استقبال موسسات از دیفای و آلتکوینها و کاهش تقاضا برای بیتکوین
بررسیهای اخیر شرکت مدیریت دارایی دیجیتال Genesis حاکی از تغییر رفتار قابلتوجه بازار در سه ماههی سوم سال جاری است. این گزارش بیانگر کاهش تقاضا برای بیتکوین بهدلیل رشد استقبال موسسات از پلتفرمهای امورمالی غیرمتمرکز (DeFi) و آلتکوینها است.
گزارش Genesis دلیل اصلی کاهش تقاضا برای بیتکوین در سه ماههی سوم امسال را کمبود فرصتهای سوددهی برای تریدرها در بازارهای نقدی و معاملات آتی این رمز ارز تعبیر کرده است.
این شرکت مالی به «تغییر مهم ساختاری» در بازار رمزنگاری اشاره داشت که با کاهش تمایل به صرافیهای کوچک آغاز شده است. در ادامهی این روند و سه ماههی دوم سال چندین صرافی همچون بایننس اقدام به کاهش و محدودیت سود حاصله از پیشنهادات سرمایهگذاری خود کردند، برای مثال بایننس توانایی کسب سود را برای حسابهایی که تنها 30 روز از افتتاحشان میگذرد به حداکثر 20 برابر محدود کرده است.
این بررسی مدعی شد که کاهش تمایل به صرافیهای کوچک و محدودیتهای اعمال شدهی چین، روند این صنعت را بهسمت سازمانیشدن سوق داده است. درنتیجه بیتکوین دیگر از محبوبیت بالایی برای تریدرهای فرصتطلب بهرمند نیست.
علاقهی موسسات به دیفای و اتریوم
Genesis به رشد تعداد موسساتی که درحال مهاجرت به پلتفرمهای دیفای هستند نیز اشاره داشت. این تحلیل بازگو کنندهی علاقهی فراوان نهادهای سرمایهگذاری برای وامدهی و امانت اتریوم ازطریق چندین اپلیکیشن غیرمتمرکز (DApps) بود.
با اختصاص نرخ سود مطلوب برای استیبلکوینها و جفت معاملاتی ETH/BTC ازجانب موسسات رمزنگاری، پروتکلهای لایه-1 نیز با استقبال نسبتا بالایی از سوی کاربران مواجه گشت. این رخداد به افزایش نرخ این توکنهای پایدار در طول سه ماههی سوم سال انجامید. سولانا یکی از این پروتکلهای موفق بود که در هفتهی پیش به اوج قیمت تاریخی جدیدی دست یافت و موفق شد جایگاه کاردانو را تصاحب کند.
علیرغم این گزارش، فعالیت نخستین صندوق سرمایهگذاری بورس (ETF) بیتکوین در آمریکا جریان مالی تازهای را باحضور موسسات مالی و سرمایهگذاران سنتی به بازار این رمز ارز هدایت کرده است.
پیشنهاد مطالعه: تحلیل آنچین هفتگی ارزهای دیجیتال (۱۱ آبان): استقبال از بازارهای مشتقات رمز ارز