توسعه پروژه Ampleforth به مرزهایی فراتر از بلاکچین اتریوم
بنا بر اطلاعیهای از سوی تیم پروژه Ampleforth، توکن AMPL که مبتنی بر بلاکچین اتریوم است، در بلاکچینهای پولکادوت، ترون و NEAR نیز قابل دستیابی خواهد بود.
با این که توکن AMPL همچنان برای کاربران اتریوم قابل دست یابی خواهد بود، این توسعه نشان دهنده چشمانداز رو به رشد این پروژه است. بنیانگذار Ampleforth، برندون ایلس در پاسخ به خبرگزاری CryptoBriefing بیان کرد که میخواهند توکن AMPL فقط به یک بلاکچین محدود نباشد. وی افزود:
“توکن AMPL با این هدف طراحی شد که یک ارز کاملا مستقل باشد تا بتواند قراردادهای پایدار را تعیین کند و به عنوان یک ورودی به اکوسیستم رمزارز، شکافهای برجسته را پوشش دهد. قابلیت اتصال و همکاری یا رویکرد بین زنجیرهای، برای توکن AMPL بسیار سودمند است چرا که این رمزارز به یک ارز مستقل و جهانی تبدیل خواهد کرد.”
عبارت قرارداد پایدار مربوط به معماری و ساختار AMPL است. این توکن یک رمزارز با عرضه پرکشش است، یعنی تعداد توکنهای در گردش، همگام با ارزش بازاری توکن، تغییر میکند. به عبارتی اگر ۱۰۰ توکن AMPL به قیمت یک دلار دارید. فرض کنید قیمت آن به دلیل فشار تقاضا ۲۰ درصد افزایش یابد. با افزایش ۲۰ درصدی عرضه در گردش به علت افزایش ارزش بازاری، ارزش سبد دارایی شما ۱۴۴ دلار خواهد بود. این یعنی سود و زیان دارنده توکن از افزایش و کاهش قیمت آن، به صورت مرکب محاسبه میشود.
این توکن مشابه با پروژه دیفای YAM، با استفاده از مکانیزم پایهریزی مجدد (Rebase) به این هدف دست پیدا میکند. این نوع از توکنها مانند کوینهای پایدار دارای قیمت هدف هستند. البته یک تفاوت وجود دارد و آن هم این است که این توکنها به صورت تدریجی به سمت قیمت هدف خود نزدیک میشوند.
رابطه با پروژههای دیگر
بلاکچینهایی که پروژه Amplforth برای همکاری برگزیده است، اظهارات نویدبخشی درباره این تصمیم داشتهاند. جاستین سان با اشاره به این که بلاکچین ترون همواره مشتاق و تشنه قابلیتهای پیشرفته در صنعت دیفای است، از این پروژه استقبال کرد. البته شراکت با ترون احتمالا باعث تعجب بسیاری در جامعه رمزارز شده است. بلاکچین ترون به خاطر بحثهای موجود حول سرقت ادبی در مقاله اصلی خود، خبرهای گمراهکننده درباره پیشرفتهای پروژه و ادعاهایی از داخل پروژه مبنی بر رفتار ستیزهجوی مدیران آن، دچار نوعی بدنامی در جامعه رمزارز شده است.
بلاکچین پولکادوت هنوز بیانیهای رسمی در این باره منتشر نکرده است. البته اعضای اصلی این بلاکچین درباره برنامههای Amplforth با نگاهی مثبت و خوشبینانه صحبت کردهاند.
شاید تصمیم پروژه Ampleforth در جهت افزودن توکن خود به این سه بلاکچین جدید، نشانهای از بازگشت شور و رغبت به صنعت دیفای است. همچنین نشان میدهد که تیم این پروژه باور دارند که بلاکچینهای دیگر برای پشتیبانی از صنعت دیفای کاملا شایسته هستند.
گر چه در حال حاضر، اتریوم رهبری بازار مالی غیرمتمرکز یا دیفای را بر عهده دارد اما تا حدودی با انتقاد مواجه شده است. چون اغلب فعالیتهای دیفای بر روی شبکه صورت میگیرد، معمولا منجر به تراکم زیاد در شبکه میشود و در نتیجه هزینههای تراکنش افزایش و سرعت آنها کاهش مییابد. البته شبکه اتریوم کاملا امیدوار است که با راهاندازی اتریوم ۲.۰ مطابق با برنامه، این مشکل را رفع خواهد کرد.
توکن AMPL در حال حاضر به لحاظ ارزش بازاری با ۳۷۰ میلیون دلار، در جایگاه ۵۴ در میان تمام رمزارزها قرار گرفته است.
بیشتر بخوانیم: سرمایهگذاری غیرمتمرکز: ۵ نکته در مورد دیفای که باید بدانید