معرفی و تحلیل کاربردپذیری فناوری بلاکچین در الگوهای زنجیره تأمین
امروزه با توجه به جمعیت و پهناوری کره زمین، پیچیدگی و گستردگی شبکه تولید و توزیع محصولات، علم مربوط به زنجیره تأمین موردتوجه پژوهشگران قرارگرفته است. افزایش رقابت جهانی در فضایی که بهصورت مرتب در حال تغییر است، لزوم هماهنگی سازمانها و شرکتهای تولیدی و صنعتی با فناوریهای جدید بهمنظور حفظ موجودیت خود در بازار را دوچندان میکند. در بازار شدیدا رقابتی کنونی، استفاده مؤثر از الگوهای زنجیره تأمین از عوامل اصلی در رقابت ماندن شرکتها و سازمانهای مختلف میباشد.
دهه نود میلادی را میتوان شروع تغییرات بزرگ در مدیریت زنجیره تأمین دانست. ظهور کامپیوترهای شخصی دسترسی بهتری را برای طراحان و برنامهریزان این عرصه فراهم کرد. تحقیقات پیرامون تولید و توزیع کالاها مرتبط با مدلهای بهینه تولید و توزیع، با نقشههای رابط جغرافیایی اختلاط پیدا کرد. از مواد اولیه بهطور خودکار و در بهینهترین حالت ممکن بهمنظور تولید و عرضه ارزان کالا استفاده میشد. در سال 1985 “موسسه ملی توزیع کالا” نام خود را به “موسسه مدیریت لجستیک” تغییر داد. این خود نشانی از تکامل در این عرصه بود. در سال 1995 کل ارزش صادرات چین رقمی در حدود 45 میلیارد دلار بود که این رقم در سال 2006 به 280 میلیارد دلار افزایش پیدا کرد. در حال حاضر به خاطر جهانیسازی و بزرگ شدن اقتصادهای دنیا، نیاز به مدیریت زنجیره تأمین برای مقابله با پیچیدگی شبکه توزیع به مراتب بیشتر از قبل احساس میشود.
مقاله حاضر با شرح دقیق الگوهای زنجیره تأمین و مروری مختصر بر فناوری بلاک چین به بررسی پتانسیلهای موجود در این فناوری جهت استفاده در زنجیرههای تأمین میپردازد.
برای دانلود نسخه کامل این مقاله از لینک Blockchain, A Revolutionary Technology In Supply chain استفاده نمایید.