بانک سوئیسی UBS بیت کوین را یک حباب سوداگرانه خواند
UBS بانک و شرکت ارائه دهنده خدمات مالی در بیش از پنجاه کشور جهان، عنوان کرده است که رمزارزهایی مانند بیت کوین یک «حباب سوداگرانه» هستند و شانس این را ندارند که به یک پول اصلی تبدیل شوند. با این حال، آنها معتقدند که بلاکچین تاثیر قابل ملاحظه ای روی بسیاری از صنایع خواهد گذاشت.
آنها در مقاله ای تحت عنوان «رمزارزها- زیر حباب»، که این هفته منتشر کردند، نوشتند:
«ما فکر می کنیم که افزایش ناگهانی ارزش رمزارزها در ماههای اخیر یک حباب سوداگرانه است».
این بانک افزود که «رمزارزهای مشکوک هرگز به ابزار اصلی برای مبادله تبدیل نخواهند شد.»
«نیاز شرکت و افراد برای پرداخت رسیدهای مالیاتی با پولی که حکومت منتشر می کند و عرضه بالقوه نامحدود رمزارزها، موانع عمده برای پذیرش گسترده رمزارزها هستند.»
به نظر UBS، حباب ها وقتی رخ می دهند که چیزی جدید یا نسبتا جدید وارد اقتصاد شود که نامعلومی ایجاد کرده و بازگشت ارزش واقعی را به تاخیر می اندازد. این مقاله از حباب لاله هلندی در قرن هفدهم و حباب های می سی سی پی و دریای جنوب در قرن هجدهم و یا حباب Dot com در دهه نود مثال زد. UBS معتقد است که ارزهای دیجیتالی نیز به این ورطه می افتند:
«رمزارزها نسبتا جدید هستند. مزایای واقعی سالها طول می کشد تا معلوم شود، حتی در میان مبلغین مسیحی. و حجم مبادلات نسبتا بالای رمزارزها در مقابل کاربرد محدود در دنیای واقعی، نشان می دهد که بسیاری از خریداران یک منفعت سوداگرانه می برند و هرگز قصد ندارند که رمزارزها را در تراکنش دنیای واقعی مورد استفاده قرار دهند.»
پیشتر همین ماه، سرجیو ارموتی (Sergio Ermotti)، مدیر عامل UBS گفت که سرمایه گذاران ثروتمند نسبت به بازار ارزهای دیجیتالی کنجکاو هستند، اما آمادگی سرمایه گذاری عمده را ندارند. این بانک با نقدهای جمی دمون (Jamie Dimon)، مدیر عامل JPMorgan همراه است که ماه گذشته بیت کوین را یک کلاه برداری خواند.
با وجود این واقعیت که UBS علاقه ای به ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین نشان نمی دهد، دید مثبت تری نسبت به بلاک چین دارد.
این بانک معتقد است که دفتر توزیعی تاثیر عمده ای روی صنایع مالی، صنایع تولیدی، بهداشت و درمان و خدمات رفاهی خواهد گذاشت. UBS مدعی است که تا سال ۲۰۲۷ این فن آوری ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد دلار ارزش اقتصادی خواهد افزود:
آنها ذکر کردند:
«سرمایه گذاری روی موج بلاکچین، مشابه سرمایه گذاری روی اینترنت در اواسط دهه نود است.»
همچنین افزودند که با این حال باید به کاستی های این فن آوری رسیدگی شود.