ایستگاه خبر

تبدیل دارایی ها به توکن و تاثیر آن بر اقتصاد و بازارهای جهانی

این مقاله به بحث و بررسی توکنیزه کردن دارایی ها با استفاده از بلاکچین و چگونگی تاثیر این کار بر روی بازارهای جهانی از طریق ساده سازی انجام معاملات و کاهش هزینه ها می پردازد.

دکتر Pavel Kravchenko که موسس Distributed Lab می باشد در این مقاله دو قسمتی که قسمت اول آن را پیش از این منتشر کردیم، به بحث و بررسی توکنیزه کردن دارایی ها با استفاده از بلاکچین می پردازد؛ وی در این مقاله چگونگی تاثیر این کار بر روی بازارهای جهانی از طریق ساده سازی انجام معاملات و کاهش هزینه ها را توضیح می دهد.

توکنیزه کردن دارایی های مردم و تاثیر آن بر اقتصاد و بازارهای جهانی

مشکلات توکنیزه کردن

در مقاله قبلی، از مزایای بالقوه توکنیزه کردن دارایی ها صحبت شد. در این قسمت از مقاله می خواهم به بررسی مشکلات موجود بر سر راه این کار بپردازم؛ در حال حاضر دو مشکل اساسی برای توکنیزه کردن دارایی ها وجود دارد.

اولین مشکل، مربوط به بارزترین مزیت، یعنی امکان دسترسی به هر نوعی از دارایی برای هر فردی در دنیا است.

اینکه هر کسی بتواند حسابی باز کند و به خرید و فروش هر نوعی از دارایی دلخواه خود بپردازد، از دیدگاه نظارتی یک آشفتگی و مشکل است. بیایید مثالی از بانک های اروپایی بزنیم که با افراد آمریکایی کار نمی کنند؛ به محض اینکه آن ها افراد آمریکایی را به عنوان مشتری بپذیرند، باید خود را با قوانین آمریکا (صرف نظر از صلاحیت و درستی آن) تطبیق دهند؛ از آنجایی که آمریکا در مجازات تخطی از قانون هایش بسیار سخت گیر است، این امر می تواند بسیار آسیب زننده باشد. در نتیجه ریسک داشتن مشتری آمریکایی برای این بانک ها، بسیار بیشتر از مزیت و سود آن است.

بدیهی ست که روندهای انطباق، قوانین ضد پولشویی و بطور کلی تمامی مقررات همیشه به تمایلات قدرت ها بر می گردد و لزوما منطبق با نیازهای بازار نیست. زمینه ها و تمایلات اندکی وجود دارند که در نهایت، داد و ستد اوراق بهادار را بصورت جهانی ممکن می سازد.

هویت دیجیتالی

اول از همه، این مساله پیچیده از طریق یکپارچه سازی پروسه های AML (ضد پولشویی) و شناخت مشتری (KYC) حل خواهد شد؛ برای مثال، آزمون Howey کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) به یک استاندارد واقعی برای تعیین اوراق بودن یک توکن تبدیل شده است.

دوم آنکه کشورهای توسعه یافته در نهایت از هویت دیجیتالی استفاده خواهند کرد؛ چرا که این موضوع راهی الزامی برای خودکار کردن KYC و AML است. راهکارهای هویت دیجیتالی مثل اقامت الکترونیکی (رزیدنسی) در استونی که در راه است، تاثیر مثبتی بر فرصت های توکنیزه کردن دارد؛ چرا که پاسپورت های دیجیتالی توان امضای تراکنش ها را نیز دارند. به محض اینکه هویت دیجیتالی مورد استفاده قرار بگیرد، تمام سندها و مدارک نیز می توانند دیجیتالی شوند که این موضوع می تواند روندهای توکنیزه کردن را ساده تر هم بکند.

سومین موضوع، نوآوری هایی است که استاندارهای به اشتراک گذاری اطلاعات و محافظت از آن را ارائه می دهد، که نیاز به ایجاد تغییرات در کسب و کارها را تقویت می کند؛ ابتکاراتی مثل طرح های BankID در سوئد، نروژ و اوکراین و همچنین مقررات PSD2 و GDPR در اروپا.

سازمان های حاضر در دنیای اقتصاد، بانک ها، دولت ها و شبکه های پرداخت کارتی تا به الان هم هوشیار شده اند و پتانسیل بازار جهانی را درک کرده اند؛ این بخش ها آماده از میان برداشتن رگولاتورها و واسطه هایی هستند که آن ها را احاطه کرده اند.

هم اکنون شاهد حرکت به سمت این هدف هستیم؛ چرا که می بینیم بانک ها در حال راه اندازی خدمات دیجیتالی زیادی هستند، کمیسیون اروپا دستورالعمل هایی برای بخش های مالی تنظیم کرده؛ این دستورالعمل ها بر پایه اصول داده های آزاد و رقابت آزاد است و در نهایت میبینیم که شبکه های شتاب نیز در حال ساخت API های باز هستند.

استانداردهای گمشده

مانع دوم بر سر راه توکنیزه کردن، کمبود زیرساخت ها و برخی از روش های استاندارد برای توکنیزه کردن است.

اغلب افراد، توکنیزه کردن را به ایجاد یک توکن در بلاکچین عمومی مربوط می دانند، اما این تنها ۱۰درصد از کل پروسه است.

یک بلاکچین عمومی یا خصوصی به خودی خود، تنها راهی برای ذخیره اطلاعات دارایی ها با ظرفیت محدود برای تراکنش ها است. هر سیستم توکنیزه کردن کامل، شامل موارد زیر می شود:

  • مدیریت امتیازات کاربران و مدیران سیستم
  • مدیریت چرخه عمر یک دارایی (صدور، برداشت و غیره)
  • مدیریت دارایی
  • ادغام سیستم های KYC و AML
  • ادغام با درگاه های پرداخت
  • مدیریت محدودیت ها و کمیسیون های داد و ستد
  • اپلیکیشن های موبایل و وب
  • ماژول های صرافی یا ادغام با صرافی های خارجی

علاوه بر این، موضوع قابل توجهی وجود دارد که سازمان هایی که دارایی ها را مدیریت می کنند، به دنبال ساخت سیستم توکنیزه سازی خود هستند؛ مثال این موضوع می تواند پلتفرم های توکنیزه کردن املاک و مستغلات باشد. این امر باعث جلوگیری از متمرکز شدن می شود و به سیستم های مختلف امکان رقابت برای جذب کاربر را می دهد.

انگیزه برای تغییر

خبر خوب اینجاست که انگیزه ای قوی برای ساخت چنین ارتباطی وجود دارد. من به شدت بر این باورم که “توکنیزه کردن” بزگترین اتفاق بعدی خواهد بود که رشد بزرگی را در GDP (تولید ناخالص داخلی) جهانی و راحت تر ساختن کارهای کارآفرینان می شود.

هر چیزی که قابل توکنیزه کردن باشد، توکنیزه خواهد شد.

 

 

https://coiniran.com/?p=17669
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x