ایستگاه خبر

اگر انتخابات آمریکا با فناوری بلاکچین انجام می‌شد، برنده تاکنون مشخص شده بود

یک سیستم رأی‌گیری مبتنی بر بلاکچین می‌توانست بدون باقی گذاشتن جایی برای تقلب، نتیجه نهایی را در فقط چند دقیقه اعلام کند.

بسیاری از متخصصان حوزه بلاکچین و رمزارز عنوان کرده‌اند که اگر کشور از فناوری بلاکچین برای برگزاری انتخابات استفاده می‌کرد، تا الآن همه چیز خاتمه یافته بود. به گزارش CryptoBriefing، مدیر ارشد صرافی بایننس، چان پنگ ژائو اشاره کرده است که نتایج انتخابات با روش فعلی نه تنها غیر قابل دستکاری نیست بلکه اصلا هم فوری نیست. وی افزود:

“اگر یک برنامه رأی‌گیری موبایل مبتنی بر بلاکچین (با الگوریتم‌های مناسب احراز هویت) استفاده شود، نیازی به انتظار برای اعلام نتایج وجود ندارد و همچنین سوالی درباره اعتبار آن برای کسی ایجاد نمی‌شود. حریم خصوصی نیز می‌تواند با استفاده از جندین تکنیک رمزنگاری حفظ شود.”

ویتالیک بوترین، بنیان‌گذار جوان اتریوم نیز همین نظر را داشته و البته هشدار داده که برقراری چنین سیستمی با چالش‌های فنی زیادی همراه خواهد بود.

بسیاری از این سیستم‌ها در حال حاضر مشغول به توسعه هستند. بستر Vocdoni یکی از سیستم‌های رأی‌دهی بلاکچینی است که با مقررات حفاظت داده عمومی (GDPR) نیز سازگار است. وی در پاسخ به نظر مدیر بایننس گفته است:

“با وجود یک سیستم رأی‌دهی قابل تأیید برای عموم، هر کسی می‌تواند بر انتخابات و فرآیند‌های رأی‌گیری نظارت کند.”

همچنین، تیم گاگین، مدیر ارشد بستر رأی‌دهی بلاکچین Horizon State، به خبرگزاری CryptoBriefing گفته است:

“یک سیستم رأی‌گیری امن می‌تواند به شک درباره اعتبار نتایج خاتمه دهد. آن‌هایی که رأی خود را در صندوق می‌گذارند نمی‌دانند که رأی آنها دریافت شده، گم شده، غیرمعتبر لحاظ شده و یا این که به درستی مورد شمارش واقع شده است.”

چالش‌ها

قطعا بزرگترین چالش سیستم‌های رأی‌دهی بلاکچین، پذیرش آن‌هاست. به عبارت دیگر کسب اعتماد مردم به رأی‌دهی دیجیتال اولین قدم است. کشور‌هایی چون سوییس و استونی تاکنون توانسته‌اند فناوری بلاکچین را در برخی از جنبه‌های رأی‌گیری منطقه‌ای و سیستم سلامت وارد کنند. به علاوه، رأی‌گیری مبتنی بر بلاکچین در انتخابات ملی کشور سیرا لئونه در سال ۲۰۱۸ انجام گرفت.

در دسترس پذیری چالش دیگر است. همه یک تلفن هوشمند ندارند، پس باید یک گزینه برای رأی‌دهی معمولی وجود داشته باشد. به علاوه تأیید هویت یک قدم بسیار پیچیده است. برای جلوگیری از بروز مسأله دو بار رأی دادن و دیگر معضلات امنیتی، نیاز به ادغام با سیستم‌های احراز هویت مبرم است.

زمانی که یک سیستم امن پیاده سازی شود، این فناوری سنگ بنای تمام مراحل فرآیند رأی‌گیری خواهد شد. رأی دهندگان قادر خواهند بود رأی خود را تا قبل از رأی نهایی، هر تعداد دفعه که تمایل دارند تغییر دهند. این قابلیت از بروز مشکل رأی اجباری جلوگیری خواهد کرد.

در حالی که ادعای مدیر بایننس در رابطه با پیاده‌سازی این سیستم در انتخابات بعدی کمی دور از واقعیت به نظر می‌رسد، اما اتفاقات این روز‌های آمریکا می‌تواند در نقش یک شتاب‌دهنده در روند توسعه این فناوری عمل کند.

https://coiniran.com/?p=41872
دکمه بازگشت به بالا