تحلیل آنچین ارزهای دیجیتال

تحلیل آنچین ارزهای دیجیتال (۱۲ مهر): آیا روند صعودی قیمت بیت کوین ادامه خواهد داشت؟

قیمت بیت کوین با قدرت از یک منطقه سنگین انباشت عبور کرد و حالا به طور متوسط در هر روز ۱.۷۵ میلیارد دلار سرمایه به این شبکه جذب می‌شود. بر اساس تحلیل آنچین، روند صعودی بیت کوین در هفته اخیر، امید تازه‌ای را برای سه‌ماهه نهایی سال ۲۰۲۱ به همراه می‌آورد.

تحلیل هفتگی کوین‌ایران در این قسمت با تحلیل بازگشت کوین‌ها به منطقه سودآوری آغاز می‌شود که در آن، چگونگی شباهت فراکتال‌های بازار فعلی با چرخه‌های پیشین مقایسه می‌شود. در ادامه به بررسی رفتار خرج بیت کوین با استفاده از معیارهای آن‌چین (درون‌زنجیره‌ای) می‌پردازیم. همچنین در پایان نشانه‌های بازیابی صنعت استخراج را پس از مهاجرت بزرگِ ماه می (May) تفسیر خواهیم کرد.

پیشنهاد مطالعه: آن‌چین دیتا چیست؟ آموزش تحلیل بازار رمزارزها به کمک دیتای آنچین

تحلیل آنچین و وضعیت سود در شبکه بیت کوین

بررسی و مقایسه دیتای آنچین سود و زیان عرضه در گردش بیت کوین به ما کمک می‌کند تا کارکرد ذخیره ارزش بیت کوین را ارزیابی کنیم. به علاوه با وجود این معیارها، سرمایه‌گذاران ابزار مناسبی برای درک چرخه‌های بازار بیت کوین و در نتیجه خرید دارایی در کف قیمت و فروش آن در سقف قیمت در اختیار دارند.

بیت کوین در هفته گذشته با قدرت به مسیر صعودی بازگشت و در پایان هفته توانست از منطقه سکون (consolidation) در بازه‌ی تقریبی ۴۱۰۰۰ تا ۴۹۰۰۰ دلار خارج شود. این در حالی اتفاق افتاد که شبکه بیت کوین در حال حاضر، به صورت متوسط، هر روز سرمایه‌ای در حدود ۱.۷۵ میلیارد دلار جذب می‌کند. این یعنی به طور متوسط ارزش مجموع بیت کوین‌های خرج‌شده در یک روز برابر با ۱.۷۵ میلیارد دلار است.

لازم به تذکر است که در تحلیل آنچین فرض می‌کنند در طی جابه‌جایی کوین، دارندگان فعلی آن‌ها را می‌فروشند (خرج می‌کنند) و موجودیت‌های جدیدی مالک آن‌ها می‌شوند.

در طول محدوده سکون اخیر، یک حجم غیرعادی از کوین‌های BTC جا‌به‌جا شد. این موضوع به وضوح در مشاهده تغییرات حجم کوین‌های وارد‌شده به موقعیت نگه‌‌داری در سودهای تحقق نیافته به چشم می‌خورد. همین الگو در بازار گاوی انتهای ماه جولای ملاحظه شد که در طی افزایش قیمت، ۲۵ درصد از عرضه در گردش بیت کوین به منطقه سودآوری وارد شد.

معیار سهم عرضه سودآور با استفاده از آنچین دیتا استخراج و در نمودار زیر نمایش داده شده است. با روند صعودی اخیر بیت کوین در هفته گذشته، در حدود ۱۰.۳ درصد از عرضه در گردش بیت کوین به حجم کوین‌های موجود در منطقه سودآوری اضافه شد. در حال حاضر در حدود ۸۶.۶ درصد از کل عرضه در گردش این رمز ارز در موقعیت سود تحقق‌نیافته قرار دارد.

سود تحقق‌نیافته که به سود روی کاغذ نیز معروف است، به معنای افزایش ارزش دارایی تحت نگه‌‎داری سرمایه‌گذار است که هنوز آن را نفروخته است. در واقع سود یا زیان زمانی محقق می‌شود که دارایی نگه‌داری شده، به فروش برسد.

