ایستگاه خبر

الولید شاهزاده میلیاردر سعودی: بیتکوین نیز مانند Enron نابود خواهد شد

به اعتقاد ولید بن طلال (Alwaleed bin Talal) شاهزاده سعودی، به دلیل عدم نظارت سازمان تنظیم مقررات، بیتکوین در حال حرکت به ورطه انحطاط و نابودی است.

قیمت بیتکوین به طور ناگهانی در ماه اکتبر ۵۰ درصد افزایش یافت. این عدد بالاترین ارزش مالی بیتکوین در طول مدت وجود آن بود که معادل کمتر از ۶٫۲۰۰ دلار بود. این موضوع تسلط آن بر افزایش سرمایه بازار را نیز در حدود ۵۹ درصد افزایش می دهد. علیرغم کاهش قیمت آن در هفته جاری، همچنان بیتکوین با قیمتی بیشتر از ۵٫۷۰۰ دلار معامله می شود و در طی گذر از مرحله رکود، به طور قابل ملاحظه ای از سایر رمزارزها نیز بهتر بوده است.

با این وجود، بسیاری از سرمایه گذاران سنتی درمورد این گونه از سرمایه گذاریِ های جدید دچار شک و تردید هستند. شاهزاده ولید بن طلال، میلیاردری که از سهام داران بزرگ Citigroup، Apple و Twitter است در یک برنامه تلویزونی از شبکه CNBC گفت: “مدل اقتصادی بیتکوین با عقل جور در نمی آید و در نهایت منجر به نابودی و از بین رفتن دارایی خواهد شد”.

اَلولید در ادامه گفت: “بیتکوین تحت نظارت سازمان تنظیم مقررات و هیچ یک از بانک های مرکزی نیز نمی باشد.”

در بازتاب اظهارات غول ارئه دهنده خدمات مالی UBS، شاهزاده سعودی به صورت ضمنی اشاره کرد که بازار ارزهای رمزنگاری شده در یک حباب هستند و بی درنگ قریب الوقوع  بودن ترکیدن حباب اقتصادی آنها را پیش بینی نمود. وی اعلام کرد که این ارزها یادآور رسوایی و تقلب نَنگین و مُفتضح Enron خواهد بود، که به عنوان یک نمونه معروف می توان به کاهش و سقوط قیمت سهام شرکت blue-chip energy از ۹۰ دلار به چند پِنی در عرض چند ماه اشاره نمود که در نهایت منجربه ورشستگی و انحلال آن شد.

او اینگونه ادامه داد: “من بیتکوین را باور ندارم، و فکر می کنم که روزی نابود خواهد شد. و یک Enron در حال ایجاد دیگر است.”

وی با اشاره به ادعاهای گزافِ Dimon  پیرامون فاقد ارزش بودن بیتکوین و “تقلب و کلاهبرداری” بودن آن افزود، “من با Jamie Dimon مدیر اجرایی JPMorgan موافق هستم”. Dimon حتی  گروه خریداران بیتکوین که شامل دختر خودش می شود را نیز ” احمق” خطاب می کند. و اخطار می دهد که این افراد بهای این کار را هنگامی که ارزش مالی بیتکون سقوط کند و به صفر برسد، پرداخت خواهند نمود. همانند اَلولید، Dimon نیز تردید دارد که یک ارز رایج بتواند بدون پذیرش، تأیید و پشتیبانی یک بانک مرکزی شکوفا شده و رشد کند. او گفت: ” دولت ها آنها را خُرد و زیر پا لِه می کنند.”

با این حال، Kim Dotcom به عنوان یک کارآفرین اینترنتی در توییتر اشاره داشت: اَلولید، Donald Trump را به عنوان “رسوایی و فضاحتی برای آمریکا” به استهزاء و تمسخر گرفته بود، زیرا باور نداشت که او قادر به پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ایلالات متحده باشد. اما پس آنکه Trump برنده انتخابات ۲۰۱۶ شد، به سرعت لحن کلام او تغییر کرد.  Dotcom به حالت جوک می گوید: “اغلب افرادی که مشابه شاهزاده هستند، مثل آفتاب پرست رنگ عوض می کنند.”

با وجودی که نگرش خشن و بدور از نزاکت اَلولید (Alwaleed ) در مورد بیتکوین، توسط بسیاری از سرمایه داران و سرمایه گذاران جریان اصلی به اشتراک گذاشته شده است، اما بسیاری از افراد رفتنِ با ملایمت به سمت بیتکوین را آغاز نموده اند. Mark Cuban یک ظنینِ به بیتکوین، به “ماجراجویان واقعی”  توصیه کرده است که ۱۰ درصد از سرمایه گذاری های خود را به دارایی های ارز رمزنگاری شده پرمخاطره اختصاص دهند. در عین حال، طبق پیش بینی Mark Yusko مدیر صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر، قیمت بیتکوین در طول دو دهه آینده می تواند تا یک میلیون دلار نیز افزایش یابد.

 

*Enron: شرکت انرون یک شرکت آمریکایی انرژی، کالاها و خدمات واقع در هیوستون تگزاس بود. در سال ۱۹۸۵ در نتیجه ادغام دو شرکت نسبتاً کوچک گاز طبیعی هیوستون و اینترنورث، تاسیس شد.  قبل از ورشکستگی آن در ۲ دسامبر ۲۰۰۱،Enron  یکی از بزرگترین شرکت های برق، گاز طبیعی، ارتباطات و با درآمد تقریبی ۱۰۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۰ بود. در اواخر سال ۲۰۰۱، مشخص شد که گزارش مالی آن توسط تقلب رسمی حسابداری، و به صورت سیستماتیک و خلاقانه طراحی شده، انرون از آن زمان به یک نمونه مشهور از تقلب و فساد اداری شرکتی تبدیل شده است. همچنین این رسوایی اقدامات حسابداری و فعالیت های بسیاری از شرکت ها در ایالات متحده را مورد سوء ظن قرار داد و عاملی برای تصویب قانون Sarbanes-Oxley  از سال ۲۰۰۲ بود.

*UBS: یک شرکت خدمات مالی جهانی سوئیسی است که در کانتون زوریخ اداره می شود و مقر آن در زوریخ و بازل می باشد.



دیدگاه هایی که در این مقاله ارائه شده اند، متعلق به نویسنده می باشند و لزوماً مربوط به Coiniran نمی باشد و نباید به آن نسبت داده شود.



source

نمایش بیشتر

2 دیدگاه

  1. ظاهرا ایشون در مورد بیت کوین فقط یه چیزایی شنیدن
    اینکه بیت کوین تحت نظارت هیچ بانکی نیست از مزایای بیت کوینه و شاید از مهمترین فلسفه های وجودیش باشه.
    در ضمن، چطور یه شرکت تو آمریکا رو با بلاک چین مقایسه میکنه ؟ این کجا و آن کجا
    اینا همونایی هستند که خودشون حتما یه مقداری بیت کوین دارن

  2. کسایی که این سخن ها را مطرح میکنند
    حسادت از نداشتن خرید بیت کوین در قیمت های پایین در سال های گذشته است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا