ایستگاه خبر

آمازون: انتخاب غول تجارت الکترونیک از میان بلاک چین و بیت کوین

آمازون به رغم علاقه عمومی و تجربه رقبا، هنوز تصمیمی برای قبول بیت کوین و رمز ارز ها به عنوان یک گزینه پرداخت اتخاذ نکرده است.

به گزارش کوین ایران به نقل از کوین تلگراف، آمازون در ۱۳ نوامبر سال جاری دو پتنت (حق اختراع) مرتبط به رمز ارز ها را ثبت نمود. در حالی که آمازون به عنوان یکی از پیشگامان تجارت الکترونیک آمریکا، با درآمدی بیش از ۱۷۷ میلیارد دلار، به رغم علاقه عمومی و تجربه رقبا، هنوز تصمیمی برای قبول بیت کوین (BTC) و دیگر آلتکوین های اصلی به عنوان یک گزینه پرداخت اتخاذ نکرده، این موضوع را به طور کامل نیز نادیده نگرفته است. در واقع، وب سرویس های آمازون (Amazon Web Services-AWS) به عنوان بازوی محاسبات ابری این شرکت، به پذیرش بلاک چین کمک شایانی کرده است.

بیشتر بخوانید: درمورد بلاک چین های نوظهور و رقیب بیت کوین کش چه می دانیم؟

آمازون و رمز ارز ها: امتناع از پذیرش بیت کوین، طرح های غیر قابل اجرا برای Amazon Coin

ارتباط مابین آمازون و رمز ارز ها بسیار پیچیده است. در آپریل سال ۲۰۱۴، با وجود ترجیح مشتریان خود، تصمیم گرفت بیت کوین (BTC) را قبول نکند. Tom Taylor به عنوان رئیس سرویس پرداخت آمازون در یک مصاحبه با Recode اظهار داشت:

“بدیهی است که فشار زیادی وجود دارد و ما آن را در نظر گرفته ایم، […] ولی ما از مشتریان نمی شنویم که این حق آنها است، و در داخل آمازون نیز هیچ نقشه ای برای پذیرش بیت کوین نداریم.”

آمازون: انتخاب غول تجارت الکترونیک از میان بلاک چین و بیت کوین
Amazon Bitcoin and Blockchain

تلاش آمازون برای مقابله با رقبا در زمینه به کارگیری بلاک چین

جالب است که این حرکت فقط چند ماه پس از تصمیم Overstock.com برای پذیرش بیت کوین رخ داد. Overstock به عنوان یکی از رقبای آمازون، اولین شرکت بزرگ خرده فروشی بود که بیت کوین را به عنوان ابزار پرداخت پذیرفت و موفقیت هایی نیز به دست آورد. Patrick Byrne به عنوان مدیر ارشد اجرایی این شرکت با توجه به موفقیت های حاصل شده ادعا کرد که آمازون نیز به پذیرش رمز ارز ها روی خواهد آورد.

نظر تیلور می تواند به این معنا باشد که غول تجارت الکترونیک هنگامی که در معرض فشار بیشتری قرار گیرد ممکن است به رمز ارز ها روی خوش نشان دهد. با این وجود، علی رغم رشد سرمایه بازار، پذیرش هر چه بیشتر رمز ارز ها و تقاضا های عمومی از Jeff Bezos، مدیر عامل این شرکت، تصمیم سال ۲۰۱۴ هنوز به قوت خود باقی است و برخی کسب و کار ها پیرامون این شرکت شکل گرفته اند که به عنوان واسط به مشتریان آمازون که مایل به استفاده از ارز های دیجیتال هستند سرویس می دهند.

ثبت پتنت های آمازون در زمینه رمز ارز ها

با این اوصاف، آمازون فاصله چندانی با دنیای رمز ارز ها ندارد. در ماه مه ۲۰۱۴، مدت زمان کوتاهی پس از اعلام این که هیچ برنامه ای برای پذیرش رمز ارزها ندارد، آمازون به دلیل ارائه پتنت مرتبط با بیت کوین در زمینه استفاده از ارز های دیجیتال به عنوان روش پرداخت برای سرویس های محاسبات ابری در وب سرویس های آمازون (AWS) جایزه ای دریافت کرد. با این حال، شایان ذکر است که این ثبت اختراع در مارس ۲۰۱۲ انجام شد و رمزنگاری تنها به عنوان یک شکل ممکن از سه روش پرداخت در آن ذکر شده بود.

