چشم انداز بیتکوین بعد از رد پیشنهاد ورود بیتکوین به بازار بورس
دیروز در خبرها آمد که کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) (یک نهاد فدرال آمریکا که مسئولیت اعمال قوانین بر بازار بورس را برعهده دارد)، طرح پیشنهادی بنیاد وینکلفوس Winklevoss را برای ورود بیت کوین به بازار بورس و اوراق بهادار رد کرده است. حدود چهار سال پیش برادران وینکلفوس این طرح را ارائه دادند. در آخرین بروزرسانی این طرح، آنها ورود بیت کوین را از مبلع ۶۵ میلیون دلار به ۱۰۰ میلیون دلار افزایش داده بودند. با این حال، مقامات آمریکایی به دلیل زیر این طرح را رد کردند:
«کمیسیون این تغییر قانون پیشنهاد شده را رد می کند زیرا این پیشنهاد با ماده ۶(b)(5) از قوانین مبادلات مطابقت ندارد که لازم می داند که مقررات ملی بازار بوس به نحوی طراحی شوند که مانع تقلب و دستکاری شده و از سرمایه گذاران و منافع مردم محافظت شود.»
احتمالا منظور کمیسیون از امکان دست کاری این است که پروتوکول بیت کوین توافقی است و جامعه بیت کوین می تواند آن را تغییر دهند.
تایلر وینکلفوس در واکنش گفت: «ما همچنان خوش بین و متعهد هستیم که COIN را وارد بازار بورس کنیم و به همکاری با کارمندان کمیسیون ادامه خواهیم داد. ما این راه را از چهار سال قبل طی کرده ایم. با کمیسیون موافق هستیم که مقررات و دورنما برای سلامت هر بازار و امنیت سرمایه گذاران مهم است.»
اگر این طرح پذیرفته می شد می توانستیم انتظار داشته باشیم که موجی از سرمایه داران برای گرفتن بخشی از این دارایی جدید در بورس هجوم بیاورند. این می توانست یک خبر خوب برای جامعه بیت کوین باشد. بسیاری از علاقه مندان به بیت کوین خبرها را دنبال می کردند و در این مورد سر و صدای زیادی به پا شده بود. حتی مطابق گزارش کوین دسک، کمیسیون به خاطر شمار کثیر تماس های تلفنی دراین باره اعلام کرد که دیگر زنگ نزنید. برخی همچنین حدس می زنند که کاهش نسبی قیمت بیت کوین دیروز تاحدی متاثر از همین تصمیم بوده است. با این حال، بیت کوین ثابت کرده است که نسبت به تحولات و تغییرات مقاوم است. ویژگی که بیت کوین را با سایر ارزهای رمزنگاری شده متفاوت می سازد.
تیم زاگار یکی از بنیانگذاران آیکونومی معتقد است همین که مقامات حکومتی آمریکا قبول دارند که بیت کوین ارزش تصمیم گیری در این مورد را دارد و حتی فرصت تصمیم را چند بار به تعویق انداختند، نشان از این دارد که «بیت کوین این توانایی را دارد که روی جریان مالی اصلی تاثیر بگذارد و روند امور در آینده نیز چنین خواهد بود.»
وی (در زمانی که هنوز کمیسیون تصمیم خود را اعلام نکرده بود) می نویسد:
« امروزه صدها ارز دیجیتالی رو به رشد داریم که اغلب آنها هم توانسته اند ارزش دیجیتالی خود را از سال ۲۰۱۷ دوبرابر کنند. شواهد دال بر این است که یک صنعت کامل در حال شکوفایی است و برای اینکه مردم شروع کنند به استفاده از سهام های آلتکوین ها، تنها زمان لازم است. ما فکر می کنیم که در دهه آتی، چند پول دیجیتالی در بازار بورس قرار خواهند گرفت، اما اولین آلتکوین (بعد از بیت کوین) اتریوم خواهد بود…وقتی صندوق قابل معامله در بازار بورس بیت کوین (ETF) به تایید برسد و سرمایه گذاران با بیت کوین آشنا شوند، به دنبال سرمایه گذاری روی دیگر ارزهای رمزنگاری شده نیز خواهند گشت. اتریوم به وضوح اولین انتخاب بعدی خواهد بود. اتریوم، بیش از همه، ارزش دارد، تفاوت واضحی با دیگر ارزها دارد، جامعه قوی پشت آن است، پشتوانه زیادی دارد و تجار فعالیت گسترده ای در حجم های بالا با آن می کنند. شانس زیادی هست که بورس اتریوم هم راه بیافتد وقتی سرمایه گذاران ارزش واقعی و آینده بیت کوین را درک کنند، همراه با این واقعیت که مردم دوست دارند بیش از گزینه مالی داشته باشند. »
وی معتقد است که در آینده تلاش های دیگری هم برای ورود بیت کوین به بازار بورس صورت خواهد گرفت و در نهایت پذیرفته خواهد شد. وی در این خوش بینی جلو تر رفته و حتی باور دارد که اتریوم بعد از بیت کوین گزینه دیگر خواهد بود.
با این حال، اگر عدم تطابق بیت کوین و پروتوکول آن با مقررات و قوانین حاکم بر بازار بورس بنیادی باشد، درخواست های مکرر در آینده تاثیری نخواهد داشت و دیدگاه خوش بینانه زاگار و دیگران را نمی توان پذیرفت. از سوی دیگر، اگر به ایدئولوژی اصلی و فلسفه وجودی پشت بیت کوین به خصوص غیرمتمرکز و البته مردمی بودن، بازگردیم، می بینیم که علاقه دارندگان بیت کوین برای وارد شدن به بازار بوس و افزایش قیمت بیت کوین و هجوم سرمایه گذاران، بیشتر شاید به نفع خود آنها باشد و نه بیت کوین. بیت کوین اولین پول مردمی نیست (در گذشته پول های محلی زیادی وجود داشت که دولت مرکزی آن را به رسمیت نمی شناخت)، اما مشخصا اولین پول و دارایی دیجیتالی مردمی در یک سطح بین المللی است و این ویژگی مردمی بودن و غیردولتی بودن را نباید فراموش کرد. اگر این یکی از اهداف و ایدئولوژی های یک ارز رمزنگاری نامتمرکز باشد، پس جای تعجب نیست که نهادهای مالی و قانونی حکومت ها آن را مطابق اصول خود نیابند.