه داشته است.

این مقاله صرفا برای اهداف آموزشی ارائه شده است و نباید به‌عنوان مشاورهٔ تجاری و سرمایه‌گذاری از طرف کوین ایران و نویسندگانش قلمداد شود.

Source & Image

https://coiniran.com/?p=29369
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x