بیشتر بخوانید: حمایت صرافی های بزرگ از توکن های جدید بیت کوین کش ABC و SV

رزرو نام های دامنه مرتبط با رمز ارز ها از جانب آمازون

در نوامبر سال ۲۰۱۷، این غول تجارت الکترونیک گزارش داد که تعدادی از نام های دامنه مرتبط به رمز ارز ها شامل amazoncryptocurrencies.com، amazoncryptocurrency.com و amazonethereum.com را خریداری کرده است. همچنین در آن زمان اشاره شد که نام دامنه “amazonbitcoin.com” درخواست های دریافتی را به آدرس اصلی آمازون هدایت می کند.

با این حال، این کار می تواند تلاشی برای محافظت از نام تجاری آمازون و یا اجتناب از سردرگمی با Amazon Coin باشد. این کوین به عنوان ارز دیجیتال شرکت در سال ۲۰۱۳ و برای دارندگان کتابخوان الکترونیکی Kindle معرفی گردید. این کوین، با وجود علائق عمومی ثبت شده، کاربرد گسترده ای نداشته است.

پتنت آمازون برای رهگیری معاملات بیت کوین

در آپریل سال ۲۰۱۸، آمازون پتنتی را برای سیستم تأمین اشتراک ثبت کرد که از آن به عنوان فضای بازار streaming data  یاد می شود. اساساً، این شرکت ادعا کرد که این سیستم می تواند شرکت کنندگان معاملات [بیت کوین] را برای دولت ها و نهاد های اجرای قانون شناسایی کند. این سند در ژوئن ۲۰۱۴ تکمیل شد و نشان می دهد با وجود اینکه ممکن است آمازون معامله با رمز ارز ها را بپذیرد ولی به شدت بر روی جنبه شناخت مشتریان خود (Know Your Customer-KYC) تأکید دارد. تأکید بر شناخت مشتری، به نوبه خود، بخش عمده ای از ایدئولوژی و طراحی بیت کوین را نادیده می گیرد.

بنابراین، آمازون خود را به عنوان یک شرکت طرفدار بیت کوین نشان نداده است. با این وجود، ارتباط این شرکت با بلاک چین به عنوان فناوریِ مبنای رمز ارز ها، بسیار مثمر ثمرتر بوده است.

آمازون: انتخاب غول تجارت الکترونیک از میان بلاک چین و بیت کوین
Amazon Bitcoin and Blockchain

آمازون و بلاک چین: همکاری های بزرگ و تلاش برای پذیرش این فناوری

در ۵ دسامبر، وب سرویس آمازون مشارکت خود در R3 را رسانه ای نمود. R3 کنسرسیومی با بیش از ۲۰۰ عضو است. آمازون از طریق این مشارکت در تلاش است تا به پلتفرم Corda اجازه دهد تا به عنوان یکی از اولین راه حل های فناوری دفتر کل توزیع شده (Distributed Ledger Technology-DLT) در فضای بازار AWS تبدیل شود. Corda یک پلتفرم متن باز فناوری دفتر کل توزیع شده است که برای کار در صنایع مالی و انجام عملیات پیچیده تراکنش های مالی و محدود سازی دسترسی به داده های تراکنش طراحی شده است. در اصل، این پلتفرم به کاربران اجازه می دهد برنامه های کاربردی توزیع شده (Decentralized Applications-dApps) برای پلتفرم وب سرویس های آمازون توسعه داده و برنامه های جدیدی به صورت مستقیم ایجاد کنند.

تأکید Amazon بر عدم ارائه سرویس های مبتنی بر بلاک چین

چندی پیش، Andy Jassy به عنوان مدیر ارشد اجرایی وب سرویس های آمازون خبر شوکه کننده ای در مورد عدم ارائه سرویس های مبتنی بر بلاک چین در AWS را رسانه ای نمود. Jassy به دلیل نداشتن مورد کاربردی به جز دفتر کل توزیع شده از بلاک چین انتقاد کرد. علاوه بر این، Jassy اظهار داشت که بر اساس سیاست های شرکت، بر روی این فناوری فعالیتی نخواهیم داشت. او اضافه کرد، با این حال AWS به روش هایی علاقه مند است که بلاک چین می تواند برای مشتریانش سودمند باشد. ما با چیزی شگفت زده می شویم که مشتریان در نهایت قصد انجام آن را دارند.

