افت مجدد سختی استخراج بیتکوین در ماه مارس
باآنکه از ماه نوامبر شاهد اوجگیری پیوستهی سختی استخراج بیتکوین بودیم، اما این شاخص برای بار دوم در ماه جاری تا 0.35 درصد کاهش یافت. دادههای سایت معتبر Glassnode حاکی از آن است که سختی استخراج این رمز ارز در سوم مارس افت 1.5 درصدی داشته است. این شاخص خود را درتناسب با توان محاسباتی شبکه، یا نرخ هش، بهشکلی تنظیم میکند که بین استخراج هر بلاک جدید همیشه یک فاصلهی 10 دقیقهای وجود داشته باشد.
در ماه فوریه این معیار به اوج تاریخی خود یعنی 248 اگزاهش برثانیه (EH/s) رسید، ولی هماکنون مقدار تقریبی آن 216 اگزاهش برثانیه (EH/s) است.
Whitt Gibbs، بنیانگذار و مدیر اجرایی Compass Mining، در گفتگوی خود با CoinDesk اظهار داشت:
«این افت سختی میتواند درپی خروج ماینرهای ASIC باشد که بهخاطر بازدهی پایین از شبکه خارج شدهاند. با افزایش هزینهی انرژی در سراسر جهان باید درانتظار توقف فعالیت ایندست از میانرها باشیم.»
با شروع درگیری نظامی بین روسیه و اوکراین، قیمت برق در یک روند صعودی شدیدی قرار گرفته است، زیرا روسیه یکی از بزرگترین تامینکنندهی سوختهای فسیلی (گاز و نفت) در جهان است و اکنون با اعمال تحریمها دچار محدودیتهایی شده است.
Jaran Mellerud، محقق موسسهی نروژی Arcane Research، معتقد است که یکی از دلایل این افت سختی استخراج، کمبود برق و محدودیتهای قانونی جدید قزاقستان بر ماینرها است.
دولت قزاقستان در 15 مارس در بیانیهای رسمی از توقیف تجهیزات غیرقانونی استخراج رمز ارز بهارزش تقریبی 200 میلیون دلار خبر داد. ماینرهایی نیز که بهشکل قانونی در این کشور مشغول فعالیت بودند از اواخر ماه ژانویه مجبور شدند تا فعالیت خود را بهدلیل محدودیتهای انرژی کم و یا متوقف کنند.
این رخداد به کاهش حدودا 3 تراهش درثانیه (TH/s) که معادل با 1.5 درصد از نرخ هش کل شبکهی بیتکوین است، دامن زده است.
پیشنهاد مطالعه: تحلیل آنچین هفتگی ارزهای دیجیتال (۲۵ اسفند) – کدام استراتژی مناسب وضعیت فعلی بازار است؟