تحلیل آنچین

زمانی که قیمت‌ها برای یک دوره طولانی در یک محدوده دچار سکون می‌شوند و در عین حال حجم بالایی از کوین‌ها به صورت آن‌چین جا به جا می‌شوند، می‌توان انتظار داشت که بازار در مرحله انباشت (accumulation) باشد. با افزایش حجم عرضه سودآور (وارد شدن بخش قابل توجهی از عرضه در گردش به منطقه سودآوری) می‌توان نتیجه گرفت که این منطقه نیز به مانند محدوده ۲۹۰۰۰ را ۴۰۰۰۰ برای بازه زمانی مِی تا ژوئن، در واقع یک مبنای بهای تمام شده برای بسیاری از خریداران است. این یعنی کف قیمت اخیر در سطح ۴۰ هزار دلار، یک منطقه ارزش‌افزایی (add value) است که به ظاهر سرمایه‌گذاران بسیاری با خرید خود آن را تعیین کرده‌اند. این روند بسیار مشابه با روند گاوی بیتکوین تا قبل از ماه جولای است.

همچنین می‌توان قابلیت سودآوری هولدرهای بلند‌مدت و کوتاه‌مدت را به صورت مجزا بررسی کرد. تغییرات سودآوری این دو گروه در نمودار زیر با دو رنگ قرمز و آبی نشان داده شده است.

  • هولدرهای کوتاه‌مدت (LTH) از روند صعودی اخیر نفع بیشتری را کسب کرده‌اند. در حدود ۱۵.۶ درصد از عرضه بیت کوین در حال حاضر در اختیار سرمایه‌گذارانی است که در حداقل ۱۵۰ روز گذشته اقدام به خرید کرده و اکنون در منطقه سود تحقق‌نیافته قرار دارند.
  • هولدرهای بلندمدت (STH) که در منطقه سودآوری قرار دارند حدود ۷۳.۴ درصد از عرضه BTC را تصاحب کرده‌اند. از این بین تنها ۱۱ درصد از عرضه بیت کوین باقی می‌ماند که در منطقه ضرر هستند.

تحلیل آنچین

معیار سود/زیان تحقق‌نیافته خالص (NUPL) می‌تواند بزرگی سود یا زیان خالص را در بازار بیت کوین نشان دهد. مقدار معیار NUPL توانست بالای مقدار ۰.۵ بماند و این برای سرمایه‌گذاران جذاب است. این مقدار یعنی کل سود تحقق‌نیافته در عرضه بیت کوین برابر با ۵۰ درصد از مجموع ارزش بازاری بیت کوین است. (تقریبا برابر با ۴۵۰ میلیارد دلار)

بر مبنای تحلیل آنچین، اگر بازار به همین مسیر صعودی خود ادامه دهد، مقدار ۰.۵ برای معیار NUPL به عنوان یک سطح حمایت در اصلاح‌ بازار عمل کرده است. این الگو مشابه با دو مورد در سال‌‎های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۷ است که در نمودار زیر نمایش داده شده است. بر عکس، کاهش این معیار دارندگان کوین را به فروش آن بر می‌انگیزد. چرا که آن‌ها با ترس از دست دادن سود‌های تحقق‌نیافته مواجه می‌شوند.

onchain 3

تحلیل بلاک چین و رفتار سرمایه‌گذار

می‌دانیم که بلاک چین به طور پیوسته گنجینه‌ای از داده‌های مالی در دسترس و ضدسانسور ایجاد می‌کند. ابزار تحلیل بلاک چین اجازه می‌دهد به سنجه‌های دقیق، شفاف و قابل اعتمادی برای فعالیت‌های اقتصادی در یک شبکه رمز ارز دست یابیم. معیارهای آنچین دیتا می‌توانند رفتار گروه‌های مختلف را که با تراکنش‌های خود جریان ورودی و خروجی سرمایه و احساسات کلی بازار را می‌سازند، نشان دهند.

با بررسی معیار سود و زیان تحقق یافته، شاهد یک افت محسوس در فروش کوین‌های نگه‌داری‌شده در ضرر توسط سرمایه‌گذاران بودیم. زیان تحقق‌یافته کم‌ترین مقدار خود را در چند هفته اخیر (۱۷۵ میلیون دلار در روز) به ثبت رساند. در طرف دیگر، سودهای تحقق‌یافته به شدت افزایش داشت و به مقدار متوسط ۹۹۶ میلیون دلار در روز رسید.

این مشاهدات و ارقام به احتمال زیاد تابعی از این عوامل بوده است:

  • کوین‌های بیش‌تری به منطقه سودآوری بازمی‌گردند.
  • سودهایی که خریداران در قیمت‌های پایین اخیر کسب می‌کنند.
  • سرمایه‌گذارانی که در اوج قیمتی ماه مارس- می وارد شدند و قیمت را در نزدیکی مبنای بهای تمام‌شده سرمایه‌گذاری خود می‌بینند.

onchain 4

برای شناخت رفتار خرج کردن (spending behavior) سرمایه‌گذارانی که در حال حاضر در حال فروش بیت کوین هستند از معیار دامیننس (سلطه) حجم کوین‌های قدیمی استفاده می‌کنند. این شاخص با ادامه دادن روند نزولی در حال حاضر با مقدار ۲ درصد به کمترین مقدار خود در چند سال اخیر رسید. پیش از حرکت گاوی سال ۲۰۱۹ سلطه حجم کوین‌های قدیمی ۴ درصد بود و در بازار گاوی ابتدای سال ۲۰۲۱، به دلیل تحقق یافتن سود هنگفت سرمایه‌گذاران بلند مدت، به رقم ۱۲ درصد رسیده بود.

تحلیل آنچین

با توجه به این معیار دو مکانیزم احتمالی برای سطوح پایین دامیننس کوین قدیمی محتمل به نظر می‌رسد:

  • دست‌های قدیمی، پایبندی شدیدی به هولد کردن دارند و حاضر به از دست دادن کوین‌های خود در قیمت‌های فعلی نیستند.
  • دامیننس کوین‌های تازه در بالاترین سطوح خود در چند سال اخیر بوده است. این نشان می‌دهد که همان عرضه‌ی نقدشونده (liquid supply) است که دست‌به‌دست می‌شود و به احتمال زیاد توسط خریداران جدید جذب می‌شود.

معیار تجزیه حجم تراکنش کل بر اساس اندازه تراکنش در نمودار زیر نشان داده شده است. بر اساس داده‌های آنچین، هنوز تراکنش‌های بزرگ (با اندازه بیش از ۱۰ میلیون دلار) بخش غالب حجم تراکنش‌های بازار را تسخیر کرده‌اند. این معیار به قله جدیدی بین ۱۳.۶ تا ۱۶.۸ میلیارد دلار رسیده است. افزایش چیرگی تراکنش‌های بزرگ یعنی بیت کوین در جهت پختگی بیشتر حرکت می‌کند. با این وجود بیت کوین یک دارایی در مقیاس کلان است که محبوبیت بیشتری را در بین افراد ثروتمند، میزهای معاملاتی، شرکت‌ها و موسسات بزرگ به دست آورده است.

تحلیل آن چین

برای مشاهده رفتار خرج هولدرها از معیار نسبت سود کوین‌های خرج شده استفاده می‌کنیم. معیار SOPR به نوعی نشان‌دهنده احساسات کلی بازار است. وقتی این معیار از یک بزرگتر باشد به این معناست کوین‌های منتقل‌شده در یک روز به طور متوسط در منطقه سودآوری فروخته شده‌اند.

این معیار برای هولدرهای بلندمدت نشان می‌دهد سودآوری کوین‌های خرج‌شده به سطوح پایینی نزول کرده است. معیار SOPR برای سرمایه‌گذاران بلندمدت به مقدار ۲ بازگشته است. این یعنی کوین‌های خرج‌شده توسط آن‌ها سودی معادل با ۲۰۰ درصد داشته است. به عبارت دیگر به طور متوسط برای کوین‌های فروخته شده در قیمت ۴۸ هزار دلار، مبنای بهای تمام‌شده برای این سرمایه‌گذاری معادل با ۲۴ هزار دلار بوده است.

این معیار، به عنوان یک ابزار آنچین برای تحلیل چرخه‌ها، به طور معمول در فازهای نهایی بازار خرسی و با مراحل ابتدایی یک بازار گاوی به این سطوح می‌رسد.

تحلیل آنچین

برای رفتار خرج کردن هولدر کوتاه‌مدت نیز معیاری به نام STH-SOPR وجود دارد که در حال حاضر به منطقه سودآوری بازگشته است. در یک ساختار بازار گاوی، بازگشت این معیار به مقادیر بزگ‌تر از یک می‌تواند دو معنا در بر داشته باشد:

  • هولدرهای کوتاه‌مدت از گرفتن سود دست‌ می‌کشند مگر این که مقدار آن بیش‌تر شود. این موضوع پایبندی به هولد را در بین سرمایه‌گذاران نشان می‌دهد.
  • برخی دچار حمله وحشت‌زدگی فروش می‌شوند و زیان‌های روی کاغذ تحقق می‌یابند. در برخی مواقع در بازگشت روند نزولی به بازار، معیار را به مقداری کوچک‌تر از یک سوق می‌دهند.

تحلیل آنچین

به عنوان یک نتیجه‌گیری می‌توان گفت که مقدار یک برای معیار STH-SOPR، به عنوان سطح حمایت بازار عمل می‌کند و در این باره هم همین اتفاق افتاد. در تحلیل بلاک چین این الگو پذیرفته‌شده است: بازگشت به محدوده سودآوری که به صورت موازی با یک حرکت قیمتی پایدار مثبت یا منفی اتفاق افتاده، نشان می‌دهد که تقاضای کافی برای جذب کوین‌های خرج‌شده وجود دارد.

آنچین دیتا و وضعیت صنعت استخراج

صنعت استخراج بیت کوین یکی از سخت‌ترین اختلال‌ها را در تمام تاریخ خود تجربه کرد. در ماه مِی، بیش از ۵۰ درصد از قدرت هش شبکه از عملکرد باز ایستاد. البته صرف نظر از صدمه آنی که به بازار رمز ارز رساند، معیار توان هش شبکه بیت کوین از ابتدا در مسیر پیوسته‌ای برای بازیابی (recovery) حرکت می‌کند.

از جولای که توان هش شبکه به کم‌ترین مقدار یک‌ساله خود رسید، تا کنون این معیار ۳۹ درصد رشد کرده است. سختی شبکه حالا به مقادیر سال ۲۰۲۰ بازگشته که برای تولید یک بلاک نیاز به ۸۰ سکستیلیون (۸*۱۰۲۲) تراهش نیاز است.

تحلیل آنچین

قیمت بیت کوین با این که در سال ۲۰۲۱ چند روند گاوی را گذراند، اما این بازار از منظر معیار باریکه سختی (difficulty ribbon) در چند ماه اخیر یک ساختار خرسی داشته است. شبکه بیت کوین حالا ۱۲۰ روز را در ریکاوری گذرانده است. به صورت مشابه در بازار خرسی سال ۲۰۱۸ که در آن ۲۵۰ میلیارد دلار از ارزش بازاری بیت کوین کاسته شد، این دوره بازیابی ۱۶۴ روز طول کشید. همان طور که مشاهده می‌شود حالا میانگین متحرک ۲۰۰ روزه از سریع‌ترین میانگین متحرک ۹ روزه عبور می‌کند و به احتمال زیاد با تغییر افزایشی بعدی در سختی شبکه، فرآیند ریکاوری کامل می‌شود.

باریکه سختی (difficulty ribbon) یک معیار تحلیل آنچین برای بررسی اثر فشار فروش استخراج‌گران بر حرکت قیمت بیت کوین و یافتن بهترین زمان خرید آن است. زمانی که این باریکه فشرده شود به این معناست که سختی شبکه به اوج خود نزدیک می‌شود و در این شرایط تنها استخراج‌گران قدرتمند در صحنه باقی می‌مانند. این گروه نیاز کمتری به فروش کوین‌های خود برای حفظ عملکرد سیستم و جبران هزینه‌های عملیاتی خود دارند. از این رو در این مواقع فشار فروش کاهش می‌یابد و فضا برای روند گاوی مهیاست.

تحلیل آنچین

در نهایت می‌توانیم نگاهی به مجموع درآمد استخراج‌گران بیاندازیم.

تحلیل آنچین

با وجود کاهش ۵۰ درصدی پاداش استخراج در آخرین رویداد هالوینگ در ماه می ۲۰۲۰ مشاهده می‌کنیم که درآمد دلاری استخراج‌گران با اختلاف قابل توجهی بیشتر است. توجه کنید آن‌ها هزینه‌هایی مثل سخت‌افزار، تجهیزات و یا انرژی و تعمیر و نگه‌داری دارند که با ارز فیات حساب می‌شوند. با مقایسه درآمد روزانه ۴۰ میلیون دلاری استخراج‌گران با درآمد استخراج‌گران در حول و حوش هالوینگ، مشخص می‌شود که این معیار رشد چشمگیری داشته است:

  • رشد ۲۷۵ درصدی در مقایسه با درآمد روزانه ۱۴ تا ۱۸ میلون دلاری در دوره پیش از هالوینگ،
  • رشد ۶۳۰ درصدی نسبت به دوره پس از هالوینگ که درآمد کل استخراج‌گران ۶ تا ۸ میلیون دلار در روز بود.

با وجود یک رویداد هالوینگ در می ۲۰۲۰، بحران‌های صنعت استخراج و چند اصلاح قیمتی عمیق، همچنان ارزش پاداش بلاک شبکه بیت کوین (درآمد ماینر) افزایش می‌یابد. با ادامه این روند، انگیزه‌هایی برای بازار در جهت انطباق، نوآوری و بازیابی به وجود می‌آید. آیا این در واقع خارق‌العاده نیست؟

منبع

https://coiniran.com/?p=47804
دکمه بازگشت به بالا