با این حال، قبل از ورود Corda و سخن رانی Jassy حداقل سه پلتفرم مبتنی بر بلاک چین در فضای بازار AWS وجود داشت که نشان دهنده شکل گیری علاقه اولیه آمازون به بلاک چین در سال ۲۰۱۷ می باشد.

تحرکات ادامه دار آمازون در حوزه بلاک چین

در ۱۹ آپریل ۲۰۱۸، حرکت AWS به سمت بلاک چین ادامه یافت. این پلتفرم فضای ابری، چارچوب بلاک چین خود برای اتریوم (ETH) و Hyperledger Fabric را معرفی کرد. این چارچوب ها به کاربران اجازه می دهند تا برنامه های کاربردی توزیع شده متکی به بلاک چین خود را ساخته و مدیریت کنند. این ابزار که AWS CloudFormation Templates نام دارد برای جلوگیری از انجام تنظیمات دستیِ زمان برِ مورد نیاز برای ایجاد شبکه بلاک چین اختصاصی هر فرد طراحی شده است.

ماه بعد، در ماه مه، AWS همکاری خود با ConsenSys را آغاز کرد. ConsenSys یک بلاک چین در حال تکامل است که توسط Joseph Lubin به عنوان یکی از بنیان گذاران اتریوم ایجاد شده است. به طور خاص، این شرکت تجارت الکترونیک با Kaleido همکاری می کند. Kaleido یک کسب و کار بلاک چینی مبتنی بر شبکه اتریوم است که با هدف کمک به شرکت ها برای تسریع حرکت در کل مسیر، از آزمایشات و اثبات مفهوم (Proofs of Concept-PoC) تا پروژه های پایلوت و تولید تشکیل شده است.

همکاری آمازون با شرکت های دیگر در حوزه بلاک چین

Steve Cerveny یکی از بنیان گذاران Kaleido به CNBC اظهار داشت: این دو شرکت در کنار هم قصد دارند تا پلتفرم های ابری بلاک چین ساده سازی شده ای را به مشتریان ارائه دهند تا آنها بدون دغدغه داشتن مدرک PhD در رمزنگاری بر روی سناریو خود تمرکز کنند.

Kaleido از زمانی که به پلتفرم پشته کامل گسترش یافت Kaleido Marketplac نامیده می شود. این پلتفرم ۸۰ درصد از کد سفارشی مورد نیاز برای ساخت یک پروژه بلاک چین را با ارائه آرایه ای از ابزارها و پروتکل ها به شکل plug-and-play حذف می کند. Kaleido نیازمندی های توسعه نرم افزار را از back-end به رابط کاربری front-end برنامه کاربردی تغییر داده است.

میزبانی از پلتفرم های مبتنی بر بلاک چین در AWS

در حال حاضر حدود ۲۵ پلتفرم مبتنی بر بلاک چین در AWS میزبانی می شود و برخی از آنها نیز نتایج قابل توجهی را در پی داشته اند. برای مثال، در ماه سپتامبر، یک سیستم بلاک چینی که توسط آژانس ملی علوم استرالیا (CSIRO) و دانشگاه Sydney توسعه داده شده بود ادعا کرد که در طول دوره آزمایش در فضای ابری آمازون توانسته است به رکورد ۴۰۰۰۰ تراکنش در ثانیه دست یابد. این تعداد تراکنش بسیار قابل توجه است چرا که زیرساخت شبکه بیت کوین می تواند در هر ثانیه تا ۸ تراکنش انجام دهد و ظرفیت بلاک چین اتریوم برابر ۱۵ تراکنش در هر ثانیه می باشد.

پوشش فعالیت های بلاک چینی آمازون توسط Deloitte

آزمایش های بلاک چین آمازون توجه بازیگران اصلی این صنعت را نیز به خود جلب کرده است. به عنوان مثال، Deloitte به عنوان شرکت مشاوره و بازرسی Big Four، در گزارش ماه اکتبر خود بر تلاش های حوزه بلاک چین آمازون تأکید کرده است. بر اساس این گزارش، غول تجارت الکترونیک به پذیرش این فناوری و بهبود هزینه های عملیاتی در بلاک چین کمک شایانی نموده است. علاوه بر این، Kash Rangan به عنوان تحلیل گر تحقیقات Bank of America (BoA) در گفتگو با CNBC اظهار داشت؛ بلاک چین به برخی از بزرگترین شرکت های جهان راه حل‌ های مناسبی ارائه می کند. وی ادامه داد:

“آمازون از افزایش تقاضای خدمات ابری ناشی از پیاده سازی بلاک چین (Blockchain) سود خواهد برد، در حالی که ردیابی زنجیره تامین بهبود یافته باید عملیات خرده فروشی آمازون را کارآمد تر نماید.

