دستیابی تلگرام به ۴۰۰ میلیون کاربر بهرغم ممانعت SEC از راهاندازی شبکهی بلاک چینی این پیامرسان موسوم به TON
تلگرام، پیامرسان نامآشنا روز جمعه طی بیانیهای اعلام کرد که توانسته به تعداد ۴۰۰ میلیون کاربر فعال در ماه دست پیدا کند. گفتنی است روزانه دستکم ۱.۵ میلیون کاربر جدید در این اپلیکیشن پیامرسانی ثبت نام میکنند.
تلگرام بهدلیل درگیری در یک پروندهی حقوقی با کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) نتوانسته دسترسی این ۴۰۰ میلیون کاربر را به شبکهی بلاک چینی خود موسوم به TON برقرار کند.
قرار بود این شبکهی بلاک چینی، یک منبع درآمدزایی از صدها میلیون کاربر تلگرام باشد. در حال حاضر، تلگرام هیچ درآمدی از محل تبلیغات ندارد و به ثروت بنیانگذاران خود متکی است. گفتنی است پاول و نیکولای دورف، بنیانگذاران تلگرام پیشتر با راهاندازی نسخهی روسی فیسبوک، ثروت هنگفتی به جیب زده بودند.
با این حال، قرار نیست تا ابد هزینههای تلگرام از جیب سرمایهگذاران و بنیانگذاران آن تامین شود. از این رو موسسان تلگرام بر آن شدند تا با راهاندازی یک شبکهی بلاک چینی، هزینههای سرسامآور نگهداری پلتفرم پیامرسانی خود را تامین کنند. این شبکهی بلاک چینی که TON نام گرفته به گونهای طراحی شده که از پلتفرمهای مشابهی همچون اتریوم، سرعت بیشتری داشته باشد.
اما درگرفتن هیاهوی تبلیغاتی پیرامون TON، مقامات ناظر و نهادهای رگولاتوری به دقت این پروژه را زیر ذرهبین خود قرار دادند و در ادامه دستور توقف فعالیت آن در ماه مارس، صادر شد. گفتنی است کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا چندی پس از معرفی شبکهی TON اعلام کرد که فروش ۱.۷ میلیارد دلار توکن این شبکه، غیرقانونی و خلاف مقررات مصوب است. پروندهی تخلفات تلگرام در پروژهی TON از اکتبر ۲۰۱۹ روی میز SEC قرار دارد و مانع از آن شده که این پروژه راهاندازی شود.
شواهد حاکی از آن است که هفتهی آینده، تلگرام ممکن است مبالغ دریافتی از سرمایهگذاران را مطابق با مفاد مندرج در موافقتنامهی خرید توکن گرم (GRAM) به آنها بازگرداند. مطابق با این مفاد، تصریح شده است که اگر شبکهی بلاک چینی تلگرام تا تاریخ ۳۰ آوریل راهاندازی نشود، تمام مبالغ جذب شده از سرمایهگذاران به آنها عودت داده خواهد شد.