شبکه اصلی لایه یک Aptos فعال شد!
توسعهدهندگان سولانا که از شبکه خود ناامید شده بودند در حال بررسی انتقال به Aptos هستند که یکی از مورد انتظارترین شبکههای لایه -۱ است. این بلاکچین که توسط کارمندان سابق متا تأسیس شده بود، توجه FTX Ventures را نیز به خود جلب کرده است که منجر به سرمایهگذاری ۱۵۰ میلیون دلاری برای Aptos در ماه جولای شد.
Aptos اولین تراکنشهای خود را در شبکه اصلی انجام داده است، اگرچه آنها بیشتر پیامهای تعمیر و نگهداری اعتبار سنجها هستند. انتظار میرود که تراکنشهای کاربران از ۱۸ اکتبر (۲۶ مهر) آغاز شود.
Aptos از ابتکار بلاکچین لیبرا فیسبوک الهام گرفته است. بیشترین جنبه مورد بحث Aptos در مقایسه با سایر بلاکچینها، Move، زبان برنامهنویسی آن است که ظاهراً برنامهنویس-پسندتر است و تدابیر امنیتی برای مدیریت دارایی ارائه میدهد.
این بلاکچین از ماه می تحت یک برنامه شبکه آزمایشی قرار گرفته است که از سه مرحله جداگانه تشکیل شده است. Aptos در صفحه Medium خود نوشت: «تمرکز ما بر تجربه کاربر، قابلیت ارتقا و فناوری پیشرفته است».
در این پروتکل آمده است:
اکوسیستمی قوی از صدها پروژه و صدها هزار عضو از جامعه وجود دارد که Aptos به آن تعلق دارد.
بنیاد Aptos طرح کلی توکنومیک این بلاکچین تازه راهاندازی شده را نیز منتشر کرد.
این بلاکچین عرضه اولیه ۱ میلیارد توکنی خواهد داشت که تا پایان سال ۲۰۳۱ به ۱.۵ میلیارد خواهد رسید. حداقل واحد Aptos—مشابه ساتوشی—اکتا (octa) نامیده میشود.
توکنهای بلاکچین بین جامعه (۵۱ درصد)، مشارکتکنندگان اصلی (۱۹ درصد)، بنیاد (۱۶.۵ درصد) و سرمایهگذاران (۱۳.۴۸ درصد) تقسیم میشوند.
وجوه تخصیص یافته به جامعه طی یک دهه آینده از طریق کمکهای بلاعوض اجتماعی و سایر ابتکارات توزیع خواهد شد. توکنهایی که به مشارکتکنندگان اصلی و سرمایهگذاران تخصیص داده میشوند، مشمول یک دوره سرمایهگذاری چهار ساله هستند.
این بنیاد همچنین خاطرنشان کرد که ۸۲ درصد از توکنهای موجود در شبکه در حال حاضر در حال استیکینگ هستند و پاداش دریافت میکنند. به نظر میرسد کسانی که توکنهای خود را به اشتراک میگذارند میتوانند به پاداشهای سهام خود دسترسی داشته باشند و آنها را بفروشند.
حداکثر پاداش سپردهگذاری سالانه فعلی ۷ درصد است و قرار است ۱.۵ درصد در سال کاهش یابد تا زمانی که به ۳.۲۵ درصد برسد—که انتظار می رود حدود ۵۰ سال طول بکشد.
پیشنهاد مطالعه: ارز دیجیتال سولانا چیست؟ معرفی و بررسی آینده پروژه سولانا