آمازون: انتخاب غول تجارت الکترونیک از میان بلاک چین و بیت کوین
Amazon Bitcoin and Blockchain

آخرین پیشرفت آمازون: پتنت های بیشتر بلاک چین، تبلیغات بیشتر برای کار های مرتبط با رمز ارز ها

در حالی که آمازون پتنت هایی در هر دو زمینه مرتبط با رمز ارز ها و بلاک چین ثبت کرده است باید با شک و تردید به آن موضوع نگاه کرد؛ چرا که این صنعت هنوز در ابتدای راه است و بسیاری از بازیگران مانند Bank of America (BoA) که در حال حاضر بیشترین پتنت ثبت شده در این حوزه را دارد صرفا تلاش می کنند تا قبل از اینکه دیگران به حوزه خاصی وارد شود حضور خود در آن عرصه را اعلام نمایند. در نتیجه، همه پتنت ها (مربوط به بلاک چین باشند یا نه) قرار نیست در زمانی نزدیک مورد استفاده قرار گیرند. برای مثال، در سال ۲۰۱۶، آمازون جایزه ای برای پتنت یک سیستم تحویل کالا از طریق زنجیره ای از تونل های زیرزمینی دریافت کرد. با این حال، این یک هدف بسیار بلند پروازانه و گران قیمت است که احتمالاً اولویت شرکت نیست.

پتنت های Amazon برای به کارگیری قابلیت های بلاک چین

در تاریخ ۱۳ نوامبر، دفتر ثبت اختراعات و علامت های تجاری ایالات متحده (USPTO) دو پتنت دیگر آمازون در زمینه روش های حفاظت از یکپارچگی امضا های دیجیتال و بهبود ذخیره سازی داده های توزیع شده را منتشر کرد که به ترتیب در آپریل ۲۰۱۸ و دسامبر ۲۰۱۵ ثبت شدند.

اسناد مربوط به پتنت اول، روشی برای اعطای امضا به منظور حفاظت از یکپارچگی امضا های دیجیتال و ارتباطات رمزگذاری شده از طریق ارائه امکان تولید، توزیع، اعتبارسنجی و لغو کلید های رمزنگاری یکبار مصرف را معرفی می نمود. در سیستم پیشنهادی، این کلید ها در ساختاری قرار می گیرند که در رمزنگاری به عنوان درخت مرکل (Merkle Tree) شناخته می شود. درخت مرکل یک درخت باینری از هش ها است که به صورت پایین به بالا ساخته می شود.

پتنت دوم آمازون در مورد ذخیره سازی اطلاعات توزیع شده می باشد. پیشنهاد ارائه شده نوعی تکنیک رمزگذاری شبکه است که از گروه های انشعابات (shards) جمع آوری شده استفاده می کند. هر کدام از این انشعاب ها یک توزیع منطقی از اقلام داده ذخیره شده در یک شبکه مشخص را نشان می دهد. پتنت ثبت شده نشان می دهد که این روش می تواند به کم کردن افزونگی در ذخیره سازی کمک کند.

فعالیت های بلاک چینی آمازون در سایه دیگر غول های فناوری

در حالی که ممکن است آمازون پتنت های بیشتری در این حوزه ثبت نماید، غول تجارت الکترونیک نقشی در بخش اصلی این پتنت ها ندارد چرا که این جایگاه ها توسط همتای چینی این شرکت یعنی Alibaba و IBM اشغال شده است. با این وجود، همچنان که پلتفرم AWS به میزبانی از راه حل های بلاک چینی ادامه می دهد و این شرکت به دنبال افزایش مهندسین خود در حوزه بلاک چین می باشد آمازون قصد دارد توضیح خود از فناوری را ارائه نماید.

10 شرکت برتر در زمینه ثبت پتنت های بلاک چین
Top 10 Companies by the Number of Blockchain Patent Filling/ Source

بیشتر بخوانید: مدیر عامل بزرگترین بانک روسیه و پیش بینی پذیرش عمومی بلاک چین

توجه!
دیدگاه هایی که در این مقاله ارائه شده اند، متعلق به نویسنده می باشند و لزوماً مربوط به Coiniran نمی باشد و نباید به آن نسبت داده شود.

Source & image

https://coiniran.com/?p=26009
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
دیدگاه خود را با کوین ایران به اشتراک بگذارید!x